Отговори
# 375
Лора    bouquet Връщам се да прочета отново и отново това, което си написала, особено думите на Луиз Хей, много зареждащо ми подействаха  Grinning

# 376
  • на брега на морето
Защо изобщо инстинктивно си го избивам от главата - за секунда изчезва? А с лошотията не е така?

Много се е писало за усмивката. Не случайно Норбеков казва сутрин пред огледалото да се усмихнем широко, от ухо до ухо Grinning - като емотикончето. Доказано е, че усмивката задейства положителни процеси в мозъка. Това е вярно - практикувам го, когато се сетя, и работи!

Скоро гледах  криминален филм; една от криминалистките се усмихваше, когато имаше най-отвратителните задачи - това й помагаше да се справи успешно.

Усмихвай се в тежките си моменти, дори да ти се струва нелепо и невъзможно. Ако не можеш да се усмихнеш разтегли устни в гримаса на усмивка, пак действа. И не спирай по пътя. Пожелавам ти успех! Peace

# 377
Мила kassii, понеже съм минала през това, си позволявам да ти дам съвет. Защо не опиташ в продължение на 21 дена, всеки ден, по едно и също време да казваш определени утвърждения - простички, кратки, по 21 пъти всяко утвърждение. Казват, че така ставаш дисциплинирана, така дисциплинираш ума си, съзнанието си и подсъзнанието си автоматично да "мисли" така. Пробвай с утвърждения от рода на "мисля позитивно", "мисля добро", "моите мисли са красиви/ прекрасни", "аз съм щастлива", "аз съм богата", "аз съм здрава" - като за начало. Дори в самото начало да ги казваш механично, без да усещаш/ вярваш в тях, прави го, за за ти стане навик. Ще видиш след време как автоматично ще превключваш на позитивна вълна, когато някоя лоша мисъл се опита да те завладее.
Що се касае до края на света... ами, и мен ме беше обзел един страх. Обаче молитвата "Отче Наш" помага винаги. Сега се чувствам коренно различно. Успех!

# 378
Тоя Вован е голям сладур беее - пак ми помогна този път много скоростно . Забелязох че се задейства не с молби ами със по- заповеднически тон /размърдай си зад...а/, в замяна му изиграх един танц -синът ми много се смя. То си е и смешно де - да гледаш танцуващ слон ... Joy hahaha

# 379
  • София
Защо когато си поръчам или си представя малки неща в ежедневието винаги действа и се случват точно така, а когато искам нещо голямо и важно и ми трябва бързо не се получава.
Като например определена сума пари. Защото е нещо жизнено важно ли?  newsm78
Вчера например си предтсавих как отиваме с мъжа ми на ресторант, какво е осветлението, сервитьора и познайте, всичко ама точно както си го бях описала в съзнанието.
Обаче ако си преставя сума пари - ефект нулев  Simple Smile.

Хубав ден на всички!

# 380
  • Пловдив
Привет феи!  Hug
Благодаря за подкрепата-мисията е успешна!
Ще взема да се занимая по сериозно с Вован, вчера не мина с хубаво питие. Явно ще трябва слон да игра казачок.... Laughing
Днес в 5ч. станах много позитивна, много спокойна и през цялото време си мисля Какво хубаво ще ми се случи днес.
simplyaven, благодаря за Молитвата. Вече е и  наша молитва на мен и синко.
Сега ви пожелавам усмихнат и слънчев ден!

# 381
на никого вече не позволявам да ми навлиза в полето, освен на сина ми. Дори тези, с които споделям техники, са на ръка разстояние, защото половината са адкси негативни хора изначално, а аз имам нужда от енергията си.

Браво за всички, на които Вован е помогнал!  Hug

Любимата ми молитва за мен и моето дете:

Ей така ще се загърна
и настрани ще се обърна.
Богородица добра
ще ме пази през нощта.  Heart Eyes

Специално към Богородица за мен молитвите са нещо свято и на мен са ми помагали безброй пъти.

Пак съм аз  Embarassed, а сега кажи и други молитви към Богородица , които са ти помогнали. Прости ми че направо издевателствам над теб със постоянните си въпроси , но след като посоченият от теб Ваван ми помогна ..........ще има да нахалствам още Rolling Eyes. Моят синковец нарича Дева Мария - Дея Ниния и сочи към иконата над леглото му.

# 382
Момичета,
Сега като чета последните страници .... същите въпроси изникваха пред мен последните 2-3 дни.
Да ви кажа за мъжете ... явно те са по-склонни на скептицизъм. Може би, защото са по рационални или защото са някак по-технични ... мисленето им е различно. Мен са ме обявили за луда от години, ама грам не ми дреме.
Тази дни чета на Свагито Лийбермайстер "Дзен Консултиране". Тя е нещо като практически наръчник към терапевта. Свагито съчетава терапиите на Изтока и Запада много успешно. Първо ме впечатли с представянето на книгата си, когато направи демонстрация и останах като зашлевена от отрезвителен шамар.
nikolexa , това, което си написала, е едно от нещата, които Свагито каза. ( и не само той) Друго беше, че хората около нас са проекция на нашата личност. Обикновено да не кажа 100% качествата, които не харесваме в другия са именно наши качества и обратното.
Но другото е, че не бива (това май за втори път тази седмица го казвам) да преотстъпваме щастието си на другите.
Скоро чух, прочетох някъде ... не знам къде.
Когато има конфликти в една връзка и има нужда от промяна в 120% от случаите промяната трябва да се случи именно в нас,а не в другия !!!
Трудно ми е да го повярвам и някак се боря със себе си, за да не се поддавам на силното ми желание да обвиня приятеля ми за моя собствен дискомфорт. Осъзнавам, че единствено моята интерпретация на ситуациите ме товари. Собственото ми желание да получа одобрение, любов, нежеланието ми да се срещна с упрека, страхът от провала, чувството за вина.... Когато съм в любов и хармония със себе си изобщо не ми дреме кой, какво и защо прави, но когато се засегнат очевидно болните ми места.....
не мога да го обясня точно, ще видя дали не мога да напиша кратък пример от книгата, за да покажа нагледно.
http://tv7.bg/news/lifestyle/5899742.html - Енергийните вампири 1-ва част Simple Smile
Искам да напиша много неща, но май няма да мога в рамките на един пост  да се изразя правилно и може да остане неразбрано Simple Smile
Пък и може би е редно чак, когато аз самата се преборя с част от тези си проблеми да коментирам, сега е много несериозно Simple Smile
Последно .... Когато се борим срещу нещо ние му даваме енергия. Борбата го подсилва. Оф, искам да напиша много, но ....

# 383
Защо когато си поръчам или си представя малки неща в ежедневието винаги действа и се случват точно така, а когато искам нещо голямо и важно и ми трябва бързо не се получава.
Като например определена сума пари. Защото е нещо жизнено важно ли?  newsm78
Вчера например си предтсавих как отиваме с мъжа ми на ресторант, какво е осветлението, сервитьора и познайте, всичко ама точно както си го бях описала в съзнанието.
Обаче ако си преставя сума пари - ефект нулев  Simple Smile.

А ти вярваш ли в това голямото? Че е твое? Че ти се полага? Че мястото му е в твоя живот? И то лесно и естествено? Ако отговорът е "не", ако имаш съмнение, ако смяташ, че трябва да заслужиш, да се стараеш, да полагаш усилия, да преминаваш през пречки, да се бориш,.... ето затова  Embarassed

# 384
..............

А ти вярваш ли в това голямото? Че е твое? Че ти се полага? Че мястото му е в твоя живот? И то лесно и естествено? Ако отговорът е "не", ако имаш съмнение, ако смяташ, че трябва да заслужиш, да се стараеш, да полагаш усилия, да преминаваш през пречки, да се бориш,.... ето затова  Embarassed

bouquet  Hug
Аз например, усещам известна вътрешна борба, ако трябва да кажа " Аз обичам парите!". Също имах дълбоко залегнали убеждения, че лесните пари са мръсни пари и се съмнявах в почтеността на богатите хора и още куп подобни.
Много е важно да се наблюдават отношенията ни към положителните утвърждения, които си програмираме. И желанията, които пишем. Познавам доста хора, които вярват, че когато спечелят (спестят) пари и им се случва нещо кофти, за което да ги изхарчат. 
Християнската и дори комунистическата традиция заклеймяват богатите и това насажда в нас именно отрицателно отношение, което парализира притокът на пари към нас. В същото време обаче живеем в свръхконсуматорско време, където често щастието се изчислява в сума Simple Smile
Понеже човешкото всекидневно мислене не може практически да подлага всичко на съмнение или да извлича всичко от опита, ние приемаме огромна част от знанията ни на доверие и ги приемаме за абсолютна истина. Огромна част от тези знания са убеждения и ние живеем спроед тях.....

Експеримент с пет маймуни

Сложете 5 маймуни в клетка, окачете на тавана банан, а под него поставете стълба. Не след дълго някоя от маймуните ще тръгне да се катери, за да вземе банана. В момента, в който докосне стълбата, залейте останалите маймуни със студена вода. След малко друга маймуна ще се опита да вземе банана. Тогава вие отново залейте останалите маймуни със студена вода.

Много скоро, ако някоя от маймуните реши да посегне към банана, останалите ще я спрат.

Сега забравете за студената вода. Извадете една от маймуните и сложете вътре друга. Тя ще види банана и ще се опита да го вземе. Но за нейна неприятна изненада, другите ще я нападнат. След още един-два опита новата маймуна ще си е научила урока: ако тръгне към банана, останалите ще я бият.

Сега извадете още една от старите маймуни и сложете нова на нейно място. Тя също ще се опита да вземе банана и ще яде бой от останалите. Дошлата преди нея ще я бие наравно с другите!

По същия начин заменете снова трета, четвърта и пета маймуна. Всеки път, когато новодошлата тръгне към банана, останалите ще я нападат, макар че повечето си нямат и представа защо е забранено да се качват по стълбата или защо бият маймуната. След като и последната маймуна е извадена от клетката и заменена с нова, нито една от маймуните в клетката не е била заливана със студена вода. Въпреки това обаче никоя маймуна не се приближава до банана.

Защо?

Защото откакто е в групата, правилата винаги са били такива.

# 385
Ваничка, страхотен експеримент - много вярно, че  много от действията ни са продиктувани от стереотипите в групата. Ние често не се замисляме и действаме според правилата в групата, без да ги подлагаме на съмнение.
В последно време ви чета често и се опитва да се настроя позитивно, да се науча да ТЕС-ам, но ми е трудно с декларациите. Не мога добре да ги формулирам сама и повтарям като папагал с клипчетата от youtube.
Благодаря ви за позитивната тема  Hug

# 386
  • Tам през Атлантическия океан
"Човек, който желае настойчиво нещо, ще принуди съдбата да отстъпи." — Лермонтов

Само прелитам   Mr. Green  май има интересна дискусия тук  Wink ще се постарая да ви прочета , после  Heart Eyes

# 387
.....Християнската .... традиция заклеймяват богатите

Чудесен и много верен пост като цяло. Напълно го подкрепям освен цитата по-горе. Това е популярното разбиране за християнската традиция. То обаче произтича повече от съжденията на хората по писанието, а не от самите катехични правила. Споделянето с бедните и грижата за тях не отрича наличието на богатството. Твърдението за камилата и иглените уши има много по-богата трактовка от буквалистичното отричане на богатството. Ако се позанимавате по-задълбочено с катахизис и по-скоро с анализ на историческите елементи на писанието, ще видите, че масово насажданите разбирания се отличават от реалните религиозни норми.

Аз например, усещам известна вътрешна борба, ако трябва да кажа " Аз обичам парите!". Също имах дълбоко залегнали убеждения, че лесните пари са мръсни пари и се съмнявах в почтеността на богатите хора и още куп подобни.

Такова разбиране често пъти се насажда от родителите и вреди сериозно на хармоничното развитие на личността на детето, тъй като се простира далеч отвъд самото материално богатство. Често пъти ефектът заема голяма част от възприятието за охолство и добруване като под това се разбира цялостното наличие на удовлетвореност в живота. понятието богати хора се свързва екстремно с екстравагантно скандално и арогантно поведение дори престъпно без да се отчита факта, че голяма част от богатата прослойка обикновено е далеч от очите на масовия човек, защото е насочила живота си към сфери, които не се показват по телевизията и не се публикуват в жълтата преса. Лесни пари е от същата категория. Получаването на високо възнаграждение от жена например у много хора с по-тесен мироглед е свързано често пъти с нейната роля на нечия любовница или протекция от роднини. Самото понятие богатство също е доста разтегливо. За един човек например заплата от 1,000 лева е висока, за друг от 5,000 лева, а за трети от 10,000 е нормална в зависимост от ролята, позицията, населеното място, сферата и компанията. Когато човек започне да си дава сметка, че всичко е относително и да гледа на живота цялостно, започва да вижда модели, които има насадени у него и с преодоляването им сам да си отваря врати за развитие.

Абсолютно същото важи например за любовта. Има доста хора, прие които страховете са в тази сфера. Те смятат, че верността не съществува, че откриването на себе си води до използване, че грижата за другия е слабост. В много случаи това са копирани модели от неудачна семейна среда или насадено от родители, учители, приятели. Въпросът е къде поставяме акцента. Ако в чуждото семейство търсим да видим само това, което не ни харесва, ние утвърждаваме у себе си отричането на партньорството като ценност. Слагането на етикети, заклеймяването на чужди избори ограничава нашия живот. Например една жена смята, че партньорството на приятелката й е неудачно, защото човекът до нея работи до 20 часа например или отделя време за бизнеса си през уикенда. За нея това е пренебрегване. Но тя не оценява факта, че приятелката й смята това за нормално и дава същата свобода на себе си, но затова пък много високо цени факта, че човекът до нея има свободата да си вземе два дни непланирана предварително отпуска и да се усамотят в планината без деца, телефони и външно общуване, а после пак да се върнат към интензивното си ежедневие.

Всичко това иде да каже, че гледането в чуждата паничка противоречи на нашето собствено щастие. Бях чела преди време тук една тема в семейния форум, в който жена споделяше, че ако партньорът й при тяхното запознанство не бил напуснал работата си, която изисквала командировки, сега нямало да са семейство, тъй като тя искала мъж у дома, а не да пътува. За нея това е проява на любовта. За мене беше странно, защото моята работа също беше от този тип по това време и не би ми дошло наум да я сменям заради чужди искания. Кариерата ми е въпрос на личен избор, това не е удома и там решавам само аз. За мене например проява на любовта е фактът, че един човек се качва на самолета с партньора си и отива с него в командировка (при условие че това е възможно), а си оставя децата в къщата на приятелка, за да бъдат двама влюбени заедно за два дни. Разни хора, разни идеали. Осъзнаванията кои сме самите ние и какво ценим е условие за личното ни щастие.

# 388
klem4e , радвам се, че с Вован сте намерили общ език.  Mr. Green Молитви към Богородица - аз бях писала по-напред за един ритуал, молитвата е свободен текст, както ти идва от душата, но се пали свещ седем вечери подред пред отворен прозорец и там се чете, да я "види" Богородица и теб да види. на мен ми помогна в много тежък момент.

vanichka75 , за нищо.  Simple Smile

Аз само мога да потвърдя, че на мен не ми се получават онези неща, в които отвътре, някъде дълбоко, аз просто не вярвам, че ще ми се случат. И в такъв случай, каквито и ритуали и молитви да чета, все тая. Ако не се изчистя от съмнението и не го изтръгна от корен, няма да се получи. Затова когато някой ритуал или молитва не работят, не обвинявам ритуала/молитвата или вселената, а дълбая в мен си и винаги намирам причината в моето собствено съмнение и недоверие. Много е трудно да се отмият всички насадени с годините ограничения и много работа иска.

# 389
klem4e , радвам се, че с Вован сте намерили общ език.  Mr. Green Молитви към Богородица - аз бях писала по-напред за един ритуал, молитвата е свободен текст, както ти идва от душата, но се пали свещ седем вечери подред пред отворен прозорец и там се чете, да я "види" Богородица и теб да види. на мен ми помогна в много тежък момент.

Аз си мислих , че има други молитви , за които не си споменавала. Сега ще се върна до прочета.  bouquet

Р.S. Може да извикаш Вован да се прави с моето любопитство  newsm62

Общи условия

Активация на акаунт