Отговори
# 375
Стелина-Една чашка можеш съвсем спокойно да си позволиш!  Hug

# 376
  • София
Здравейте пак  Laughing
Пак както обикновено се опитвам да наваксвам, та сега съм 5-6 страници назад... но мернах нещо и да не забравя...
вики_вени, аз също ходя в 8-ма поликлиника! Ти при Янков или Желязков си се записала? Попринцип много лоши отзиви бях чувала за следене на бременност там, но пък с мен се отнасят много добре и съм доволна. Отделно си ходя на частно, разбира се...за всеки случай  Simple Smile

# 377
На мен ми е много мъчно, че тази година съм в това състояние около Свети Валентин и трябва да лежа и да си почивам Sad Иначе аз много обичам да се подготвям за такива поводи - да правя изненади, да готвя по-специално и т.н., а и щеше да ни е първият Свети Валентин откакто сме се оженили и освен това 1 ден преди това си имаме годишнина откакто станахме гаджета... Но какво да се прави, тази година ще е така Sad Ако на мъжа му се мисли нещо, но аз дори не мога да излезна  Tired

# 378
Привет и от мен мамчета!
Е на мен ще ми е много трудно да не стъпя на морето предвид това че съм си в Бургас, но пък и не смятам да водя бебо, твърде е малък да се сблъска със силно слънце, морски бриз и куп други неща още. А с първата си бременност ми даваха само да плувам, без да стоя на слънце, което автоматично отхвърля и варианта да ходя преди да родя на плаж  Simple Smile
Ще имам още много години и лета за плаж, така че не ми се рискува.  Simple Smile
Никол не се натъжавай мила, ще имате още много годишнини, и още много пъти ще празнувате св.Валентин  Hug Сега най-важните сте ти и бебо, почивай си, наслаждавай се на това, а ако мъжа ти е решил да те изненада пак ще го направи  Hug
Стеле една чашка не би ти навредила, аз да ти кажа че не съм любителка ама никак на виното, но откакто забременях направо ми се промени вкуса - припива ми се много често и правя компания на мъжо понякога с една чашка вино   Simple Smile

# 379
Извинявайте, че малко късно се включвам по темата с контракциите но нещо ме притеснихте. Confused На мен ми е много трудно да различа опъване, придърпване, издуване, контракция и т.н. За това ще задам един ключов ( за моето си усещане) въпрос. Тези контракции при движение ли ги усещате или просто си лежите или стоите седнали и започват да ви стягат. Питам, защото аз усещам доста често силно прорязване когато стана рязко или пък кихна, т.е. заболява ме силно но само при движение и все съм си мислела, че е нормално. Rolling Eyes

# 380
BiReadi здравей ас ходя на 3 етаж при стоматолозите има кабинет на д-р Йорданова при нея ходя,тя ми води и първата бременност но сега ми се струва,че вече претупва нещата но нямам идея при кой друг да отида.  Sad надявам се наистина всичко да е наред както казва тя,но ме е яд ,че не ме уведоми за МФ изследването и за сега не ми е слушала тоновете.И все казва че е рано да се види пола а аз бях миналата седмица при нея и съм вече в 17г.с.Не знам какво да правя? Simple Smile

# 381
Еххх,ама сте ми и вие!!!
Тази година не успях да отида море Embarassed
И МНОГО МИ СЕ ИСКА!Пепина мила обожавам морето и мъничко ти завиждам GrinningБих искала ако мога поне 1 ден да си позволя -от сутринта до вечерта...При нас е възмжно-живеем в Ямбол няма и 100км Wink

# 382
Здравейте!

Както вчера Ви писах, днес направих изследването АФП. Резултатът ми е 34.15 при референтна стойност за 16 г.с. ( в която съм )- 30.00, а за 17 г.с.- 33.5.Та малко ми е притеснено ! Дано всичко да е наред!

# 383
ЕХОООООООООООО, ЗДРАВЕЙТЕ! ТУК съм, не съм ви забравила, но не мога да ви насмогна. Във Фейсбука ми е по-лесно да ви хвърлям по едно око!
MariyaS,  Hug Hug Hug Благодаря, че се сети за мен!

Записах си новото ниво на френския език. Този път по-интензивно, ходя 3 пъти в седмицата. Имам много да наваксвам и да уча, тъй като в групата са ми само испанци, италианци и няма славяноговорящи. Езикът им е доста по-близък, на всичкото отгоре половината са поне с 10 години по-млади от мен, нямат семейства и се движат само в подходящата за проговаряне среда.  Повечето от тях са с местни половинки, т.е. френския се говори в къщи. Абе с две думи нивото е МНОГО високо и аз се депресирах първите дни. Но, понеже ми е за последно реших, че нищо няма да загубя, а мога само да спечеля от факта, че повечето ми съученици говорят правилно.

Та това е причината да не мога да ви следя. Понеже съм "проклет лъв" няма да се дам и залягам яко над учебниците  Mr. Green Не че ми и остава време де - домашната работа край няма...

Аз още не съм усетила бебето.  newsm78 Странно ми е, но не и притеснено. На 20-ти съм на преглед и ще докладвам тогава.

Аз лятото няма да си дойда до БГ, но пък смятам да изпратя децата на бабин дом за лятната ваканция. Да видят милите слънчице, че тук лятото е едно такова дъждовно  Tired

От мен на всички ви едни прегръдки  Hug целувки  Heart Eyes и на всички чакащи резултати - успех. На мен не ми се обадиха - значи резултатите са добри!

# 384

BeReady, мила, ти да не живееш в близост до 8-ма поликлиника?  Simple Smile
Относно морето, определено тази година ще го пропуснем....не мисля, че е редно в 9ти месец /понеже по - рано едва ли времето ще го позволи/, никога не се знае кога ще започне раждането, да не се наложи бързо обратно към София или пък когато бебето стане на месец, два...всеки си решава де, разбира се  Hug

# 385
d84, тук можеш да прочетеш за сходна на твоята ситуация: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=507236.0. Разбира се, твоят лекар ще ти каже най-добре как да тълкуваш резултатите, но аз си мисля, че няма повод за притеснение - още повече че, макар да си в 16 г.с., има вероятност бебето да отговаря на 17 г.с. примерно. Не се притеснявай, всичко ще е наред  Simple Smile

# 386
d84, тук можеш да прочетеш за сходна на твоята ситуация: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=507236.0. Разбира се, твоят лекар ще ти каже най-добре как да тълкуваш резултатите, но аз си мисля, че няма повод за притеснение - още повече че, макар да си в 16 г.с., има вероятност бебето да отговаря на 17 г.с. примерно. Не се притеснявай, всичко ще е наред  Simple Smile
[/quot

Благодаря,nouvelle!Точно, защото и аз прочетох из нета разни страхотии, се притесних. Бебето ми според лекарката отговаря на 15г.с+4. Успокоявам се, че превишението не е чак толкова много, а утре ще отида да й ги покажа.Лека вечер от мен! Simple Smile

# 387
  • В. Търново
Хоп и аз да си взема една "лека нощ с всички", залепвам със сериалчетата на дивана...
По темата за морето - в никакъв случай няма да си помъкна детето на 2 месеца по плажовете.  Peace  С юлската ни кака не си позволихме дори на следващата година - тъкмо беше на годинка, но решихме да я оставим при майка ми и отидохме само с таткото...А и да ви кажа...така се живва,  само двамата, за няколко дена, на плажче, без ревове и бебешки истерии. Е, егоистично звучи, но понякога просто трябва да помислим и за себе си, нали... Mr. Green
Между, другото, Пепи, бяхме в точно в Бургас, на гости.  bowuu Ех, много хубаво ни беше.  hahaha Виж тая година, която мина - друга работа, и детето се кефеше и ние...Е, въпрос на избор, разбира се..Ох, отплеснах се...Хайде, лека ви нощ, тумбалаци! Аз се хоризонтирам отново на топличко..че навън пак е  #Crazy  #Shocked - страшен студ!

# 388
  • София
Нинс, да Simple Smile Живея много близо до поликлиниката.

Вики_вени, само за Д-р Йорданова не съм чувала  Laughing Знам за д-р Консулова, д-р Янков и д-р Желязков /който е от началото на годината там/.
На мен точно в 17 г.с д-р Желязков ми каза, че чакаме момиченце. След това лекарката ми от частната клиника потвърди. Но съм чувала и за случаи, в които много след това не може да се определи пола.
Относно ФМ- едва ли щяха да ми кажат. За това не бързай да се разочароваш. Така колкото съм чела, голяма част от лекарите по ЗК не дават информация за тези изследвания.
По всичко изглежда, че една бременна жена трябва сама да се интересува и да търси информация за всичко.
За първи път чакам дете и мога да споделя, че може би 90% от това, което знам за бременността, съм го научила/прочела тук, в този форум  Hug
Моят съвет е, ако все пак изпитваш съмнения относно компетентността на твоята лекарка, потърси и друго мнение - от някой специалист. Има много клиники с добри гинеколози, които можеш да посетиш - да си направиш един ултразвук.  За твое успокоение.

Лека нощ мамчета  Hug

# 389
srcs, това, което усещаш ти, не са контракции. Те се появяват независимо от движението. И със сигурност ще можеш да различиш контракция (стягане) от прорязване (остра болка).
Аз също искам да споделя, че 90% от всичко за бременността и изследванията го знам от четене, а другите 10 от разни предавания по телевизията. Нищо не съм научила от докторите. Така че - четете.
Едно от нещата, които съм научила е, че в някои случаи никакво количество алкохол не е безопасно. Всичко зависи от това, как алкохола се усвоява от майката или от бебето. За себе си знам, че се напивам и от една чаша вино. Затова не близвам алкохол. Четете тук

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 07:37 от celika

Общи условия

Активация на акаунт