Отговори
# 465
celika, благодаря ти за препоръката   bouquet Ще го имам предвид.

# 466
Здравейте Момичета
nouvelle_vague аз ходя при Огнян Стойков и съм мноооого доволна. Мъжа ми също е при него, а той е доста проблемен пациент Wink Ето контакти http://stoykov.net/contactsbg.html
Честити розови и сини гащи на последните похвалили се  Hug
ЕлЛи Велизарова чувала съм и аз за такава практика, всъщност майка ми е с различна фамилия. Но не го приемам...според мен всички членове на едно семейство трябва да са с еднаква фамилия. Най-малкото да може да кажеш ние сме семейство еди-кое си.
Да ви се оплача и аз малко, от вчера съм с температура, добре поне, че не е висока, засега до 37,4. Днес отидох на работа само за няколко часа и още преди 12 ч си бях обратно в къщи. Много ми беше лошо, но като се пробрах заспах и сега се чувствам много по-добре. Взех си Осцилококцинум, витамин Ц и комбинирам с парацетамол. Пия чайчета с мед и лимон и ям плодове, дано да се оправям бързо. Мъжо ми го донесе този вирус и 2-3 дни поддържаше температури около 38-39 градуса, едвам я свалихме.
Айде стига толкова, че се олях  Embarassed

# 467
katia_o_m, благодаря ти много  Hug А ти се пази - най-вече от температурата. И стой повечко в леглото, почивай си - сънят много помага  Simple Smile

# 468
ЕлЛи Велизарова аз също съм от този край и ще ти разкажа за моя случай, а ти прецени.Моята фамилия е името на дядо ми, на моя съпруг също.По отделно нашите семейства имат известни фамилии, но ние не ги носим и естествено никой не ни свързва с тях и имахме много куриозни ситуации.Аз са себеси смятам,че моето дете трябва да носи фамилията на мъжа ми и тримата да сме с еднаква фамилия.Оф май сложно го разказах.

# 469
Ели, и аз те подкрепям напълно - едно семейство трябва да има една фамилия. Познавам семейства, в които всеки е с различна фамилия и ми е доста странно...

# 470
neotrazima от пернишкия край ли си?!Е аз също мисля че щом сме едно семейство трябва да  сме всички с една фамилия но....тук ще се води война за това име.
katia_o_m и на теб бих отговорила същото като на neotrazima затова няма да се повтарям.И ви благодаря за мненията

# 471
  • Пловдив
Здравейте, дами! Току що си проверих резултатите в страницата на НГЛ, като прочетох от Пепина, че може, и аз щях да си чакам от Клиниката да ми се обадят! Слава богу ми изглеждат добри 1:980 риск за Даун, другите там болести също с нисък риск!  newsm74 newsm18
Елли това за фамилиите дано спечелиш битката, защото много тъпо ми се струва! Ние сме семейство Иванови, ама детето е Петрово, хипотетично казано  Joy Joy Joy Извинете ме ама още една абсурдна традиция в България! Като това с осоляването  #2gunfire #2gunfire #2gunfire ! Лично видях как едно детенце не искаха да го качат на самолета, само защото майката е с друга фамилия, а тя не беше женена с бащата на детето! Искаха да им докаже, че тва дете е нейно!  newsm78 Ама провериха, че е влезла в държавата с детето и излиза със същото, та я пуснаха, ама с много недоверие! А във вашия случай ще си вървите с една камара документи да се доказвате, ако ще ходите някъде де, иначе не! И не само в Перник е така, тая традиция има на много места и продължава.... И с тази традиция биха изчезнали много български фамилии като Софиянски примерно или Тютюнджиеви, Попови и какви ли не други щото дядото няма да е нито Тютюн, нито Софиян, нито пък Поп.....  hahaha hahaha hahaha

# 472
ЕлЛи Велизарова да от пернишкия край съм.Вие поне сте стигнали до избор на фамилия, ние още първо име не можем да измислим.Трудна работа е това с имената.

# 473
Хей, здравейте коремчета  Grinning
Днес най-накрая си видях бебока  Heart Eyes След доста мъки се домъкнах до лекаря ( колата ни пак отказа да запали, а трябваше да идем до съседен град...та гонихме автобус и после 3км. пеша, а такъв вятър духаше Sad , но както и да е... )
Бебочето се развива много добре, само дето пак се криеше и не можахме да му видим цвета на гащите.
Отказах втората БХС, която лекаря ми препоръчваше да направя...няма нужда да се вкарвам в повече филми, вярвам, че всичко ще е добре!

Мен също ме заболя един зъм с коронка, но това стана, когато бях болна, а понякога в това състояние ме удря и в зъбите, та не му обърнах много внимание... надявам се да не продължи, че наистина е много гадна болка.

ЕлЛи, това с фамилията наистина е различно в различните части на страната, но те разбирам много добре. Аз също искам детето ми да носи нашата фамилия, което и ще стане. Слава Богу ние с мъжа ми не робуваме на традиции, а сме си извоювали правото родителите ни да не ни се месят много, така че няма да имаме проблем. Даже детето няма да бъде кръстен на никой роднина, искаме да си носи негово име, което да има хубаво и силно значение.

Мами, вие как пиете Магнерота? Днес ми го изписаха 4х1, ама не е ли максималното това?

Айдиии, почти стана време да си ходим в къщи от работа Simple Smile Нямам търпение!  Laughing

# 474
Момичета, ето ме и мен  Simple Smile
Моля ви, помагайте - с ужасен зъбобол съм.
Аз все пак си мисля, че в твоя случай е наложителна снимка. Не е препоръчително да, но ти питай дали можеш да направиш частична снимка. Под коронката не се знае дали не работи нещо. Ако там има инфекция, това замърсява кръвта. Ако имаш някой друг зъболекар под ръка, иди на консултация и при него. Идва уикенд и не знам доколко е ОК да стоиш и чакаш до вторник.

# 475
neotrazima не не и ние още не сме решили нищо окончателно и то заради мен най-вече понеже имам няколко готови имена и за двата пола понеже още не знаем какво ще бъде,но ако мъжът ми избира няма да се колебае,аз съм тази която не може да избере.За фамилиите стана случайно и понеже много преди да си помисля дори за деца разбрах тук каква е практиката и казах че моето (моите) деца ще носят фамилията на баща си а не друго име за фамилия.И nikol. е много права че ще трябва винаги да нося по купчина документи за да удостоверя че съм някаква роднина на това дете.Адската глупост и простотия на българина е да си съчинява някакви традиции и обичаи,пък когато заради неговата глупост има някъде недуразомение започва да обвинява държавата...но това е друга тема няма да я захващам

# 476
Момичета,много сте бързички наистина!Имам проблем и незнам дали ще стигнем до консенсус с моичкият мъж.Може и да сте минали тази тема,но аз съм изпуснала доста и ако сте го коментирали се извинявам,но спорим за фамилията на бебчо.И според мен то трябва да бъде с фамилията която носим ние като съпруг и съпруга както например и аз носех фамилията на нашите,а тук в пернишкият край е някаква традиция новороденото да вземе за фамилия името на дядо си(бащата на мъжът ми) smile3516.Вие какво мислите и има ли още някои краища с такава традиция? newsm12 Аз съм абсолютно против и няма да отстъпя само защото тук така им харесва и защото свекър ми ще се сърди.
Мда-а-а, твоят проблем обаче е проблем! Моя колежка имаше такъв казус, но той беше между нея и мъжа й и неговите родители. Неговите родители искаха детето да вземе за фамилия името на дядото, докато и таткото и майката заявиха, че това е безумие. Обаче има такива традиции. Не знам, обаче как ще надделееш над мъжа ти. Имам и друга колежка, която е Иванова, а родителите й Станчева отново заради тази традиция. Аз мисля, че детето трябва да носи фамилията на родителите си, но това е моя логика.

# 477
Лично видях как едно детенце не искаха да го качат на самолета, само защото майката е с друга фамилия, а тя не беше женена с бащата на детето! Искаха да им докаже, че тва дете е нейно!  newsm78
Ама ние като излизахме и изрично ни казаха да си носим и акта за раждане, тъй като нямаме брак

# 478
jelly , мисля, че си постъпила правилно, като си отказала късния БХС, при условие че всичко е било ОК при ранния  Simple Smile Явно не само аз съм с проблеми със зъбите  Sad (Моля се единствено бебчето да не усеща по някакъв начин болката  Praynig Аз пих и но-шпа за всеки случай  Rolling Eyes ) Иначе за магнерота - на мен ми беше изписан 7 дни 3Х2 дневно, а след това 3Х1. И май така ще си карам до финала  Simple Smile
Що се отнася до фамилиите, при нас случаят е такъв, че и бащиното, и фамилното име на мъжа ми са еднакви - тоест е все тая кое ще е. Но определено и аз бих предпочела да носи нашата фамилия, ако имаше разминаване  Simple Smile Слава богу, на нас не ни се месят родители. Все пак сме големи хора, самостоятелно семейство, не би трябвало. Макар че знам, че от родители до родители и от традиции до традиции има голяма разлика...
Момичета, да ви благодаря още веднъж за бързите и загрижени отговори по моя проблем  Hug Мен ме поотпусна малко, а и се уговорих със зъболекарката утре да ме види. Засега все още ще пробвам да остана при нея. Но си записвам вашите препоръки и горещо благодаря   bouquet
Мама Рая, ще видя утре какво ще каже зъболекарката. Имам й доверие по принцип и се надявам да вземе най-доброто решение за мен. Зная, че със зъбите шега не бива...

# 479
  • Пловдив
Мама Рая   тя може и да го е носила, ама италианците като не четат български (ако не е бил преведен примерно)!  hahaha Имаше причина да се усъмнят, че детето не е на майката и така!

Общи условия

Активация на акаунт