Отговори
# 75
Здравейте кукли HugМного студено навсякъде,писна ми ве4е този студ,искам слънце и да се разхождам на вън.
Въпроса за раждане след секцио и мен много ме вълнува.Аз съм рязана имам операция,не съм раждала,но то си е пак секцио.Питах док.в Бг.какво мисли дали е задължително да раждам секцио,той каза няма такова нещо.Тук в Италия пак така ми отговориха,но 4есно да си призная страх ме е да не се отвори операцията,ако няма такава опасност,ще се радвам да родя нормално.От тогава ще са минали 3,5год.Ами ще имам да го мисля още...
Бихте ли разяснили за какво го изписват този флуор,стана ми интересно и на мен newsm78

# 76
Pepina_79  нещо ме обърка изказването  ти : "Родих първото си дете нормално, извънматочната ми бременност беше отстранена чрез секцио, и сега ми казват че няма проблем да си родя второто пак нормално, така че това че докторите искат да изкарат някой лев отгоре е друг въпрос "  - разбирам че на практика не ти е рязана матката, защото при отстраняване на извънматочна бременност не се засяга матката, нали така ?!?!?!

Проблема в нормалното след секцио идва от риска в следствие на напъните да не се отвори мястото, където е била рязана матката и да се получи вътрешен кръвоизлив.
Разбира се оставам на страна факта че повечето лекари наистина злоупотребяват с това в стремежа си да си осигурят едно доста по-дирижирано и спокойно за тях раждане каквото е секцио-то!

Всъщност матката ми  я рязаха Петя, и кое точно те обърка от изказването ми  Simple Smile

Извънматочната бременност се развива извън матката  - обикновено в една от тръбите и затова се налага прекъсване на бременността и понякога отстраняване на една от тръбите!!!
Щом при теб се е наложило рязане на матка , то явно е бил някакъв специален случай - Извини ме  ако съм те засегнала- аз просто разгледах стандартният случай на извънматочна бременност!!!

Не мила, не си ме засегнала ни най-малко  Simple Smile, просто вариантите при мен бяха два, да се подложа на лапроскопска манипулация или да минат през матката ми и да отстранят плода от едната от маточните тръби, избрах втория, защото лапроскопските манипулации не бяха толкова развити в Бс и не исках да съм като опитно зайче, а и нямах много време да решавам тогава какво да правя - едниственото ми условие беше да се събудя и всичко да си имам.

# 77
  • София
Здравейте!

Чета ви от известно време и мисля, че е време да се запиша. Казвам се Диди. Бременна съм за втори път, имам момченце на 3 години. терминът ми е 6.07. Ще се радвам да сме полезни една на друга през тези месеци!

Виждам, че обсъждате секциото. И аз първия път се наложи да родя секцио, но сега се надявам да успея нормално. Доколкото знам трябва да са минали 2 години от предното раждане, ако е било секцио и тогава може отново нормално.

Хубав ден!

# 78
Ще добавяме ли линкове към старите теми в новите, защото забелязах, че няма към последните 3?
Често става така, че искам да редактирам темата, но се оказва, че не мога защото предполагам, някой друг я е отворил за редактиране.... и може би я е забравил така?

# 79
  • Sofia
pepina_79, мама Рая , какви думи само! Благодаря ви момичета.  Hug Hug HugМного съм поласкана от вашите комплименти, много сте мили. За сега държа фронта и всичко отдавам на позитивно мислене и начин на живот, а и мъжа ми е много добричък!   bouquet

# 80
Момичета, може ли да ми препоръчате DVD с упражнения за бременни. В тези студове и без кола останах и за поредна седмица ще си стоя в къщи и ще работя по-телефона. Чувствам, че вече се застоях много и се притеснявам, че този месец ще напълнея повече от колкото трябва. В нета нищо подходящо не откривам и дано някоя от вас да е намерила някое готино DVD. jump

# 81
Добавила съм линкове на първа страничка. Виж "Йога за бременни".
Имаше и с вестник Стандарт скоро двд. Ако някой иска, може да го копира и да ти го прати.

# 82
Запис и от мен в новата ни тема Peace Вчера не съм се включвала, а вие вече даже и 6стр. се изписали Grinning
Добре дошли на новите майчета Hug Лека и прекрасна бременност ви желая и най-сладките бебчета през юли   ylinfant
Относно секциото мисля, че няма правило дали трябва или не следващото раждане да е също секцио. Според мен е доста индивидуално и зависи от различни фактори. Мисля, че е най-правилно да се послуша мнението и съвета на лекаря/ите. Аз лично съм против операциите, рисковете и последствията са много по-сериозни. За съжаление понякога се налага и е неизбежно. Важното е всичко с бебчо и мама да е наред, здравето преди всичко.
katq123, ще ми е интересно да видя схемата ти за прием на флуора. Аз също трябва да посетя стоматолога си. Още не съм ходила Embarassed Ще задам и този въпрос.
Гибана, всичките коментари и хвалебствия, които изчетох за сандвичите ти ще ме накарат да ровя в предната тема за рецептата май Mr. Green

# 83
Еее, рецептата я има и в тая тема вече. Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=639053.msg21040078#msg21040078

# 84
# 85
Ами, този линк ми отваря нещо друго, някаква търсачка....сандвичи няма Rolling Eyes

# 86
Хм.. линка си е съвсем наред. Пробвай от друг компютър/браузър.

# 87
Хм.. линка си е съвсем наред. Пробвай от друг компютър/браузър.
celika, благодаря! Ще опитам после на другия лаптоп, че тук нито с експлорер, нито с хром го отварям newsm78

# 88
Да се запиша и аз в новата тема:)
Ето малко  полезна информация за училище за бременни в София и Варна.
http://9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5

# 89
  • Sofia
Аз пък от вчера имам доста силни контракции Cry В долната част на корема ми се издува една буца и като я пипна ме боли. Не че до сега не съм имала контракции, но малко се притесних, защото ме боли и се обадих на доки. Предписа ми магне Б6. Дано помогне  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт