Отговори
# 615
Здравейте,

Прегледах в нета, ама се колебая...... Искам да експериментирам някаква мусака с тиква и кайма. newsm78

Правил ли е някой нещо подобно? Или пък някаква по-добра изпитана рецепта с кайма и тиква?

Аз съм правила пиле с тиква и ми хареса. Със сигурност бих харесала и мусака с тиква, даже имах записана рецепта, но не съм я пробвала още. Мисля, че може да я направиш по същия начин като нормална мусака с картофи. Моля те, сподели резултата ако пробваш! Simple Smile

# 616
  • На брега на реката
Благодаря на всички ви, заемам се!  Hug

Да видим какво ще излезе. Wink

# 617
  • София
Здравейте ,търся хубава рецепта за баница с праз.Последната ,която правих нещо много ми сладнеше и определено аз не си я харесах.

П.П. според вас с каква мазнина е по-добре да се прави баницата: масло или олио?

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 11:05 от geryaleksandrova

# 618
  • Пазарджик/Лондон
Много обичам баница с праз, ползвам тази рецепта :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/11/blog-post_2179.html

# 619
Едно бързо въпросче- ще правя кюфтета от картофи и тиквички, но нямам в момента яйце, ще е фатално ли ако не сложа, все пак има брашно, което да слепва??  Rolling Eyes

ако имаш форма за мъфини и изпечеш там - дори в хартиите, няма да се разпадне  Peace

Моля  за  рецепта  за  салата с китайско зеле.

ние го харесваме само с моркови, лимонов сок/(балсамов или нормален оцет)  и зехтин. Не мачкам, че става меко

# 620
  • Bulgaria-Italia
Днес мъжът ми има РД ,решила съм да му направя торта Алказар ,имах идеята да я украся на тема лов или риболов, но за съжаление малката се разболя и не разполагам с време.Затова моля,ако някой от вас има готов шаблон на тази тема  или да ми даде линк откъдето да си го разпечатам (в краен случай може и нещо друго) ще съм много благодарна  Hug

# 621
  • София
 geryaleksandrova, според мен с масло.
 Моля ви, споделете рецепта за фетучини със спанак  Praynig
П.П. Харесах си тази http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=69-zeleni-fetuchini … lar#axzz1nIBP5qOZ, звучи ми вкусно. За първи път обаче правя фетучини, та ще видим какво ще стане  Laughing Според вас на колко се равнява 1/2 пакет спанак на пресен такъв? Аз купих 2 връзки от пазара.

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 12:13 от Ева на третия етаж

# 622
Пеп-4о, много добра идея ми даде-хем няма да се пръскам над тигана!  Hug

# 623
Срещнах в интернет някакво покритие от 200 г шоколад и 65 мл клюкоза... Стана като пластелин, тръгнах да го точа, за да покривам тоатат, но се къса ужасно. Имате ли представа как мога да го оправя, за да покрия тортата с него, че вече и шоколад нямам.

# 624
  • Варна
Срещнах в интернет някакво покритие от 200 г шоколад и 65 мл клюкоза... Стана като пластелин, тръгнах да го точа, за да покривам тоатат, но се къса ужасно. Имате ли представа как мога да го оправя, за да покрия тортата с него, че вече и шоколад нямам.
Разточи го върху голямо фолио и ги "застели" заедно. После махаш фолиото и готово.

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 13:32 от antonia

# 625
  • София
Моля  за  рецепта  за  салата с китайско зеле.

Ето ти една много свежа и вкусна:
Китайско зеле, около 10 лиса, се режат на тънко, една краставица на тънки жулиени, прибавя се към зелето, една малка кутия сладка царевица, сол, олио, оцет копър. Да си оближеш пръстите  Laughing

# 626
Разточи го върху голямо фолио и ги "застели" заедно. После махаш фолиото и готово.
Така пробвах. То започва да се къса още докато го точа..

# 627
Здравейте мили дами, от доста време съм фен на BG-MAMMA, и днес се реших да се ключа във вашия форум. Освен, че искам да ви благодаря за винаги пълната и изчерпателна информация, но търся и вашият съвет. Утре съм поканила девер ми и приятелката му на гости, реших че ще приготвя свинско месо в пликчета за печене с картофи, моркови и лук, но идея си нямам каква салата да направя или десерт, които да си подхождат с основното ястие. Моля ви за помощ. Благодаря предварително.

# 628
ak4ilev, бих ти препоръчала да направиш салата айсберг с царевица, крутони, лимонов сок, сол, пипер и малка лъжичка майонеза.  Peace

# 629
Благодаря, много Que Bella за помоща  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт