Отговори
# 105
Срамота чак на 7ма страничка да се запиша Blush. Как сте мили маменца? На новичките добре дошли! Може ли отново да помоля за паролата за снимките, така и не я получих! Поздравления за новата ни темичка newsm74, както и тези сандвичи newsm74.

# 106
Момичета, значи това с пробоцкванията в и около пъпа и където и да е по корема било нормално, щото бебето едрее, оттам матката се уголемява и всички връзки, които я държат започват да се разтягат. Аз някой път съм се събуждала от ясно изразена продължителна болка долу ниско, което май вече не е добре. И се препоръчва да си полежиш и да вземеш но-шпа или папаверин. Обаче, от личен опит да ви споделя, че имах един период, в който се събуждах от много ясно изразени болки долу ниско и когато отида до тоалетната или пък си пръцна, моля да ме извините, това минава. Явно болката от газове и запек много наподобява на болките, от които могат да ти настръхнат косите. Също така вече трябва да избягваме рязко да се въртим, да се усукваме в талията, да стоим на ниски столове или табуретки и въобще да избягваме всякакви движения и пози, които биха притиснали бебчето. Естесвено, това за една динамична жена е трудно  - все да се съобразява с движенята си и какво биха причинили те. Също така като кашлям или усетя, че ще кихам, придвидливо се навеждам и придържам корема си, ако не го направя следва рязка болка, която много трудно отшумява.

За майките, които работят интензивно или им се налага да излизат навън за по-дълго време и да стоят прави, консултирайте се с лекаря за т.н. колани за бременни. Аз вече като ходя на голям пазар си слагам такъв и вече не се изморявам толкова - не ме боли така гърба и кръста. Този колан се слага отзад на кръста, а отпред под корема и засега се чувствам добре.

Мили момичета, такива асоциации провокираха нашито общи болежки. Дано не съм досадила на някого със съветите, тъй като това сме го коментирали доста пъти. Но все пак си мисля, че тези тревоги ще ни съпътсват поне до 36-тата г.с.

Приятна вечер, дами Hug

# 107
Оправих размерите на бебетата.
Вики, ако я питаш, тя би трябвало да ти отговори. Иначе си има калкулатори. Виж на първа страница дали нямаме такъв.

Това, ако е адресирано до мен, благодаря. Аз, мила, съм може би една от най-запозналите се с първа страничка Laughing. Безкрайно съм ви благодарна, че сте създали тели бързи линкове - адски удобно! това е първото място, на което търся, а после в гугъла.

# 108
Благодаря celica сега погледнах и изчислих че съм в 16седмица и 5 дни не би ли трябвало да осещам бебо вече като ми е втора бременност. Simple Smile

# 109
  • Някъде по Дунава
Привет!
Днес цял ден нямахме интернет и цифрова(цифрова още няма) и чак сега се включвам.
Диди, Лорита, добре дошли   bouquet Лорита радвам че има някой от Плевен, който живее там. Аз също ходя там на консултации в Света Марина, но няма да раждам там(много е скъпо), а във втора база. В Плевен родих и първия път. Моля те сподели ти къде и при кого ходиш.

# 110

За витамините питах док, каза ми да си ги пия до края на бременността, защото приема им с храна не е достатъчен, а бебето така или иначе ще си ги вземе от мен, така че смятам да си ги пия докрая  Simple Smile.

Пепчи, почиваш ли или ги пиеш нон-стоп. Моля те дай ми схема. Аз съм си направила 30 дни пия - 20 почивам. В момента съм в пауза и се чудя дали да не продължа, тъй като е зима все още.
Мила, като имаш контракции, трябва и да си легнеш.
Засега ги пия нон стоп Рая, като отида при Давидков накрая на месеца ще го питам за почивка, но той принципно ми каза да не ги спирам. На 23-24 ще ходя и това е първото което ще питам, защото и аз се интересувам. Легнала съм си вече момичета и ви пожелавам лека вечер, притеснявам се за тези контракции, но ще видим утре  Hug. Прегръдки на всички ви

# 111
мама Рая, за Вики беше предназначено.
Вики, не е задължително да усещаш бебето вече. Да се усети толкова рано, дори и при втора бременност е изключение.

# 112
Добро утро мами хубави  Hug
Надявам се всички сте добре и сте в добро настроение за предстоящия ден  Simple Smile
Имам куп задачки днес да свърша, но не мога да не ви пожелая един усмихнат макар не толкова топъл ден  Hug пазете се всички.  Hug

# 113
  • Сливен
Добро утро, в тази мразовита и ветровита, поне в Сливен,  обстановка  Hug
Пепи, благодаря за закуската, изглежда страхотно. Вчера, а и в неделя обсъждахте сандвичите с кашкавал. И аз ги направих в почивния ден, но вместо вода сложих яйце и също станаха невероятни, всички вкъщи ги харесаха.
Момичета от вчера насам си мисля за жертвите на бедствието в страната ни - мир на праха на починалите  Flowers Rose Flowers Rose и дано по-бързо се възстановят нормалните условия за живот на тези, които са оцелели  Praynig Praynig Praynig

# 114
Добро утро коремчета,

Пепи, чудесна закуска. Аз днес ще се почерпя от баничките ти - много апетитни изглеждат.
Давай го, мила, по-спокойно днес. Ти вчера като полежа след работа, не значи, че днес трябва да овършееш офиса.  Hug

Роксана, добро утро и на теб. И аз вчера като гледах репортажите за Хасково област, ми настръхната косите. Горките хора - какъв ужас насред зима. Бог да ги прости починалите и да даде сили на всички да преодолеят мъка си по загуба на близки, дом и т.н. Всъщност тази година адски много прилича на годината, в която бременеех с Алекс - същата люта зима, студ и сняг, имаше пак някакви бедствияв Ихтиман тогава, дали не е някакъв цикъл  newsm78

На всички вас пожелавам хубав и спокоен ден, пълен с красиви емоции и ритници от малките човечета. На тези, на които им предстои преглед, стискам палчета всичко да е както трябва.  Hug

# 115
Dobro utro i zapis ot men za novata temichka! Dosta ste pisali i imam da cheta, no tova shte stane po-kasno, che veche sam na rabota.Lek i uspeshen den na vsichki!  Hug

# 116
Добро утро!
Пепи, благодаря за закуската! Аз днес дойдох доста ядосана в офиса, но сега вече хаонах кашкавалка и всичко е наред.
Хубав ден и да се усмихвате повече!

# 117
Добро утро милички  Hug

Тази зима няма край  smile3515 Такъв вятър духа тук.... не ми се мисли като паднат с още 10 градуса температурите,както го дават.

Пепи оправи ми настроението  Hug Каква вкусотийка си ни поднесла,страхотна!
Вики_Вени добре дошла,лека бременност.На първа страничка има линкове към калкулатори за бременността и можеш да провериш.Просто бъди нахална и питай лекарката си,защото може и да не ти каже нищо. Hug
Ками имах същата тежест,питах АГ-то каза да пия но-шпа.Предимно вечер ми се случваше,но на 3-4 ден не издържат и отидох на частен преглед и ми изписаха Магнерич,от тогава да чукна на дърво нямам такива болки.И аз не ги определях като контракции,защото корема ми не се е стягал,по-скоро като разпъване,но беше много неприятно.
За сега ви изоставям,по-късно ще се включа пак.Хубав и усмихнат ден,напук на времето!  Hug

# 118
  • Някъде по Дунава
Здравейте момичета!
Стоя си у нас на топло и хапвам кашкавалени сандвичи, много се зарибих по тях  Grinning
Днес не успях да стигна до работа. Училището ми се намира в едно съседно село и по пътя беше станала катастрофа. Никакви автобуси и коли не пътуват, пътят беше задръстен.
Дано само гинеколога успее да дойде, за да ми каже какви са изследванията ми и какво да пия, защото пишкам на всеки 30мин. и е много досадно.

# 119
Еее много сте бързи! Не мога да смогна да ви изчета!

Общи условия

Активация на акаунт