Отговори
# 285
  • Варна
Здравейте!
Според вас добре ли биха се съчетали салата Айсберг, репички и рулца от раци и евентуално с какъв дресинг?
Вместо репички сложи царевица и става супер. Дресинг, може млечно-майонезен, чеснов, само лимон и зехтин, според вкуса.

Хари, Аелис, благодаря момичета за предложенията! Hug

# 286
  • В Космоса
antonia, благодаря ти, но аз питам точно за такова съчетание с тези 3 продукта. Предполагам, че няма да стане нещо неядящо се, но все пак ми се ще и второ мнение. Grinning

# 287
бих заложила на млечно чесновия сос  Peace

# 288
  • Варна
Мъжът ми опитал някъде зеле с ориз, но нямам представа как се готви. С месо? Кога се слага ориза?

# 289
  • Варна
antonia, благодаря ти, но аз питам точно за такова съчетание с тези 3 продукта. Предполагам, че няма да стане нещо неядящо се, но все пак ми се ще и второ мнение. Grinning
Разбрах, ами и аз бих заложила на млечно-чесновия сос с тази комбинация.
stenly, заповядай http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_06.html

# 290
  • Варна

намерих на руски салата с тези продукти, плюс още краставица и яйца - явно комбинацията е възможна  Mr. Green

http://amamam.ru/salat-iz-redisa-ogurtsov-i-yaits-s-pekinsk/

# 291
  • Варна
Едва ли има невъзможни комбинации. Зависи доколко сме склонни да експериментираме. Laughing

# 292
Мъжът ми опитал някъде зеле с ориз, но нямам представа как се готви. С месо? Кога се слага ориза?

освен линка на антония - това е за бяло зеле с повечко ориз, но пак е вкусно,  
това е за класическо  кисело зеле

* Зелето се измива, отцежда, нарязва на ситно и заедно с олиото, една чаена чаша зелев сок и една чаена чаша вода се слага в тенджера да се задушава . Ако ще е с месо, кокал (тук е без значение вида на месото) , тук е момента да се сложи.
* След като зелето омекне, към него се прибавя ориз - зависи колко е течността при зелето, ако трябва - добавя се малко, но тук трябва да прецениш на око, +  червения пипер и се затваря да поври още 15-20 мин.  Но без да се разбърква
Маха се от котлона, разбърква се и затваря за още 10 мин. да поеме (

Пропорции е трудно да се напишат - но 1 средна зелка, на която са почистени всички твърди кочани, върви около  1 чаша от 60-70 мл ориз.  1 супена лъжица червен пипер.  Олиото зависи от вида на месото - ако е шарено свинско - малко, да не е постно, ок 40-50 мл. Ако е пилешко, телешко месо - може и до 100 мл да сложиш.
Зелето ври на ти огън, като се притиска от време на време отгоре; не трябва да плува във вода - като ги притиснеш, течността да е до ръба на зелето.
Някои готвят зелето с дафинов лист, но на мен и сие не ни харесва. Харесваме със сминдух, но пък него не всеки го има.
Както и ориза - ето свеки не готви кисело зеле със свинско и ориз. Ако е пиле - слага; на свинско казва, че не се слага. Но пък ние го ядем и слагам аз.

Ако го метнеш всичко в гювеча, да ври 2ч. във фурната на 180*, накрая ориза и още 30 мин.

# 293
  • София
Здравейте,

искам да правя тирамису обаче само с маскарпоне, без яйца и без сметана. Дали ще стане?

# 294
няма да е класическо, но какво пък - ще стане  Peace

# 295
Здравейте,

искам да правя тирамису обаче само с маскарпоне, без яйца и без сметана. Дали ще стане?

Виж рецептата на Танита, без яйца е. Peace

# 296
Здравейте,

на мен ми звучи като таратор без краставици!  Laughing

ще стане сладкиш, сигурно много хубав дори, но едва ли ще е тирамису.. Wink

# 297
  • Варна
  bouquet на антония и пеп-чо !

# 298

намерих на руски салата с тези продукти, плюс още краставица и яйца - явно комбинацията е възможна  Mr. Green

http://amamam.ru/salat-iz-redisa-ogurtsov-i-yaits-s-pekinsk/

Аз не виждам защо не, като толкова прилича на марулка. Бих пробвала, така че.. да ви е вкусно, Акаша. Laughing

е, хубава работа, Св.Валентин и Трифон Зарезан!  Laughing

2в1 Crazy Flutter

# 299
Здравейте, имам бързо въпросче за кексовете. Не че са ми силна страна, ама днес сутринта... направо се получи фиаско! :/ Надигна се много хубаво, но остана недопечен отдолу и отвътре, докато отгоре, естествено, даже леко загоря  Mr. Green Това, което обаче основно ме притесни, потресе, а и никога не ми се беше случвало, е следното: разрязани, парчетата имаха С-подобна форма, т.е. в средата се беше получила внушителна дупка!!! (Пекох в стандартна форма с дупка, ползвайки тази, иначе доста сполучлива, рецепта)
Направо ми идеше да си прегриза ръцете от яд -- къде сбърках, че се получи такъв въздух? Sad Евентуално бакпулвера да е дошъл много -- сложих цялото пакетче, а пише, че 1 е за 500 грама брашно (все пак не ми се вярва да е от това)? Или защото нямам сито и не си пресях брашното (пак ме съмнява, колко кексове съм правела без сито и са си ставали прилични)?

В момента във фурната се пече втория ми опит. Ако пак се получи същото, май трябва да се откажа завинаги от кексовете :/

Честно, много се депресирах -- защо ми се получи така? Sad

Общи условия

Активация на акаунт