Отговори
# 390
Добро утро маминки  Hug
Да ви кажа днес се събудих с вълчи апетит и мъжо ми приготви набързо странджанки с айрянче, та бързам да ги споделя с вас  Heart Eyes

Пожелавам на всички успешен ден, аз отивам да се трудя  Hug  bouquet

# 391
Добро утро, тумбачета!
Пепи чудесна закуска! Вярваш ли ми, че мислих и аз да публикувам от тях?  hahaha Аз Ви черпя след обилната закуска с едно сладко капучино  Hug

Пепи как е при Вас положението в града? Като гледам новините и доста страшно ми се вижда #Crazy
Тери вие как сте?
Пожелавам Ви хубав и успешен ден от мен, ще Ви следя, по- късничко ще се включа!  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 08:53 от Ema08

# 392
Момичета, добро утро и хубав ден на всички ни!

Четох, чето и не успях до края, но за темата за контракциите. Досега не съм ви споделяла, но моята сестра преди Коледа загуби бебчетата си. Отива на контролен преглед и лекарката установява контрахираща матка - без болки, без стягания и разни осезаеми симтпоми. Беше в края на 5-тия месец. Така че, след като лекарят е предписал но-шпа, папаверин или магнезий, това е направено и с цел предотвратяване на такива неща. Контракциите невинаги са свързани с болка, явно. Тъпото е, че на нея лекарката и дала тези лекарства, ама да ги пиела, когато усети контракции  newsm78. Е как ше ги усети? И как ще разбере кое какво е? То ние с по втора, трета бременност се питаме една друга! Та така! Тъжно!

По отношение на секса - ние също не правим откакто сме бременни - страх ни е. Притеснението ни е толкова силно, че нито се отпускаме, нито се получи нещо като пробвахме. Липсва ни, определено! Но решаваме проблема по други пътища  Embarassed

По отношение на грамотността - някак тъжно ми стана за Венито. В крайна сметка неграмотността на българина е глобален проблем - това могат да кажат и учителките тук! Както и телевизията ни показва къде-къде по-отговорни и обществени хора да говорят неграмотно. Оставете го момичето на мира. Човърка те да му направиш забележка, еми направи го тактично - има лични съобщения, обясни му нормално, а тука на обща всички активно се включвате после да я поучавате. Дори коментарът - не се сърди, не се засягай...ами пардон чепик не лъска, момичета. Все пак сме хора на по 20 - 25 - 30 - 35 и отгоре години и такива атаки засягат и то много. Това е жена, която се е доказала като майка, съпруга, човек в обществото. Не е добре така. Аз също се дразня от наречия, правопис и правоговор - болна тема ми е, наистина, изумявам се всеобщата неграмотност, но затова са виновни и в училище и родители, защото докато се осъзнае човек, че не пише грамотно и по-трудно става да се научи. Кажете му, че е неграмотен, но само на него, а не на цялата аудитория. В своята работа в преводаческа агенция съм се нагледала на такъв правопис на филолози, че думите са малко. Айде спокойно да си бременеем и по-леко с нервите, а? Вени, добре дошла си сред нас, остави това зад гърба си и продължи да бъдеш активна тук при нас!

# 393
  • Някъде по Дунава
Добро утро!
Пепина, всеки ден ни изкушаваш с разни неща. Моят мъж сега приготвя палачинки и вече нямам търпение  smile3508
Виждам хубави неща обсъждате за моренце и.т.н. Ние в такъв период трябва да родим, че наистина и аз се зачудих кога и дали да отидем. Миналото лято Ели за първи път видя морето и беше очарована. Е, когато видя централния плаж във Варна каза че мирише Grinning но преди това бяхме на едно страхотно място до с.Близнаци и тя много се забавлява. Сега се замислям през юни дали да не отидем до с.Шипково(в Троянския балкан). По близо е до над отколкото морето, има минерален басейн, квартирите не са скъпи. В края на миналото лято щяхме да ходим с приятелско семейство, но Ели хвана някакъв летен вирус и пропуснахме. Разбира се аз няма да се къпя, но нека тя да се радва.
Проблемът е с отпуската на мъжа ми, но до тогава има време.
Мама Рая много съжалявам за сестра ти. Дано бързо се оправи.

# 394
Николаева и на мен ми се ще да отидем за няколко дни до моренцето, преди събитието. Мин. година пропуснахме и съм като болна, обожавам морето. Та мисля май месец да отскочим с колата за два, три дни. Че догодина сигурно няма да се ходи , с това бебешоче по тези жеги не си го представям  baby_neutral
Мами Рая много съжелявам за сестричката ти! Сили и кураж да има  Hug

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 09:13 от Ema08

# 395
Добро утро

бързам днес да се включва по-ранично докато не е свършила закуската  Mr. Green
Пепина, Еми, благодаря и за сандвичите и за капучиното  Hug
Рая, съжалявам за сестричката ти  Sad наистина е тежко когато нещо лошо се случи с близък човек. Дано да е добре и скоро да се радва отново  Hug
d84, вярвам, че всичко ще е наред с резултатите. Стискам палци и ще чакаме новини  Hug

За морето - още съм в чуденка, нищо че сме във Варна. Последните дни през юли незнам дали е удачно, а юни незнам колко ще е топло. Ако ходя то ще е следобедите към 16ч, когато не е толкова горещо.

Хубав и топъл ден на всички  Hug

# 396
Добро утро,момичета Hug
Какъв е този студ??? Shocked
Пепина, веднага бих унищожила няколко филийки с айрянче Whistling
Ема, при нас е някакъв ужас. Градът е по- зле почистен, отколкото околностите #Crazy Вчера следяхме обстановката в няколко области- Шумен-Разград- Търговище и Силистра- не можеха да транспортират от селата болни, с инсулти, имаше детенце с гърчове, родилки- просто снегът тотално ни блокира. Днес нямаме сняг, но температурите са мноооого под нулата. Да ви кажа и нещо хубаво- всички родилки, а те бяха някъде към 7-8 от тези области си имат момченца  Mr. Green Наистина сме в годината на момченцата- и това разбира се е малко по- положителната страна на нещата.   
Мама Рая, и аз много съжалявам за сестричката ти Hug Имаме и много неадекватни лекари и тъй като и аз съм страдала от тяхната неадекватност, много ми става мъчно !
d84, всичко ще е наред с резултатите Hug
За моренце продължавате да си говорите и ме зареждате с летни и морски вълнения...    grinning039

# 397
Добро утро и от мен Heart Eyes
celika И аз така си мислех и за това не смеех да коментирам нищо. Притеснявам се понеже с тази бременност изпадам в странни и непознати за мен състояния, като киселините например. Мъжът ми още се чуди как така, аз не знам, какво са това киселини. И по въпроса с болките в корема така стоят нещата...просто не мога да различа, в кой момент какво ме боли. Crazy
 За мен също е важно да отбележа, че 80% от това, което научавам за бременността си, го научавам от този форум. До момента не съм претендирала, че знам каквото и да е за бременността и най-вероятно няма и да го направя понеже ми е първа бременност и наистина разчитам на "мамите с опит". До край ще чета всички важни дискусии и едва ли някога ще се намеся, защото не обичам да давам мнение по въпроси, от които не разбирам. thumbsup
pepina_79, Ema08  newsm64 Всяка сутрин, чакам първо закуската и тогава се включвам.  Hug Hug Hug
Колкото до морето ми е много трудно да ви кажа какво ще правим. Аз много не обичам да прогнозирам така месеци напред. Ще видим как ще се чувствам и ще преценим. От сега, като се замисля, обаче едва ли ще хукнем с бебчето. Ако ще ходим ще е преди раждането.
мама Рая Дано вече сестричката ти да е по-добре. Не мога и да предположа даже, какво е да изживееш такова нещо.

# 398
Рая съжалявам мила за сестричката ти, сигурна съм че и е много тежко и незнам дали има думи които да могат да я утешат. Сега ме накара да се замисля, че не случайно и моя док ми е изписал всичките тези лекарства  Hug.
Ема в Бургас единствено вятъра мила е силен и прави бели по морето и селищата около Бургас. Иначе сняг и лед нямаме, дори се опитва да грее слънчице в момента  Simple Smile Обаче гледам че в Шумен и Русе е по-зле положението, Силистра също. Ти ако решиш да идваш в Бургас да не ме забравиш, обещала си ми на сладкарница да ходим  Hug. Благодаря за капучиното също, няма да откажа  Heart Eyes.
Николаева аз бих избрала Троянския балкан пред морето, честно казано, но ми идва далечко за тази година, че ще видим. Ние пък всяка година ходим на планина някъде, и това ще ми липсва тази година, не ми се иска да мъкна и бебо толкова малък. Иначе нали знаеш, всеки се радва на това което няма  Simple Smile
Тери ти да се пазиш, че твоята работа хич не е лека, а и предвид обстоятелствата там още повече  Hug
srcs аз като съм бременна не за първи път да не мислиш че знам всичко  Laughing. Толкова неща са се променили от първото ми дете, и съм благодарна на всички момичета тук, че научавам много неща покрай вас  Hug

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 09:57 от pepina_79

# 399
  • Sofia
Здравейте момичета!
pepina_79, Ema08 Добро утро и благодаря за закуската и топлите напитки. pepina_79 - страхотен мъж имаш!!! Дано винаги така да те обича. А как е наистина ситуацията при вас? Говори се за силно вълнение?!? Ти си стой на топло в офиса и не се преуморявай.
мама Рая, вчера се затъжихме за теб, направо ни се изгуби. Съжалявам за сестра ти! За добрия тон съм съгласна, не всички хора са на едно интелектуално ниво, но нека в тия трудни години да не забравяме, че наистина и преди всичко сме ХОРА. Питайте ме мен с голяма вече ученичка как се възпитава и образова дете в нашите прекрасни български училища и как трябва мили бъдещи мами само след 2 години да сте много внимателни какво научават собствените ни деца по ясли и детски градини първо, а за училище да не говорим!
Тери как сте и вие в Шумен, аз вчера говорих с една фирма от Силистра и там хората немогат до офисите си да отидат. Положението в Б-я е наистина стряскащо. Сутринта слушах един синоптик, който ни успокояваше, че до 22.02. ще се задържи студеното време. Направо ме разочарова.
За морето аз миналата година бях точно 3 пъти, така се получи, но предната година не бях ходила и тази като се замисля май няма да ни огрее та тъкмо се разпределят. Аз казвам да сме живи и здрави, а и pepina_79 вчера беше споменала, колко още морета ни чакат занапред....
NellyDi  и за теб се бях сетила, но си спомних, че си на курсове и вчера като се появих съвсем всичко е ок. Аз от тази събота започвам също курс по английски. Та успех в следващото ниво ти пожелавам.
Много успешен ден ви пожелавам и се усмихвайте винаги когато се сетите за бебо!!!! Hug Hug Hug

# 400
Srcs, всички се учим в крачка,затова не се притеснявай;) А ти присъедини ли се към FB групичката ни? Може да се окаже, че дори се познаваме Flutter Градът ни не е голям и се познаваме всичките Wink
ПепинаHug, опитвам се, добре,че след като подчертах,че съм бременна и колегите много ме пазят Laughing
ЗАради, в Силистра е много зле, наистина, дори по-зле от Шумен. А за синоптиците-ние говорим с тези от варненския филиал на БАН- казаха,че повишение на темп. до 0 градуса,може да има около 21 февруари Shocked Просто ужас. Утре съм на ЖК и се чудя дали да не пускам болнични?!?!
И вие се пазете момичета, наистина цялата ни страна е в бедствено положение. А като се сетя кога още започнаха снеговете, не сме имали такава зима отдавна Crazy

# 401
_Тери_ И аз си мисля, че е възможно някога да се засечем на прегледите.  Simple Smile Каква е тази FB групичка?  newsm78

# 402
Добро утро и от мен! Hug
Благодаря за вкусната закусчица Crazy
Относно контракциите , аз също много се чудя как да ги различа от леката болка или прорязване по ниско долу. Както srcs не мога да разбера в кой момент какво ме боли, дали е стягане, подуване, болка... ooooh!
При най-малкото неразположение вземам но-шпа, защото много ме е страх от тези контракции ooooh!
Да ви попитам нещо, което беше обсъждано вече и за което моля да ме извините Embarassed
От вчера усещам, че май тръгвам да се разболявам Tired Гърлото ме боли и имам леко неразположение. Бяхте обсъждали някъде назад какво може да се приема, но тъй като мнооого бързо вървят страниците не го намерих. Благодаря предварително  bouquet
Рая , дано сестричката ти бързо се възтанови Hug
Много хубав ден за всички Hug

# 403
Момичета,

Има ли някой на ФМ в Марковс на 28 февр - аз съм от 10.30 и ще водим и малкия голям батко. Вчера милото ми купи едни витамини, които са за кърмене и към тях имаше подарък - боди за бебка. Баткото веднага каза, че ще го прибере - даже нарече едно чекмедже и после придвидливо каза - само да не го забравим. Та и ние се обзаведохме с нещо за бебка. Е, не е шапка, ама да се надяваме, че и този път лесно ще излезе.

Коремчета, чувате ли какво става и по морето. Наистина мамите там трябва да внимавате, че освен Поморие, май нещата и в Бургас и Варна не са добре. А като почне да се топи, не ми се мисли.

Пепи, и аз съм с една торба лекарства. Даже си ги написах на бележка на хладилника, защото забравям и се почва една чуденка дали съм ги пила. Най ме е страх да не повторя някое лекартсво.

Тери, моят съвет е да си останеш вкъщи. Стур, поледица, вятър - само си помисли. Не е зле, който има възможност да се възползва я от болничен, я от отпуска поне и другата седмица.

# 404
Добро утро маминки и от мен.BeReadi благодаря за съвета много си мила. Hug

Общи условия

Активация на акаунт