Отговори
# 585
  • под тепетата
Същия крем на Ева ползвам и аз за еклерова торта с форма с д 26см. Разкошен е!Не е с консистенцията на мус, а плътен и иска разкопчаваща се форма.
 Друг бял мус правих по рецепта на mari_eta. Виж в подписа и. В нейния блог е описала тортата за рождения и ден. В крема има сметана, маскарпоне,бял шоколад и кокос.  

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 17:22 от bilqna_69

# 586
тук някоя от вас беше дала с какво се замества Маскарпонето - Филаделфия и крема сирене и...?
Все се заричам да си запазвам написаното и като го приготвя забравям!!! Sick ooooh!

# 587
Ева, а еклерите с какъв крем пълниш?

# 588
  • София
Dina, купувам готови, но съм хвърлила око на ето тази рецепта http://towerwitch.blogspot.com/2011/01/blog-post_04.html.

# 589
Здравейте! Моля да споделите опита си с фирми за доставка на храна за парти или детски рожденни дни. Поинтересувах се и разбрах, че има такава фирма, която изработва био сладкиши, сладки и бисквити по поръчка (от био продукти), но някой дали е чувал нещо за тях? А и вярвате ли на тези неща? Исками се да направя нещо хубаво за детето и гостите ми, но се боя да не стане обратното.

# 590
  • софия
тук някоя от вас беше дала с какво се замества Маскарпонето - Филаделфия и крема сирене и...?
Все се заричам да си запазвам написаното и като го приготвя забравям!!! Sick ooooh!

заквасена сметана Simple Smile

# 591
  • София
  midena, погледни тук http://www.dini.bg/DINI/nachalo.html.
 Допълвам с линк към интересна тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=604992.0.

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 19:06 от Ева на третия етаж

# 592
Най-вероятно ще правя шоколадово-портокаловият мус. Купих точното това Маскарпоне, което е споменала Ала-бала. Надявам се да стане вкусно, ако я докарам и на вид ще покажа снимка.

# 593
# 594
да, ето ти въздушната салата или на пластове, или както искаш и кажи, тук оформена като торта-салата http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_3154.html  
Нареждането търпи всякакви импровизации, а в началото на публикацията има линк към основната въздушна салата
И точно трябва да престои 1  вечер, за да хване калъп. На същия принцип съм правила и руска салата с малко желатин вътре, а отгоре - само украсена и се реже  като торта

Подобна на нея е и тази Салата Гнездо
 само дето е по-различно оформена
Чудя се дали мога да направя тази салата без желатин, че мъжа ми е привърженик на по-традиционни ястия? А и не съм правила салати с желатин и не знам дали ще ми се получи! Нямам разглобяема форма.  В случая няма да е като торта, а в купа и всеки да си слага?

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 20:54 от sasi6

# 595
Чудя се дали мога да направя тази салата без желатин, че мъжа ми е привърженик на по-традиционни ястия? В случая няма да е като торта, а в купа и всеки да си слага?

Стъргана салата спокойно можеш да направиш без желатин, от майонезата се спояват пластовете. Peace Ще има горе-долу такъв вид, снимката е от нета, не е моя.

# 596
  • софия
да, ето ти въздушната салата или на пластове, или както искаш и кажи, тук оформена като торта-салата http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_3154.html 
Нареждането търпи всякакви импровизации, а в началото на публикацията има линк към основната въздушна салата
И точно трябва да престои 1  вечер, за да хване калъп. На същия принцип съм правила и руска салата с малко желатин вътре, а отгоре - само украсена и се реже  като торта

Чудя се дали мога да направя тази салата без желатин, че мъжа ми е привърженик на по-традиционни ястия? А и не съм правила салати с желатин и не знам дали ще ми се получи! Нямам разглобяема форма.  В случая няма да е като торта, а в купа и всеки да си слага?
Майка я прави без желатин. Много я обичам Peace

# 597
Лабрекс, не ми се отваря снимката, но ще импровизирам!

Благодаря ти!  bouquet И аз мислех нещо подобно да изглежда!
 Даже подобна от цвекло,моркови и ряпа съм правила! През този сезон доста наблягам на цвеклото.

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 23:30 от sasi6

# 598
Лабрекс, не ми се отваря снимката, но ще импровизирам!

Да, не знам защо не се отваря, ето ти една руска, с цвекло е, няма значение, всъщност съставките ти ще си подбереш, но е дадена стъпка по стъпка и е без желатин. Peace

# 599

може да се направи без желатин, но ако искаш равномерно отрязани парчета,  като на торта, трябва да притискаш много добре всеки пласт. Затова слагам желатин в майонезата с  киселото мляко. Не се усеща, поне моите традиционни мъже не са усетили до сега.

Щом нямаш разкопчаваща форма, търсиш тиган (или малка тавичка) с подходящ размер 
Застилаш я със свежо  фолио и тогава правиш салата. След като престои в хладилник, вадиш и хващаш краищата на свежото фолио (или голяма найлонова торбичка) и внимателно я прехвърляш в чинията за сервиране. След това хващаш пак краищата на свежото фолио  от едната страна  - не към теб, а другата и подпъхваш от едната страна под  салата, усуквайки фолиото - то е тънко и не повдига или нарушава  формата на салата.  И така усуквайки фолиото издърпваш към теб, докато излезе.
Сложно е за обяснение, но е много лесно - преди да си купя откопчаваща форма и рингове, така правех тортите.

Общи условия

Активация на акаунт