Отговори
# 495
писи-миси, аз добавям малко майонеза, горчица, черен и червен пипер. Обаче можеш да добавиш и сирене, или кисели краставички, или пушена риба....много варианти има.

# 496
  • София
 По принцип може да ги напълниш с всичко, зависи от вкуса ви. Аз най- често ги пълня със смес от жълтъците, натрошено сирене, накълцани печени червени чушки и малко майонеза и кис. мляко.

# 497
  • France
И аз имам спомен за тези продукти....
Благодаря, момичета   bouquet
Успешна готварска седмица на всички...  Simple Smile

# 498
  • Пловдив
Моля, ви кажете ми марка кисело мляко с истинска бактерия?

За лактобациликус булгарикус ли говориш? Писмено фигурира във Верея, Табу, Елби.

# 499
Имам 300гр.извара,пакетче бисквити и 200гр.сметана(заквасена),може ли някакво сладкишче да забъркам,върти ми се нещо като чийз кейк....

# 500
  • София-Младост
http://utilisima.bg/24kitchen/mramoren-keks
Хванах края онзи ден на приготвянето на този кекс и сега докато не го направя мира нямам.
Обаче така като гледам 320гр масло...защо ми се вижда прекалено много. По-опитните да кажат, това количество брашно и останалите продукти за един кекс или за един огромен кекс са?
Яйцата са ок, но това масло...а моята форма за кекс е стандартна. Пък и неговият не стана супер огромен...

# 501
Обаче така като гледам 320гр масло...защо ми се вижда прекалено много. По-опитните да кажат, това количество брашно и останалите продукти за един кекс или за един огромен кекс са?
Яйцата са ок, но това масло...а моята форма за кекс е стандартна. Пък и неговият не стана супер огромен...

Ала Бала, рецептата ме подсети за този ЕФЕКТЕН КЕКС , който доста отдавна не съм правила. Сравнявах количествата масло и брашно, възможно е да си е добре рецептата, все пак половин кг брашно е дадено, на моя са две чаши, това ще е някъде 260, най-много 300 гр. Моят става нормален, този трябва да е по-голям. Само знам, че е страшно вкусен, имам предвид ефектния, но съставките са почти еднакви, вероятно и по твоята рецепта ще е вкусен. Пробвай, а може да го направиш д половината продукти, заради пробата. Peace

# 502
Здравейте! В събота ще имам гости и искам да помоля за идея за някакво по-интересно предястие и салата за ракия(някаква от рода на картофена или руска или нещо от сорта),която да мога да направя от предния ден или по-предния даже.
Основното ще е някакви пържоли,гъби,кебап-и за него приемам други идеи. Лесни за изпълнение.

# 503
да, ето ти въздушната салата или на пластове, или както искаш и кажи, тук оформена като торта-салата http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_3154.html 
Нареждането търпи всякакви импровизации, а в началото на публикацията има линк към основната въздушна салата
И точно трябва да престои 1  вечер, за да хване калъп. На същия принцип съм правила и руска салата с малко желатин вътре, а отгоре - само украсена и се реже  като торта

Подобна на нея е и тази Салата Гнездо
 само дето е по-различно оформена

# 504
  • Варна
Имам агнешко месо - освен с ориз или печено как мога да го приготвя?
Благодаря!   bouquet

# 505
Имам агнешко месо - освен с ориз или печено как мога да го приготвя?
Благодаря!   bouquet

Май само печено го правим вкъщи, на гювеч с много зеленчуци, също и с ориз.
Solar Wind , погледни рецептите с агнешко, може нещо да си харесаш. Peace

# 506
  • София
 Момичета, ядох в ''Дон Домат'' кюфтета от леща и много ми харесаха. Искам днес да си направя у дома, но на фурна. Моля ви, споделете вашата рецепта  Hug
 П.П.  Намерих си рецепта в проверен сайт http://ilrai.blogspot.com/2011/01/blog-post_15.html  Peace

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 13:24 от Ева на третия етаж

# 507
  • София
Моля, ви кажете ми марка кисело мляко с истинска бактерия?

За лактобациликус булгарикус ли говориш? Писмено фигурира във Верея, Табу, Елби.

За ЕлБи мога да гарантирам. Все пак те единствени произвеждат бактерията, би трябвало и да я използват  Wink Зтнам, че от тях купуват / бактерията де/ Елена и Бор Чвор / пу дано не е реклама/  Peace

# 508
  • София
Здравейте! В събота ще имам гости и искам да помоля за идея за някакво по-интересно предястие и салата за ракия(някаква от рода на картофена или руска или нещо от сорта),която да мога да направя от предния ден или по-предния даже.
Основното ще е някакви пържоли,гъби,кебап-и за него приемам други идеи. Лесни за изпълнение.

Ще ти предложа една салата, много вкусна, свежа и лесна за приготвяне  Peace

Кутия цедено мляко, около 500 гр., една краставица, кутийка сладка царевица от малките, 200 гр. пушено филе, без сланинки, сол, черен пипер, копър, малко олио или зехтин. Нарязваш краставицата и филето на кубчета и смесваш всички продукти. Подправките на вкус. Олиото можеш да замениш с две- три лъжици майонеза. Пробвай я, наистина е страхотна, особено за ракийка. Можеш да я декорираш, както ти душа иска  Peace

# 509
  • софия
Купила съм пилешки дробчета и искам да направя супа. Четох, четох, но не съм сигурна:
Кога се слагат дробчетата, за да не се скашкат? Преди зеленчуците (лук, морков, целина) или когато те са омекнали?
Трябва ли първо да подваря дробчетата и да им изхвърля водата? От снощи съм ги накиснала в студена вода в хладилника.
И последно: какво ще върви повече ориз или фиде? Клоня към ориза, но понеже съм яла такава супа мнооого отдавна и не помня точно какъв беше вкуса.

Общи условия

Активация на акаунт