Отговори
# 375
  • варна
Дайте моля ви предложение, какво да правя със 6 много сухи малки питки. Не ми се ще да ги хвърлям, а и на галета не ми се правят newsm78  Hug
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-1539/    Peace

# 376
Здравейте, скоро някой беше давал линк към един кекс или сладкиш с халва, ама не мога да го открия, а и не съм го записала ooooh!
Малко помощ?
Кекс с халва
5 яйца
200 гр. маргарин
180 гр. захар
1 к.ч. газирана вода
1 бакпулвер
1 ванилия
2 ч.ч. брашно
150 гр. халва
  Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме газираната вода и разтопения маргарин. Отделно смесваме брашното, бакпулвера и ванилията и прибавям към първата смес. Халвата се начупва на малки парченца и се смесва  с тестото. Изсипваме във форма за кекс и печем. Може и  в мъфини.
/аз начупих халвата и я сложих най-отгоре върху сместта/Правих го в мъфини, в къщи се изтрепаха да ядат

БУТЕР - БОХЧИЧКИ С ХАЛВА
500 г бутертесто
халва

Бутертестото се разстила и се нарязва на квадрати с размер 4х4 см.В средата на всеки квадрат се слага парче халва.Ъгълчетата на квадратите се сгъват към средата.
Нареждат се на разстояние в  тава,аз я намазах с маргарин .
Пекат се в предварително загрята фурна на 200-220 С за 10-12 минути или до зачервяване.
Поръсване с пудра захар

и още

благодаря на теб и на лабрекс  bouquet

# 377
Имам кис. мляко половин кубче мая и сирене, ще излезе ли нещо като тутманик от това?

# 378
сложи мазнина и едно яйце и готово  Peace

# 379
  • София-Младост
сложи мазнина и едно яйце и готово  Peace
И брашно Simple Smile)

# 380
Замразения ми спанак свърши.Препоръчайте ми хубав замразен спанак.
В момента гледам, че  и пресен се продава.
Къде? Цена ако си видяла?

# 381
Тя,
 аз гледах, че в Пикадили има пресен био спанак, но не обърнах внимание на цена, а иначе според мен в този сезон е по-добре да се ползва замразен(поне си мисля, че ще е по-малко нитратен), аз лично ползвам на Бондюел!

# 382
  • София
 И аз съм фен на Бондюел.
Моля ви, споделете как правите зеленчуци на скара. Имам тиквички, гъби и картофи.

# 383
Замразения ми спанак свърши.Препоръчайте ми хубав замразен спанак.
В момента гледам, че  и пресен се продава.
Къде? Цена ако си видяла?

да, този "био спанак" в "пикадили" е много хубав! не си спомням колко струваше, но ще проверя днес и довечера може да пиша! иначе - има пресен спанак и в "плод и зеленчук"-а до нас дори..

# 384
Здравейте .Малко ми е глупав въпроса,но ще се радвам да ми отворите очите. Embarassed
Та проблема ми е следния: Започвам да варя домашен крем .Слагам млякото да заври и тогава захарта,бъркам с тел............после добавям яйцето със брашното.Бъркам до сгъстяване,НО винаги ми загаря на места.. ooooh!
Покривам после със свежо фолио,ами пак ми се получава и коричка  върху крема.
Ще се радвам ,ако ми помогнете да направя идеалния крем .
Очаквам съветите ви.Благодаря.  bouquet

# 385
  • Русе/София
Здравейте .Малко ми е глупав въпроса,но ще се радвам да ми отворите очите. Embarassed
Та проблема ми е следния: Започвам да варя домашен крем .Слагам млякото да заври и тогава захарта,бъркам с тел............после добавям яйцето със брашното.Бъркам до сгъстяване,НО винаги ми загаря на места.. ooooh!
съда,в който приготвяш крема е хубаво да бъде с двойно дъно,котлона много слаб,а накрая добави малко краве масло за гладкост и за да не хваща коричка

# 386
съда,в който приготвяш крема е хубаво да бъде с двойно дъно,котлона много слаб,а накрая добави малко краве масло за гладкост и за да не хваща коричка
Ако имаш нишесте го направи с него ,става по-хубаво.Бъркай с тел. Когато млякото заври със захарта ,свали го от котлона и тогава добави яйцата и нишестето/ брашното/ , после върни на котлона и бъркай, но не на най- силната степен. И за да не ти хване коричка след като сложиш маслото ,фолиото го сложи върху самия крем.Да не е като капак на тенджера, а да е върху крема.Така никога няма да ти хване коричка.

Успех и после да се похвалиш.

# 387
Аз го приготвям като разбивам предварително всички продукти с миксер и тогава слагам в млековарката (двойно дъно) и непрекъснато бъркам с тел докато се сгъсти. След като махна от котлона добавям парче масло, за да не хваща кора. С тел винаги става екстра, ако не се спира бъркането през цялото време, докато се сгъсти Naughty

# 388
Момичета, някоя от вас да е правила бобена разядка? Сега варя боб, но ще ми дойде в повече и мисля, че е добър вариант за това да използва остатъка.... Ще се радвам, ако споделите рецепта  Hug

# 389
  • София
Момичета, някоя от вас да е правила бобена разядка? Сега варя боб, но ще ми дойде в повече и мисля, че е добър вариант за това да използва остатъка.... Ще се радвам, ако споделите рецепта  Hug
Правя бобено пюре-като сваря боба без доматите го пасирам, става вкуснотия

Общи условия

Активация на акаунт