Отговори
# 210
Blue Rose, къде да намеря книгата на Елиф Шафак - "Любов"? Мога ли да я изтегля от някъде?

# 211
  • Tам през Атлантическия океан
„Какво съм намислил да направя и същевременно от какви глупости ме е страх! - помисли си. - Хм... да... всичко е в ръцете на човека и всичко му се изплъзва изпод носа единствено само от страх... това си е аксиома... Интересно, от какво най-много се страхуват хората? От нова стъпка, от собствената си нова мисъл най ги е страх... Впрочем... аз прекалено много приказвам. Затова и нищо не върша, защото приказвам. Но впрочем може и така: приказвам, защото нищо не върша. То сега, през този последен месец се научих много да дрънкам, докато се свирах по цял ден в моята дупка и си мислех... разни врели-некипели. Сега защо съм тръгнал? Нима съм способен на това? Нима това е сериозно? Съвсем не е сериозно. Само така, залъгвам се с фантазии; детинщини! Да, всъщност наистина детинщини!"

"Престъпление и Наказание"-Фьoдор М. Достоевски

# 212
Чудя се има ли смисъл да ви се оплаквам?Нещата при мен тръгнаха стремглаво надолу и е на път 4 годишен труд да отиде на вятъра.Аз съм повече от бясна и всякакви мисли,че това е добре за мен,пък аз не мога за момента да го оценя или ,че ми се отваря нова врата,като тази така звучно се хлопва и ...не ми вършат работа.То и това ще мине,но последиците определят живота на цялото семейство за година напред.Както и да е от хленчене файда няма,исках само да потвърдя,ама дебело,че всичко ,което ни се случва ни сме си го докарали и никой друг.Не че съм искала такъв срив,но с месеци исках от вселената все в една сфера и тъй като нещата се бавеха,аз ги попроменях или исках нови,а те са били на път и ето появиха се накуп,изведнъж и аз не можах да им насмогна,те ме овлякоха и сега се търкалям надолу като снежна топка.И още по-гадното е че напълно осъзнавам,че сама се вкарах в този филм, а после как да се гледам в огледалото и да си се радвам,като ми идва да се самоудуша.Оф,обмисляйте мноооого добре желанията си и им дайте време да се случат,че иначе нещата са гадни!

# 213
  • Под люляка
Феи, в неделя са местни заговезни, т.е. последен ден с консумация на месо. Ще има ли постещи в темата? Номерих си календарче и в кои дни храненето е строг пост-без олио. Досега съм постила няколко пъти, но съм включвала олио. Сега ще съм по канона, живот и здраве! Настройвам се и психически. Спирам кафето и цигарите, пожелайте ми успех! 

Привет   bouquet аз не съм писала във форума , но редовно ви чета  Simple Smile. Постила съм през годините , но не е било строго по канона, до преди месец време се колебаех дали да направя този пост.Миналата седмица осъзнах , че искам да направя поста стриктно както трябва да си е , искам да се пречистя и физически и духовно.Единствените ми колебания са относно религиозния аспект - не съм се изповядвала до сега , но и нямам желание да го правя  Confused Не че съм си изгубила вярата вярвам в Бог, Твореца, Вселената или Буда но съм предубедена към  институцията и служителите й  Исках да те попитам защо отказваш и кафето?

# 214
  • нейде там, където ....
лора, поспри и се огледай. Сама казваш, че си искала нови и попроменени нещица. Защо не се захванеш само с тях, последните варианти на желанието? Или пък помисли кои и как ти се струва, че е най-добре да станат.  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover babydust7

# 215
  • София
Феи, в неделя са местни заговезни, т.е. последен ден с консумация на месо. Ще има ли постещи в темата? Номерих си календарче и в кои дни храненето е строг пост-без олио. Досега съм постила няколко пъти, но съм включвала олио. Сега ще съм по канона, живот и здраве! Настройвам се и психически. Спирам кафето и цигарите, пожелайте ми успех! 

Привет   bouquet аз не съм писала във форума , но редовно ви чета  Simple Smile. Постила съм през годините , но не е било строго по канона, до преди месец време се колебаех дали да направя този пост.Миналата седмица осъзнах , че искам да направя поста стриктно както трябва да си е , искам да се пречистя и физически и духовно.Единствените ми колебания са относно религиозния аспект - не съм се изповядвала до сега , но и нямам желание да го правя  Confused Не че съм си изгубила вярата вярвам в Бог, Твореца, Вселената или Буда но съм предубедена към  институцията и служителите й  Исках да те попитам защо отказваш и кафето?
Нали идеята е да се откажем от всичка което ни доставя удоволствие, вкл. секс но тук всеки си решава. Въпросът с изповедта е много личен. Всеки както ги чувства. Първия път се изповядах. След време видях попа с черни кожени дрехи и мерцедес, вече нямам желание да се изповядвам при него. Нали поповете са посредниците ни с Висшия разум- Бога. Ако чустваш, че нямаш нужда от този посредник, давай директно. 

# 216
Чудя се има ли смисъл да ви се оплаквам?Нещата при мен тръгнаха стремглаво надолу и е на път 4 годишен труд да отиде на вятъра.Аз съм повече от бясна и всякакви мисли,че това е добре за мен,пък аз не мога за момента да го оценя или ,че ми се отваря нова врата,като тази така звучно се хлопва и ...не ми вършат работа.То и това ще мине,но последиците определят живота на цялото семейство за година напред.Както и да е от хленчене файда няма,исках само да потвърдя,ама дебело,че всичко ,което ни се случва ни сме си го докарали и никой друг.Не че съм искала такъв срив,но с месеци исках от вселената все в една сфера и тъй като нещата се бавеха,аз ги попроменях или исках нови,а те са били на път и ето появиха се накуп,изведнъж и аз не можах да им насмогна,те ме овлякоха и сега се търкалям надолу като снежна топка.И още по-гадното е че напълно осъзнавам,че сама се вкарах в този филм, а после как да се гледам в огледалото и да си се радвам,като ми идва да се самоудуша.Оф,обмисляйте мноооого добре желанията си и им дайте време да се случат,че иначе нещата са гадни!

Ами спри да захранваш негативизма и лошите енергии със твоите негативни емоции. Колкото повече си мислиш за тях  и ги  изживяваш , толкова по- голяма става енергията им и съответно повече неприятни неща ти се случват. Ето на на мен като ми се случва нещо такова , започвам да си спомням как след 13 годишен стерилитет видях за първи път двете чертички от теста за бременност  и колко щастлива бях - та аз летях , сещам се също и когато за първи път ми донесоха детенцето ми и какво неземно щастие ме обля .......Когато мислиш , че си на дъното- спомни си някакъв много щастлив момент от живота си.........
 Другото , което правя е да си представя като на кино /на платното/ човекът , който ми причинява даденото нещастие , как му казвам че му прощавам  , че е станало недоразумение и не сме се разбрали в даденият момент , но въпреки всичко му прощавам така се освобождавам от гневът , а той е спирачката на това което искаш всъщност. Така ми улеква на душата , а физически усещам лекота в гърдите си.... Хайде .......опитай , а може би си имаш някаква техника и ти , но си я позабравила .........,. Успех  Peace

# 217
  • София
...."Аз смятам, че нищо истински ценно, не може да се постигне с усилие.
- Напъните са за запека"!

Хорхе Букай

Laughing
Грубо, но точно!

# 218
  • Добрич
 Peace По пътя на най-малкото съпротивление най-добре се получават нещата.

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 18:39 от Вела

# 219
   Благодаря  на всички за съпричастността.Клемче,не се сърдя на някой и няма нужда на никого конкретно да прощавам,аз сама се подредих така.Нещо като ,няколко години старателно да строиш къщи и когато си достигнал до покрива,керемидите да започнат да падат,първо една,втора,ти се опитваш да ги задържиш,но започват и стените да се пукат  и на едната и на другата  ...вече се чудиш какви да ги вършиш и кое по напред да оправяш,а и мъчително да гледаш как се срива нещо,градено с години.То крайния резултат е ясен и никакви техники не вършат работа.Явно проблема е бил още в основите ,не са на здрава почва,а и  първо е трябвало да се науча да строя барака,ама е късно за промени.Отдавна имах предчувствие,че нещата не отиват надобре,но все се надявах да се оправят  някак си.
   Аз пак подчертавам замисъла да ви споделям всичко това е да си извадите може би някакви поуки за желанията,за търпението да си ги дочакаш да станат,а не като не са се случили на мига,да се искат нови и нови и все в една сфера свързани,защото като дойдат накуп ще се оплетеш като пиле в калчища и разплитането е много трудно.Повече по този въпрос няма да ви занимавам,ще си имам една огромна обеца на ухото(чак до земята).И това ще мине...

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 18:58 от лора др

# 220
  • София
лора др, добре те разбирам.
Понякога (даже и сега) ми се случва почти същото. Само дето аз си мисля, че вървя и бутам напред една тежка количка, а в един момент вече не я удържам и тя ме повлича назад...
А като вложиш цялата си енергия в "бутането" и видиш, че пак си в изходна позиция ти идва да затропаш с крака, и да завикаш с цяло гърло.
В момента се чувствам точно така.
Идиотско ми е, нервно ми е, всичко ме дразни и не намирам нищо поучително от ситуацията, защото съм я преживяла вече многократно.

Съжалявам, че не съм ти полезна с поста си.

Позитивното мислене ми избяга... Confused

Но както казва лора др (и в притчата) ....И това ще мине...  Simple Smile

# 221
лора др, добре те разбирам.
Понякога (даже и сега) ми се случва почти същото. Само дето аз си мисля, че вървя и бутам напред една тежка количка, а в един момент вече не я удържам и тя ме повлича назад...

А защо не си представяш , че количката е натоварена със всички твои желания и  сама се търкаля пред теб  надолу и ти трябва да бягаш , за да я настигнеш . А мисля , че най - добре е да си представиш , че количката си има мотор-  сама се движи с твоето темпо и където и да тръгнеш тя е със теб. Peace

# 222
  • София
klem4e, варианти съм пробвала доста, но когато се мъчиш, правиш сметки, кроиш планове и накрая все едно, че нещо ти ги разбутва и всичко се срива, как да си мисллиш, че вървиш напред?!?  Sad

А наистина се мъча да мисля положително, дори си мислех, че имам голям напредък. Обаче  се чувствам повече като щрауса с главата в пясъка... реалността е отгоре  Grinning

# 223
  • София
МОЛИТВА Антоан дьо Сент-Екзюпери

Господи, аз моля не за чудеса и не за миражи, а за силата на всеки ден. Научи ме на изкуството на малките крачки.
Направи ме наблюдателен и находчив, за да мога в пъстротата на ежедневието навреме да се спирам на откритията и опита, които ме вдъхновяват.
Научи ме правилно да разпределям времето в живота си. Дари ми тънък усет, за да различавам първосте...пенното от второстепенното.
Аз моля за сила за въздържание и мярка, за да не пърхам и да не пълзя в живота, а разумно планирал деня си, да мога да видя върхове и далечни простори, а понякога даже да имам време за насладата от изкуството.
Помогни ми да осъзная, че илюзиите не помагат с нищо. Нито спомените за миналото, нито мечтите за бъдещето. Помогни ми да бъда тук и сега и да възприемам тази минута като най-важната.
Опази ме от наивната вяра, че всичко в живота трябва да бъде гладко. Дари ми ясно съзнание за това, че сложностите, пораженията, паденията и неудачите са естествена част от живота, благодарение на която ние растем и съзряваме.
Напомняй ми, че сърцето често спори с разума.
Изпрати ми в нужния момент някой, който има силата да ми каже истината, но би го направил с любов.
Знам, че решението на много проблеми е в изчакването. Затова научи ме на търпение.
Ти знаеш колко силно се нуждаем от приятелство. Направи ме достоен за този прекрасен и нежен дар на съдбата.
Дай ми богата фантазия, за да мога в нужния момент, на нужното място, мълчейки или говорейки, да подаря някому нужната топлина.
Направи ме човек, способен да достига до тези, които са останали на дъното.
Опази ме от страха да не пропусна нещо в живота.
Дай ми не това, което искам, а това което действително ми е необходимо.
Научи ме на изкуството на малките крачки!

# 224
Здравейте на всички.  Simple Smile Много отдавна не съм писала, не бях и чела, сега доколкото мога се връщам назад. Благодаря, че ми казаха за един пост:

beloved, и аз не знам четеш ли още, съжалявам, че толкова късно отговарям, но се радвам много ако с нещо съм успяла да помогна!  Hug

Исках също да споделя някои резултати от ритуали в темата, конкретно вълшебният хороскоп, който правих за 2011. Сбъдна се всичко, което не промених след написването му. И тук е сложното - малко бяха нещата, които можех да предвидя и определя на 100%, те се сбъднаха, едно се забави с месец след датата в хороскопа, но стана противно на всякакви очаквания. Затова пък всички, които пренаписах, драсках и т.н. не се получиха. Изводът: техниката работи, дано вие сте по-наясно със себе си и не се налага да драскотите като мен.

Картата: миналата не работеше, изобщо. Правих я 2011 и все едно нищо не бях правила. Затова пък списък с желания в тетрадка заработи. Сега правих нова карта, но за нея имам слабо чувство, май ще я активирам наново с нови картинки, нещо ще й правя. Или ще й лепя триъгълници отзад да се задвижи малко. От нея се сбъдват единствено интервюта за работа, обаче безрезултатни. Интересното е, че аз питах едни карти работи ли тази карта и отговорът беше "не, заради ненаправен избор". И, о, колко бяха прави! Защото аз така и не успявам да избера една работа или кариера в момента. Логично, както с хороскопа, и тук нещата зациклят.

Молитва към Богородица: за мен най-силното нещо е молитвата, мен ме разплаква, идва ми от душата. Тази молитва е добре да се ползва само веднъж годишно. Казва се молитва (ваш текст) към Богородица седем нощи поред на запалена свещ пред отворен прозорец. Аз я правих миналата зима и на всичкия студ и вятър нито веднъж не загасна свещта. Правих я за изчистване от минали контакти/хора, някои от вас може и да помнят с какво се борех. Оттогава не съм ги чувала тези хора или аз съм се разминавала някак. В момента пак ме нападат едни предчувствия и мисля пак да я правя.

Симоронски ритуал за привличане на желаното: мажем с любимо наше сладко нещо наша снимка - най-добре на личната карта, защото е ламинирана и нищо не й става. Намисляме си какво искаме да ни се "лепи" и се облизваме с всичкото удоволствие, на което сме способни. Доброто настроение е ключ за симорона, тъй че със смях напред. Аз го пробвах за пробата, работи. Най-добрата ми приятелка го пробва за рекламодатели, обади ми се още на следващия ден, че са дошли поръчки (а е много трудно при тях сега, почти са на нула).

Будоар за любов - този ритуал е за тези, които са на "ти" с визуализацията и могат не само да задържат картина, но и да я манипулират. Визуализираме врата, красива (според вашите разбирания), заключена, ние вадим ключ и я отключваме, само ние имаме ключ и го знаем в ума си. Вътре се открива нашия будоар - развихряте се как изглежда, трябва да ви е комфортно, но и еротично, не е за гледане на телевизия. Визуализирате подробно обстановката, задължително горят свещи, червени за предпочитане, "виждате" отраженията на пламъка по стените и т.н. В средата на този будоар има огледало, което е покрито с тежка материя. Приближаваме се, махаме материята, събличаме се (само голи! тук става дума за чистота на намерението и нищо за криене), задръжте образа си в огледалото, "вижте" се (помага ако застанете голи вкъщи и запаметите образа, който виждате в домашното си огледало), харесайте се, оценете смелостта си да застанете голи и да се видите, каквито сте. След това визуализирате пристигането на а/писмо, б/телефонно обаждане, в/направо мъжът, който искате (свободен, не визуализирайте ангажирани хора или хора, които са си тръгнали веднъж вече) и оттам нататък решавате какво се случва. Добре е да визуализирате ситуации, в които се чувствате комфортно. Аз пробвах и този, работи. Приятелка, която иска бебе, но сексът им никакъв го нямаше вече една година, прави ритуала преди месец за около седмица и оттогава казва, че всичко е шест. Но тя спря, а това ен е много добре. Защото дори и само веднъж седмично да е, будоарът трябва да се поддържа активен. Иначе в рамките на два-три месеца нещата тръгват наобратно.

Извинете за километричния пост, исках да кажа какво пробвах и до какви изводи стигнах.  Simple Smile В последно време, може би последните три месеца, ме бомбардират негативни хора. Знам, че ме изпробват, държа се на краката здраво, но признавам, че понякога все още позволявам да ме засегне толкова негативизъм, дори злоба. С тази разлика, че сега още в следващия момент съм изградила сфера около себе си и съм пуснала малко жива вода да потече да измие тинята. А преди щях да затъвам все по-дълбоко.

Общи условия

Активация на акаунт