Отговори
# 90
Ами, този линк ми отваря нещо друго, някаква търсачка....сандвичи няма Rolling Eyes

http://www.bordovsky.net/index_files/page0076.htm

# 91
Laty по повод това, което са ти изписали се сетих да ви попитам кой какво пие. Аз през цялата бременност съм пила фолиева киселина в началото а сега пия вит. Mamavit и Nutru - Mag  и парацетамол от време на време. Нищо друго не смея да пия и най-гадно е когато ме заболи стомах или глава и си търпя...а понякога е направо ужасно.

# 92
srcs в 6-та седмица в БГ ми изписаха Мгнерот, Но-шпа и утрогестан, поради съмнения за контракции които в последствие се оказаха болки в дебелото черво причинени от запек. След като се разбра че не са контракции ми казаха да продължа да си ги приемам, но когато се прибрах в ЮК докторите ми казаха че ако нямам оплаквания въобще нищо да не приемам и ги спрях. До втория месец пиех фолиева киселина, след това я замених с витамини които съдържат фолиева киселина. Парацетамол съм пила един единствен път, защото главоболието беше непоносимо.

# 93
  • София
smile:))))) линка за сандвичите нещо се е повредил. Ето ти рецептата:

Сандвичи с кашкавал
150 гр. кашкавал
• 5 с.л. зехтин (олио)
• 2 с.л. брашно
• 100 мл. вода.
• 6 - 8 филии хляб
• шарена сол
Приготвяне:
Кашкавала се настъргва на средно ренде. Добавят се всички останали продукти и сместа се разбърква енергично. Разпределя се върху филиите хляб, размазва се внимателно с нож. Сандвичите се пекат на парти грил до зачервяване на кашкавала. Поднасят се веднага, поръсени с шарена сол.

Laty и аз имах контракции, даже полежах 3-4 дни в болница заради тях. И аз пия магне B6 и вече съм добре, но до скоро пиех и Папаверин. Ако не ти минава само от магне B6, може би е добре да пиеш и малко нош-па или папаверин.

# 94
Момичета понеже виждам, че коментирате темата за нормално раждане след секцио, има тема с много полезна информация по въпроса, ето тази.

# 95
Здравейте, момичета  Simple Smile

Didi*  Добре дошла  smile3525

Аз вчера и предния  ден , като че ли  имах контракции. Трябваше да излизам и се оправях и  получих едно стягане  на корема , но нямаше болка. Продължи доста време, накрая реших  да  изпия едно но- шпа и  като си легнах  и ми помина. Дали е  било контракции?  И тези   фалшивите  контракции опасни ли  са , трябва ли да се пие нещо?
 Притеснявам  се за тези  контракции, чудя се  дали да звъня на АГ ако ми стане  пак  така  или да  чакам  до  прегледа  ooooh!

# 96
Каматна, браво за резултатите.
Пепи, кръвотечение нямам. То аз никога не съм имала – или много рядко, че чак не помня. Ама кръвотечението не е ли признак по-скоро на високо кръвно?
Блейда, на мен ми става лошо, когато е по-топло вкъщи ил поне на мен ми се струва по-топло и само отварям. Иначе ми е прилошавало в магазин. А в градския транспорт ми е запазена марка – добре, че се намират младежи да ти отстъпят място.
Момичета, този флуор аз с първата бременност не съм пила. Тази все още не ми е предписан. По принцип приемът на флуор е доста дискутиран, по отн. На приемането му от деца. Аз се въздържам.  Когато нашия ЛЛ го предписа за Алекс, ми каза, че има много противоречиви мнения и да съм си преценяла – не му го давам, наблягаме всеки ден на кис.мляко, със сиренето е по трудно, затова съм включила баници, макарони и попара. Всеки ден ям сирене и кисело мляко. На прегледите обръщаме специално внимание на костната система на бебето– както каза лекарят, много е добра, което означава, че подавам достатъчно количество калций. Ако лекар ми предпише, едва ли ще го пия. Имам здрави зъби, и през първата и през втората ми бременност нямам проблеми. Единствените ми манипулации по зъбите последните пет години са козметични. Нямам дори зъбен камък, венците ми са здрави. За всичко това майка ми едва ли е взимала флуор, а в училище като ни го изписваха, го пиех чат-пат.  Според мен важен е хранителния режим и хигиената, както и гена. А след като приемам и витамини за бременни, надявам се да ми е достатъчно за отглеждането на здраво бебе. Дано!

Диди, добре дошла сред нас.
Селика, искам да ти обърна внимание, че линка за приблизителните размери на бебето по седмици забива и не се отваря – би ли го проверила. Аз доста често го полвам.

Лати, магнезият трябва да успокои матката и тя да не контрахира. То затова се предписва и профилактично. Т.е. пиеш си го до 8 месец нон-стоп.

Srcs, аз сега вече пия но-шпа – почти всеки ден ме боли някой яйчник, магнезий – за евентуални контракции, дуфастон – по 1 т. Профилактично, колаген комплекс – за съединителната тъкан, кости и стави, фолиеваа киселина – докато ми свърши опаковката. От 1 март ще почна Колактив на Аквасорс. Мисля повече никакви витамини да не пия. Досега съм пила два пъти витамини.

# 97
Момичета и аз имам контракции днес цял ден, а пия магнерот, явно пак ще почвам но-шпа то.
Рая за кръвотечението не е само от високо кръвно, може да се случи и при ниско, слаби капиляри и още куп други работи характерни за бременността .
За витамините питах док, каза ми да си ги пия до края на бременността, защото приема им с храна не е достатъчен, а бебето така или иначе ще си ги вземе от мен, така че смятам да си ги пия докрая  Simple Smile.
За приема на флуор и аз да кажа че на Таня не съм и  давала, незнам дали и аз имам нужда от него. Подобно на Рая всекидневно приемам сирене, кисело мляко, прясно мляко или други млечни продукти, но ми е интересно да чуя мнението и на стоматолозите.
Диди добре дошла сред нас и лека бременност  Hug

# 98
  • София
Здравейте майчета  Hug
Леко съм ви поизпуснала тези дни. Надявам е всички да сте здравички и да сте добре Simple Smile
Аз онзи ден получих така мечтаното първо ритниче  Heart Eyes Бях си легнала на леглото, а таткото седнал до мен. Започнах да усещам някакво раздвижване вътре и веднага му казах да си сложи ръката на коремчето ми да видим дали ще усети и той... И изведнъж - бам  Laughing Изшутира ни! Прекрасно се получи, защото и таткото беше до мен в този момент.
Това са новостите около мен Simple Smile
От известно време ми се яде KFC и сега мъжлето ми ме изненада с една огромна кутийка  Heart Eyes Отивам да папкам!  Grinning
srcs, ако имаш желание ще ти пратя файлчетата от диска по скайп Simple Smile

Лека вечер, прекрасни!

# 99
  • София
Здравейте Hug
Страхотна нова тема Grinning

loritta,добре дошла при нас Hug. И аз съм от Плевен,но отдавна не живея там.Родителите и брат ми са си в Плевен,обаче,и го посещаваме доста честичко Laughing.

Ох,омръзна ми тази зима вечееееее #Cussing out То бива,бива,ама толкова много сняг,вода направо думи нямам.Днес цял ден се наложи да съм навън,краката ми се намокриха от този сняг,въпреки,че си импегнирам ботушите почти всеки ден Twisted Evil Много е неприятно.А на всичко отгоре и от трудното ходене в снега имам мускулна треска на д-то hahaha hahaha

Да ви се оплача и още малко,като съм почнала Mr. Green От 3-4 дена имам от време на време много неприятни усещания ниско долу в корема.Нещо като тежест.Има и болки някакви понякога,боцкания.Струва ми се,че не са контракции,защото не усещам втвърдяване,но знам ли newsm78.Направо съм забравила от предишната бременност,но пък аз тогава лежах през цялото време и в общи линии не съм усетила доста неща.
Сега взех да се шашкам да не е от шийката Crazy.Оф,само притеснения.Утре съм на преглед при моята гинеколожка от ЖК,но не бих й дала да ми прави преглед на шийката с ръка.А ехографа й е много допотопен и не вярвам да може да я измери с него.Ще видим какво ще каже и ще ходя при частната ми май на вагинален да ми види шийката Thinking

Относно усещанията на бебето-аз го усетих доста рано,но от тогава много рядко усещам нещо.От 2-3 дни имам по-осезаеми усещания,но са много далече от ясни помръдвания и ритничета.Хем ми е втора бременност.Баткото в 15 г.с го усещах доста отчетливо вече newsm78.Ама то зависи и къде е плацентата,а пък и сега съм в постоянно движение почти и не обръщам толкова внимание Laughing

Айде стига засега.
Ще бягам,че имам работа Outta Joint

# 100
Здравейте,мами,  Hug най-накрая ви изчетох,много сте бързи в писането Simple Smile
Добре дошли на новите мами  Simple Smile
Относно хапчетата аз освен витамините за бременни,които пия- Gyn Vital,друго не пия и не съм пила.Док ми каза да не пия нищо без негово разрешение,даже и капки за нос неможе,а тук в тези студове така са ми нужни понякога  Sad
В средата на декември и аз имах проблем с дишането и сърцето,останах си в къщи а мъжо така се стреснал като му казах че ми изпратил линейка и се прибра и той,вляха ми система от която ми олекна,прегледаха ме и като неможаха да установят какво има ме закараха в спешното.Там малко се възмутих след 3 часа престой,мерене на кръвно,екг и т.н.и докато ме разпитваха какво ми има,то ми мина,направиха ми и гинекологичен преглед за да видят добре ли е бебето-слава богу всичко беше наред с бебчо..и както в бг и тук ми казаха,че нищо немогат да направят защото е събота.Пожелание беше да остана до понеделник да ми видят сърцето с ултразвук,казах на мъжо айде в къщи ако стоя тук по зле. В понеделник бях на кардиолог,видя ми сърцето и се оказа че то е здраво,а проблемът е прещипан нерв при 7 и 8 гръбначен прешлен,пак се разминах без хапчета и още даже си ходя на лечебен масаж.А толкова много се бях стреснала...
Извинявам се че дълго стана...  ooooh!

# 101
Laty, по въпроса с контракциите - аз също имах, и то още в 14 г.с. Тогава си дочаках часа за преглед, тоест минах без Магнерот - после, на прегледа, ми го изписаха. Моята рецепта тогава беше мнооого лежане, Но-шпа (докторката ми е казала по 2 при нужда) - пия не повече от 3 пъти на ден х2, също и мноооооого вода (до около 3 литра). За водата прочетох ето тук: http://www.mama.no-meat.org/link_pregnancy/dehydration_contractions/. След няколко дни преминаха и оттогава, да чукна на дърво, не съм имала. Това с водата обаче си го спазвам и сега.
Иначе днес бях на лекар и на зъболекар, та да споделя какво казаха специалистите:
1. Всички, които веднъж са започнали да усещат бебето, а после последва затишие - да не се притесняват. Подобно изчезване на движенията било опасно само в късните седмици, каза докторката, която ме гледа. Другото е, че аз също имам кръв в носа, когато го издухвам, но явно това не е свързано с високо кръвно - днес ми го мериха и бях с 90 на 60 (което на лекарката май й се видя нормално, тоест явно няма поводи за притеснения).
2. Моите венци също прокървяват. Зъболекарката каза, че това е гингивит на бременността (да ме извинят специалистите, ако съм запомнила грешно термина  Wink) и е нормално - щяло да премине след раждането. Изрично ми забрани всякакви води за уста - не питах защо, тъй като бях с отворена уста, но предполагам, че има причина. Каза също никакви рентгенови снимки (това май си го знаем всички  Simple Smile). Препоръча по-мека четка заради венците.
Това е накратко от мен  Simple Smile Иначе бебчо е добре, а аз съм по-спокойна като го знам, че си шава тихомълком макар  Heart Eyes

# 102
Здр и от мен ас съм Дани от София бременна съм с второ дете термин на 18 юли ,но нещо немога да сметна в коя седмица съм много ме е срам от това.Но моята лекарка никога не казва нищо.Незнам кога би трябвало да усетя бебо.Засега нищо Sad пожелавам лека бременност на всички от мен. Peace

# 103

За витамините питах док, каза ми да си ги пия до края на бременността, защото приема им с храна не е достатъчен, а бебето така или иначе ще си ги вземе от мен, така че смятам да си ги пия докрая  Simple Smile.

Пепчи, почиваш ли или ги пиеш нон-стоп. Моля те дай ми схема. Аз съм си направила 30 дни пия - 20 почивам. В момента съм в пауза и се чудя дали да не продължа, тъй като е зима все още.
Мила, като имаш контракции, трябва и да си легнеш.

# 104
Оправих размерите на бебетата.
Вики, ако я питаш, тя би трябвало да ти отговори. Иначе си има калкулатори. Виж на първа страница дали нямаме такъв.

Общи условия

Активация на акаунт