Отговори
# 450
Момичета, някоя от вас да е правила бобена разядка? Сега варя боб, но ще ми дойде в повече и мисля, че е добър вариант за това да използва остатъка.... Ще се радвам, ако споделите рецепта  Hug

кюфтета от бял боб. Чудни са с млечен сос

Момичета, някоя от вас да е правила бобена разядка? Сега варя боб, но ще ми дойде в повече и мисля, че е добър вариант за това да използва остатъка.... Ще се радвам, ако споделите рецепта  Hug
Правя бобено пюре-като сваря боба без доматите го пасирам, става вкуснотия

Благодаря ви, момичета, големи вкусотии сътворих от рецептите  Hug

# 451

по повод бобените пастети (които, разбира се, ми се доядоха страхотно!) искам да попитам - харесва ли ви беления боб "крина"? доволни ли сте от него? наистина ли увира за 30 минути? няколко пъти вече се колебая дали да взема или не..
Simple Smile

# 452
  • София
scaramouche, наистина увира много бързо, обаче у дома не ни допадна повече от другия. Не е лош, но някак е по-различен. Мисля, че ще  е много удачен именно за бобени пасти  Peace. Но вземи веднъж за проба, нали знаеш - вкусове всякакви.

# 453

по повод бобените пастети (които, разбира се, ми се доядоха страхотно!) искам да попитам - харесва ли ви беления боб "крина"? доволни ли сте от него? наистина ли увира за 30 минути? няколко пъти вече се колебая дали да взема или не..
Simple Smile
Ние много го харесваме.И да ,наистина се сварява бързо.

# 454
  • Русе/София
Много пъти е задаван този въпрос,но сега дойде и воя ред да попитам-рецепта за кекс или някакъв десерт без яйца?

# 455
Много пъти е задаван този въпрос,но сега дойде и воя ред да попитам-рецепта за кекс или някакъв десерт без яйца?

Ако те устройва сладкишът на Рени.

# 456
  • Русе/София

Ако те устройва сладкишът на Рени.
Благодаря ти.  bouquet  bouquet  bouquet

# 457

Simple Smile

въпрос на вкус  Peace аз го купих, наистина увира бързо, затова и направих бобени кюфтета, пастет от боб. Ние обичаме когато ядем боб, да е цели зърна, не парченца и разварен дори

# 458
  • София

Simple Smile
На нас не ни хареса, друго си е цели зърна, пред кашата ,която става!

# 459
Мисля,че скоро някой показа  пиде със сусам.Помните ли на кой беше рецептата?

# 460
 Моля за малко помощ от сладкарите относно пандишпаново руло с мармалад....правя го вече два пъти и все не м исе получава добре,както очаквах /аз дор иси мислех,че това е от типа "лесни сладкиши",въпреки че знам,че си има тънкости/
Първият ми опит беше с 5 яйца,брашно  изахар-1 чаша и един бакпулвер,пекох около 20-на мин.,получи се прекрасен пандишпан и като дебелина и като цвят,намазах с течен шоколад и ни беше СУХ на вкус, не може да се яде самостоятелно без някаква напитка.
Вторият ми опит-класически пандишпан-без бакпулвер,пекох този път около 15-ина мин-блата беше без загар ,съвсем слабо розовеещ в едната си част, намазах със сладко,разбъркано с лъжица кисело мляко....Е,втория ми опит е пълен провал,начупи се рулото,докато го навивах още,и от там съответно започна да изтича сладкото...
И в двата случая пека върху намазнена хартия,после обръщам блата върху намокрена кърпа,завивам с краищата й и го държа така 5-6 минути,развивам и мажа. А защо коричката на блата винаги ми полепва по намокрената кърпа,която всъшност не е мокра, а леко влажна...
Ще се радвам ако получа някакъв съвет, защото в рецептите си пише-обръщаш ,мажеш,навиваш, укарсаяваш....но напрактика не се получава желания ефект Embarassed

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 14:10 от tuly

# 461
http://aelisaelis.blogspot.com/2011/03/blog-post_16.html
Сахер на Аелис Peace

# 462
Тулу, прави си първия вариант, но:
1. или го сиропирай,
2. или сложи плънка като втората - по-течна, за да може да напои блата.
Пандишпана е сравнително сух. Трябва му по-рядко сладко, освен ако не обичаш сухи сладкиши.  Течния шоколад не може да го направи сочен.

за втория - препекла си го, затова се чупи. Ако го усетиш, още като го вадиш, че епрепечен - напръскай с пулвелизатор и тогава  завивай на руло. Но  защо  ти е бил без загар - не знам. Може би слаба Т* ?

# 463
За да е по-сочно рулото може леко да се напръска със сироп, било то и от компот. Също така и пълнежа да не е само шоколад, а примерно смесен със сметана. Когато и отгоре се намаже със сметана няма как да е сухо. Поне моят скромен опит в сладкарството ме е научил на това.

# 464
За довчера искам да направя месеница, мисля че не съм яла или правила подобно чудо, та моля за изпитана и вкусна рецепта   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт