Отговори
# 435
  • София
И аз да питам. Правих Добруджанки но ми залепнаха в тавата,беше голям зор да ги отлепя цели. Сложих само олио дали не трябваше и брашно да сложа или хартия за печене? Да си побутна питането,че смятам пак да правя,а не ми се стържат от тавата. 

# 436
  • София
Да, не е лошо да намазниш и набрашниш тавичката, или да използваш хартия за печене. Сигурна съм, че тогава няма да имаш проблем с отлепването  Peace.

# 437
  • София
Мерси Вени, ще пробвам и с набрашнена тава.

# 438
  • София
 Момичета, моля пак за помощ. Бяхме на кино в Арена и ядохме тортила с два соса- доматен, пикантен и млечен с топено сирене, така ги усетих. Мъжът ми много хареса сосовете и ме помоли да питам в Мама-та  Mr. Green. Ако някой е хапвал там и има идея какви са  тези сосчета ще му бъда много благодарна   bouquet

# 439
Момичета, моля пак за помощ. Бяхме на кино в Арена и ядохме тортила с два соса- доматен, пикантен и млечен с топено сирене, така ги усетих. Мъжът ми много хареса сосовете и ме помоли да питам в Мама-та  Mr. Green. Ако някой е хапвал там и има идея какви са  тези сосчета ще му бъда много благодарна   bouquet

Не съм ходила в Арена, но щом се добавят към тортия може би са били някви испански или побългарени такива  Mr. Green
Доматения- пикантен

- доматено пюре
- зехтин
- табаско
- сол

сос от сирене
- прясно мляко
- сметана
- сирене
-сол
- черен пипер
- магданоз

Ако е нещо подобно ще потърся и количества  Laughing
Ако е съдържал чесън, най-вероятно е бил алиоли

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 23:08 от Eliza_bet

# 440
  • София
Добро утро !Влизам с едно бързо въпросче : колко време да варя свински език в тенджера под налягане?

# 441
15-ина минути след завиране, че като се превари е гаден.

# 442
  • София
geryaleksandrova ,ето тук има инфо http://gotvarstvo.georgievi.net/a/article_1.

Eliza_bet, доматеният сигурно е такъв, ще съм благодарна за количества и дори марки продукти, ако си го правила. А другият беше с преобладаващ вкус на топено сирене, но ще съм радвам на всякакви идеи.
  Много ти благодаря   bouquet

# 443
  • София-Младост
15-ина минути след завиране, че като се превари е гаден.
Аз го варя винаги не по-малко от 40мин., гаден д сега не е ставал Simple Smile)) След като заври и намалявам огъня, така че ако го оставиш на макс. на котлона може и да стане за 15 мин, но пък не обичам мощното свистене и многото пара.

# 444

Eliza_bet, доматеният сигурно е такъв, ще съм благодарна за количества и дори марки продукти, ако си го правила. А другият беше с преобладаващ вкус на топено сирене, но ще съм радвам на всякакви идеи.
  Много ти благодаря   bouquet

Сос от сирене Cabrales (или синьо сирене, или друго подходящо бг. сирене, или топено сирене от онези триъгълничета опаковани, всяко по отделно, не знам в бг как се казва Embarassed )

- 200 мл готварска сметана
- 200 гр. сирене
- 1 супена лъжица масло
- 1 супена лъжица горчица

Разтопяваш маслото и горчицата, добавяш настърганото сирене, разбъркваш добре. Прибавяш сметаната и разбъркваш на слаб огън до хомугенна консистенция.

Доматен пикантен сос

200 мл. доматено пюре
1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжичка табаско
щипка сол

Всичко се смесва и разбъркава. Марки не мога да ти посоча, поради това, че не знам кои са добри на българския пазар Simple Smile

# 445
  • Девето поколение софиянка
Много моля за помощ, колко време може да стои тесто(брашно, мас, кисело мляко и сода) в хладилник?
Бях правила локумки, но ми остана и вече четвърти ден стои в хладилника, да го хвърлям ли?

# 446
  • София
 Още веднъж много благодаря, Eliza_bet    bouquet

# 447
Здравейте , аз идвам с въпрос относно домашните мезета.

Преди 2 седмици ни дадоха 3-4 парчета пастърма , осолена и оваляна в подправки , но не беше съвсем готова , била е сушена 3-4 дена и ни казаха да си я закачим някъде вкъщи на проветриво място. Но понеже вкъщи нямаме такова , я сложихме в хладилника просто така , без да я увиваме в нищо , като си мислехме , че ще изсъхне (бях чела из нета , че така също ставало). Но преди малко видях , че е почнала да мухлясва отвън , а отвътре си е още мекичка  Confused

Какво да правя , има ли начин да я спася , или трябва да я хвърлям. Жал ми е да хвърля 4 парчета чисто месо  Sad

# 448
Здравейте , аз идвам с въпрос относно домашните мезета.

Преди 2 седмици ни дадоха 3-4 парчета пастърма , осолена и оваляна в подправки , но не беше съвсем готова , била е сушена 3-4 дена и ни казаха да си я закачим някъде вкъщи на проветриво място. Но понеже вкъщи нямаме такова , я сложихме в хладилника просто така , без да я увиваме в нищо , като си мислехме , че ще изсъхне (бях чела из нета , че така също ставало). Но преди малко видях , че е почнала да мухлясва отвън , а отвътре си е още мекичка  Confused

Какво да правя , има ли начин да я спася , или трябва да я хвърлям. Жал ми е да хвърля 4 парчета чисто месо  Sad
то в хладилника такива ветрове духат, че ....

# 449
Здравейте! Имам разбити в момента 5 яйца с 1 ч.ч. захар. Имам и извара. Мога ли да сътворя някакъв чийзкейк? Предложете рецепта. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт