Отговори
# 555
  • София
Някой дали знае какво е тестото за пайовете в макдоналдс? Много ги обичам.Планката я уцелих, но ги правя с бутер тесто.
Моля те, сподели  Praynig
никид,  може и миш- маш да направиш, също и този мързелив тутманик на Зиче http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=619100.15.

# 556

да, и аз често съм си мислила, че разликата идва от там, че в "макдоналдс" ги пържат, а ние обикновено печем във фурна.. не ми се струва тестото да е някакво специално!

Тя, сподели тайната пълнка, моля! Wink

Нарязах на малки кубчета ябълка,сложих в тигана захар и масло.Задушавах до омекване на ябълката, и като изстина сложих канела. Бърках непрекъснато, и не слагайте капак на тенджерата
/ тигана/, водата трябва да изври.Ябълките станаха прозрачни и се образува много гъст сос.Просто е ,но е много вкусно.По този начин на обработка на ябълкти направих ябълков пай и беше невероятно вкусен.
По тази рецепта
Ябълков пай
Много четох ,докато се спрях на тази рецепта.Определено си заслужава. Бях гледала в едно предаване по ТВ ,как се прави американски ябълков пай, та там използваха точно тези съставки: масло, захар, ябълки и канела.

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 17:18 от Тя

# 557
  • София
имам доста сирене,дайте идея за нещо.Да не е баница,че скоро правих,ако е сирене по шопски имам домати само от буркан,вероятно с тях ще правя,ако не ми дадете някоя идея.

Направи сирене на плоча в тиган, незалепващ. Режеш го на плочки, слагаш една идея масло в тигана и редиш плочките. Не ги бараш, докато не стане коричка отдолу и тогава обръщаш внимателно. Ако имаш лозови листа слагаш в тях по една плочка сирене, отгоре резен лук, малко доматено пюре, загъваш и на скарата. Ако нямаш скара пак в тиган. Режеш сирене на плочки, ама по- дебели, ръсиш с подправки, масълце и увиваш във фолио за печене. Печеш във фурната. Тук можеш да импровизираш, да добавиш парченце колбас или кашкавал. Става мозък във фолиото  Peace

# 558
имам доста сирене,дайте идея за нещо.Да не е баница,че скоро правих,ако е сирене по шопски имам домати само от буркан,вероятно с тях ще правя,ако не ми дадете някоя идея.

Направи сирене на плоча в тиган, незалепващ. Режеш го на плочки, слагаш една идея масло в тигана и редиш плочките. Не ги бараш, докато не стане коричка отдолу и тогава обръщаш внимателно. Ако имаш лозови листа слагаш в тях по една плочка сирене, отгоре резен лук, малко доматено пюре, загъваш и на скарата. Ако нямаш скара пак в тиган. Режеш сирене на плочки, ама по- дебели, ръсиш с подправки, масълце и увиваш във фолио за печене. Печеш във фурната. Тук можеш да импровизираш, да добавиш парченце колбас или кашкавал. Става мозък във фолиото  Peace
И аз съм за фолиото. С масълце е божествено.

# 559
Ако е по-твърдо, на кубчета в марината от олио и подправки.Супер е.

# 560
  • Ямбол
ммм,лозови листа имам,но мъжо не обича,миш-маш пък свекъра,абе май ще е сирене в гювечета с домати и яйце.Благодаря ви все пак,много бързо давате идеи :

Или някаква идейка за нещо като сирена торта..сладка,освен макарони на фурна

# 561
Аз преди 2-3 дни правих ей тази месеница на Пепчо, мога да кажа само : стра-хот-на , любов от първа хапка се заформи, мъжлето от вчера обикаля и пита кога пак ще я хапваме.
Правих я със олио и свинска мас.

Оооо, като каза сиренова торта...преди дота време правиха такава в едно предаване :Перфектната вчеря.....много сполучлива беше, кофтито е че не я намитам  Thinking

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 17:54 от polly

# 562
  • Варна
никид може да направиш панирани сиренца, солен кекс, пълнени пиперки с яйца и сирене.

# 563
никид ето това е много вкусно:
Чушки бюрек на фурна

# 564
Момичета, хартиените чашки за мъфини могат ли да се подредят в обикновена тава или ще се разлее съдържанието?
Аз нямам такава тава за мъфини, а само хартиени чашки.  Rolling Eyes Дали ще стане или да го направя на кекс?

# 565
Момичета, хартиените чашки за мъфини могат ли да се подредят в обикновена тава или ще се разлее съдържанието?
Аз нямам такава тава за мъфини, а само хартиени чашки.  Rolling Eyes Дали ще стане или да го направя на кекс?
Май не може.Но ще се радвам ако някой е пробвал и става.

# 566
  • Варна
: spasdidi ,само в хартийките не може ще ти се разлее сместа, по добре сложи хартийките в някакви чашки или чашки за крем карамел.

# 567
  • Варна
като стана дума за хартиените кошнички за мъфини - вие вашите мажете ли ги с нещо, преди да изсипете сместа в тях?

аз не ги намазах и ядохме кексчета с бонус хартийка  Laughing

като пробвах следващия път да ги намажа - че то трудна работа по принцип...

# 568
като стана дума за хартиените кошнички за мъфини - вие вашите мажете ли ги с нещо, преди да изсипете сместа в тях?
аз не ги намазах и ядохме кексчета с бонус хартийка  Laughing

Киса, не се мажат по принцип, но и от тях има качествени и не съвсем, някои се отлепват лесно, други трудно.  Peace

# 569

може да сложиш няколко хартийки една в друга.. но ще трябват поне 3-4 за да са достатъчно устойчиви!
Wink

Общи условия

Активация на акаунт