Отговори
# 480
Момичета и Бонго, имам въпроЗ.Трябва да заливам една торта-катастрофа.Имам кувертюр 52 процента какао.Как да го докарам така, че да стане твърд като купените торти.Чакам предложения! Praynig
Разтопи го на водна баня с 1 лъжичка олио или масло и заливай тортата. Трябва обаче да имаш достатъчно количество.

1 лъжица мазнина на 100 грама шоколад ли се слага обикновено, antonia?

# 481
  • Варна
Мазнината придава лъскавина и гладкост на шоколада. Не знам какви са точните пропорции. Аз слагам 1 ч.л. на 200г.

# 482
Моля, ви кажете ми марка кисело мляко с истинска бактерия?

# 483
Мазнината придава лъскавина и гладкост на шоколада. Не знам какви са точните пропорции. Аз слагам 1 ч.л. на 200г.

да, теоретично знам, че затова се слага... Wink но никога досега не съм добавяла и се чудех точно за пропорциите!
благодаря за отговора!  Hug

# 484
печени са гнездата от кайма. Принципно тук е голямо парче кайма, което трудно ще изпържиш.
С няколко думи - правиш си топка от овкусена с подправки кайма (каквато за кюфтета) поставяш  трите пръста в средата на топката и натискаш. После издърпваш с пръстите навън, така че да стане кладенче. Печеш или на хартия за печене, или в тава с малко вода, докато се  поизпече каймата. Чукваш яйце в отвора,   една стиска с пръсти настърган кашкавал  и това е.

Благодаря много!! Довечера пак ще ядем експерименти Simple Smile

# 485
Благодаря много!! Довечера пак ще ядем експерименти Simple Smile
ако беше се учила когато майка ти казваше ..... сега щеше да си майстор  Laughing

# 486
то в хладилника такива ветрове духат, че ....

bongo_2007 , щом не си достатъчно компетентен , за да помогнеш , поне не пречи.

Вече ми отговориха  Peace

# 487
Майка ми никог не ме е учила да готвя, защото тя е по-боса в това. Затова искам да се уча да правя нови и нови неща, защото мусаката и оризът биха омръзнали на всеки Simple Smile

# 488
Майка ми никог не ме е учила да готвя, защото тя е по-боса в това. Затова искам да се уча да правя нови и нови неща, защото мусаката и оризът биха омръзнали на всеки Simple Smile
така трябва да бъде. не губи кураж   bouquet

# 489
Бутерките със сирене станаха супер, искам да направя и с ябълки.Мисля ябълките да ги задуша със захар и канела.Дали ще станат водни ? Трябва ли да слагам след това нещо друго в плънката за не е воднисто ?

# 490
Галета или смлени бисквити.Иначе съм правила ябълки, захар, канела и орехи.Супер вкусно е.Може и стафиди.

Антония, мерси за съвета.Супер стана!  bouquet

# 491
  • Варна
Тя ако е бутерки с ябълки, направи "глътни езика" на Лабрекс. Уникално вкусни, а стават много бързо и лесно.
Хари, радвам се! Hug

# 492
Бутерките със сирене станаха супер, искам да направя и с ябълки.Мисля ябълките да ги задуша със захар и канела.Дали ще станат водни ? Трябва ли да слагам след това нещо друго в плънката за не е воднисто ?

виж и тези розички от бутертесто.  Интересни са, а и вкусни

# 493
пеп-4o , antonia ,bongo_2007  мерси!

# 494
  • France
Момичета, какво се добавяше към жълтъка и с тази смес се пълни яйцето?

Общи условия

Активация на акаунт