Отговори
# 345
  • I want it all and I want it now.
Здравейте. Ще ми кажете ли къде да прочета за Вован? Благодаря.

# 346
  • Пловдив
Syn, http://dreamland-bg.com/index.php/topic,2538.0.html
Вован, нещо не ме разбра. Cry

# 347
Сега ще му се скарам вместо теб Joy и веднага ще те разбере.  WinkБях изпаднала в лека депресия Peace Обаче вчера се сетих ,че трябва да кажеш на проблемите си : - Майната им. Помогна ми много Wink Гледахте ли в неделя предаването на Карбовски. Беше ,много хубаво Peace за един,човек,който е без крака и ръце. Ужасно ,положителен човек. Справя се с живота,може да вземем пример от него. Peace

# 348
  • Пловдив
Аз съм много позитивен човек, но песимизма на мъжът ми на моменти ме смазва! И точно в такива моменти изпадам в дупка и безизходица, не мога да преодолея отрицателните му мисли.

# 349
  • на брега на морето
Аз съм много позитивен човек, но песимизма на мъжът ми на моменти ме смазва!

Опитай да се изключиш от това. Аз така правя и вече не се нервирам повече. Неусетно сменям темата към по-ведри неща и той се отплесва или ако това за момента не е възможно влизам в тона му, съгласявам се с всичко, което говори и нещата някак олекват; след това преминавам на други теми и така се справям. Само не се опитвай да му доказваш обратното; става по-лошо (това е моя опит).

# 350
  • на брега на морето
Котьо Тръмп, много хубава молитва  Hug

Ето още една детска молитва преди сън:

В спокойна вечер като тази
Бог душата ми да пази.
Нека той над нея бди
чак до ранните зори. Амин

Лени,  Hug

# 351
vanichka75 На мене ми помага в такива моменти "Хоопонопоно". Преди и мъжът ми казваше ,че се занимавам с глупости. Сега почна да вижда ,че нещата при мене се получават Laughing това е хубаво ,че е песимист, така се получава равновесие, между вас. Не позволявай да ти влияе отрицателно.  Peace В такива ,моменти не го убеждавай в правотата си.  Peace Сам ще се убеди, както ти е казала Котьо Тръмп

# 352
  • Добрич
vanichka75, моят съпруг често вика за нещо - според него той така се разтоварвал, като си излеел яда. Ами да ти кажа, въобще не ми пука. В буквалния смисъл. Даже на мен да вика, въобще не го приемам лично. Вика му се, да вика. Аз все едно не съм го чула. И съм му го казвала и го знае много добре...  Обаче така се разтоварвал...  Това, което ме притеснява, е че по този начин може да травмира детето. Тя вижда, че това поведение не го приемам сериозно. Определено искам в семейството ми никой да не вика. Дори съм си мислила, че е енергиен вампир и иска да се зареди от мен, обаче няма как да стане, защото не се включвам в тона и не става скандал. В смисъл, че той си вика, а аз си се държа нормално. Приятелката ми, която  присъства на такъв разговор на "висок тон", после ми каза, че съм изглеждала страшен непукист.  Другото, което ми прави впечатление е, че може да мърмори и час, но после се държи така сякаш нищо не се е случило. Т.е. съвсем ме навежда на мисълта за енергиен вампиризъм. Обаче съм си решила, щом ми вика, няма да му дам енергия.  Mr. Green

# 353
Аз съм много позитивен човек, но песимизма на мъжът ми на моменти ме смазва! И точно в такива моменти изпадам в дупка и безизходица, не мога да преодолея отрицателните му мисли.

Тези мъже сякаш са правени по един  калъп.

vanichka75, моят съпруг често вика за нещо - според него той така се разтоварвал, като си излеел яда. Ами да ти кажа, въобще не ми пука. В буквалния смисъл. Даже на мен да вика, въобще не го приемам лично. Вика му се, да вика. Аз все едно не съм го чула. И съм му го казвала и го знае много добре...  Обаче така се разтоварвал...  Това, което ме притеснява, е че по този начин може да травмира детето. Тя вижда, че това поведение не го приемам сериозно. Определено искам в семейството ми никой да не вика. Дори съм си мислила, че е енергиен вампир и иска да се зареди от мен, обаче няма как да стане, защото не се включвам в тона и не става скандал. В смисъл, че той си вика, а аз си се държа нормално. Приятелката ми, която  присъства на такъв разговор на "висок тон", после ми каза, че съм изглеждала страшен непукист.  Другото, което ми прави впечатление е, че може да мърмори и час, но после се държи така сякаш нищо не се е случило. Т.е. съвсем ме навежда на мисълта за енергиен вампиризъм. Обаче съм си решила, щом ми вика, няма да му дам енергия.  Mr. Green

Преди и аз си мълчах като теб , но откакто се роди детето нещо не ми стигат нервите и взех да ги изпускам и аз. И аз си мисля , че мъжът ми е енергиен вампир - много ме натоварва още като влезе в къщи .....като знам какъв отрицателен човек е станал , особено сега в кризата.

# 354
  • Пловдив
Това, че е енергиен вампир е вярно. След мрънкането му, се чувствам, като след химиотерапия..... Все още се опитвам да съм до него и да го търпя, защото са минали само 23 дни от смъртта на майка му, но няма да е за дълго, защо аз обичам живота, живее ми се и той ми пречи. В смисъл, че не съм почнала да се изключвам, като мрънка. Ще пробвам с "Хоопонопоно", което ми предложи Syn.
А къде да го намеря?

# 355
Техниката е описана в книгата на Витале, Джо и Хю Лен - Абсолютна неограниченостИма я в спиралата. http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E2%E8%F2%E0%EB%E5Ето за тази прича се сещам в тежък момент. И това ще мине...
Древна суфистка история разказва, че в една близко източна страна живял цар, разкъсван между щастието и унинието. И най-малкото нещо го разстройвало или го карало силно да реагира, така състоянието на щастие бързо преминавало в състояние на неудовлетворение и отчаяние.
Дошло време, когато царят окончателно се изморил от себе си и от живота, и започнал да търси начини да излезе от затворения кръг. Изпратил да повикат един мъдрец, който живеел в царството му и имал репутацията на просветлен човек. Когато мъдрецът дошъл, царят му казал: „Искам да съм като теб. Можеш ли да ми дадеш нещо, което да внесе равновесие, ведрина и мъдрост в живота ми? Ще ти платя каквато цена поискаш."
Мъдрецът отвърнал: „Може и да успея да ти помогна. Ала цената на помощта ми е толкова висока, че няма да ти стигне и цялото царство, за да я платиш. Нека затова ти я дам даром, стига ти да я почетеш както трябва." Царят му обещал, че така и ще направи, и мъдрецът си заминал.
Няколко седмици по-късно се върнал и поднесъл на царя красива кутийка от нефрит. Царят отворил кутийката и видял в нея прост златен пръстен с гравиран надпис: „И това ще мине“.
„Какво значи това?" - запитал царят. „Винаги носи този пръстен - отвърнал мъдрецът. - Каквото и да се случи, преди да го определиш като добро или лошо, докосни пръстена и прочети надписа. Само така ще намериш покой."
Нека знаем, че в живота ни хора и събития идват и отминават. Да ценим всеки миг. Проблемите да приемаме като изпитание и справяйки се с тях, да сме устремени нагоре! Когато сме най - добре, да не се самозабравяме, а да даряваме радост и да помагаме на всички около нас.
Не забравяйте да благодарите за всичко - и за помощта и за трудностите по пътя си. Защото и това ще мине...
И моят мъж мрънка Wink

# 356
  • Пловдив
 Hug Hug Hug

# 357
vanichka75 ако правилно разбирам ти се живее, а мъжът ти ти пречи? Да живееш? Shocked

Да ви се похваля - Вован направи нещо за мене. Свързано е тясно с голямата ми мечта. [dancing] Вярно, дреболия, но предвид това че нищо не се е случвало на този фронт, ме прави особено щастлива и ме пълни с надежда Grinning

# 358
  • Пловдив
Не се изказах правилно, не ми  пречи да живея, много неща сме преживяли заедно. Пречи ми, че във всичко в началото  вижда лошо, черно и неуспешно и това ме прави не пълноценна.

# 359
  • Добрич
vanichka75,  klem4e , от собствен опит ви съветвам - не приемайте нищо лично. Според мен, те действително не го правят заради нас, а заради себе си.

Няколко от любимите ми мисли"

Ние сами се правим щастливи или нещастни, макар и да не осъзнаваме точно как.

Хората не правят нищо заради теб, а само и единствено за себе си, все едно по какъв начин го представят.

Ти никога не правиш нещо за другите, а само и единствено за себе си, все едно по какъв начин го представяш.

"Когато промениш начина, по който гледаш на нещата, нещата, които гледаш, се променят."

Хората страдат не от това, което се случва, а от своето отношение към станалото. - Монтен

За да промениш всичко, просто трябва да промениш начина си на мислене.

С две думи - той го прави заради себе си, мен това не ме засяга.  Mr. Green  

vanichka75, моят съпруг непрекъснато редува песимизъм с оптимизъм. Може няколко пъти в един ден. Обаче се поддава на "облагородяване".  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт