МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 45 ТЕМА

• 68 549
  • 728
  •   1
Отговори
# 30
  tuly, много благодаря,че си ме уважила! Hug

Как да не те уважи, като правиш едни от най-хубаво изглеждащите хлебчета! Винаги им се радвам!  Hug

# 31
  • София

Как да не те уважи, като правиш едни от най-хубаво изглеждащите хлебчета! Винаги им се радвам!  Hug

Благодаря ти, alys  Hug! Тестото е едно и също, само си играя с формите, да не показвам едно и също всеки ден.

# 32
Само запис от мен.
Не съм писала отдавна,защото машинката ми е на ремонт от месец. SadЧакат да пристигне частта за смяна.Сега меся на ръка и ми е доста трудно.Но като сме свикнали с вкуса на домашния хляб.
Днес нправих експеримент,сложих омесеното сутринта тесто в хладилника.Ще видим довечера резултата.
Мното хубави и апетитни хлебчета виждам тук,ще се възползвам от някои идеи.  bouquet

# 33
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
И да се запиша, но и да благодаря на Tuly за статията за хляба. Наведе ме на много размисли. Дълго време избягвах хляба и едва издържах особено като го извадя от пекарната и замирише хубаво, но напоследък откривам, че наистина проблемът не е в хляба, а в количествата и в притурките към него.  Laughing

# 34
Днес направих хляб Добруджа , но по тертипа на Тайна - пекох на загрята плоча, че даже и една чаша вода излях вътре.
Наистина хляба има съвсем различен вкус от печения в машината. Голяма вкусотия Peace

# 35
  • София
  Така е, хората не са го измислили, само за да правят нещо различно, явно си има смисъл във всичко това!  Peace

# 36

няма защо....искам да вметна,че нямам определени предпочитания и не искам да засегна никой от пишещите в темата, бих сложила снимка на всеки един,но това е просто невъзможно...Твоите снимки  и тези на Ердинч бяха първите,които видях в темата...и признавам,харесаха ми...а и ти оформяш хляба си по по-различен и интересен начин  Peace
Ако някой се чувства засегнат или пренебрегнат  /дано да няма такива/, нека ме извини...

# 37
Благодаря за новата тема  bouquet
Аз да се включа с турски хляб от тукhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg20707803#msg20707803, току що изваден:
,

И една питка,която беше подарък за рожден ден

# 38
  • София
Тайна, чудно хлебче! Ох, пак замечтах за плоча.  Rolling Eyes ама не знам къде да я държа после, те са си обемни.

# 39
  • Пловдив
Тайна, чудно хлебче! Ох, пак замечтах за плоча.  Rolling Eyes ама не знам къде да я държа после, те са си обемни.

Аз пека върху обикновен, глинен сач, който не е обработен с мазнина. Става страхотен хляба  Peace

# 40
  • София
Само да се запиша да не ви изпусна.
Дядо месри за темичката  Peace
Едринч уби ме с тия снимки,хич не са за гладни хора да знаеш   chef
Тайна издай рецептата моля
танита 3 страхотен подарък във вид на питка и аз искам  Hug и Честит рожден ден на патеричка от мен

# 41
  • София
   didolinaa, за коя точно рецепта питаш? Тестото и печенето съм ги писала в предишна тема.То и рецептата не е точна, защото аз не меся с мерки, а на око.

Днешния, дъщерята каза да направя един голям,за да има филии за мазане! Иначе го деля тестото на две и правя малки хлебчета.

# 42
Тайне, съвсем като хляб България от едно време си го направила.
И аз смятам следващия да го направя така, да използвам цялата дължина на плочката.
Само да питам ти колко минути го печеш хляба- ориентировъчно и през цялото време ли го печеш на 220 гр

# 43
  • София
Тайне, съвсем като хляб България от едно време си го направила.
И аз смятам следващия да го направя така, да използвам цялата дължина на плочката.
Само да питам ти колко минути го печеш хляба- ориентировъчно и през цялото време ли го печеш на 220 гр

Около 15-20 минути, но аз не гледам време, а го гледам него, цвят на кората, пробвам дали ,като го чукна по дъното, кънти на кухо. И като е готов, го оставям на плочката, на отворена и изключена фурна да си изстива.През цялото време е на 220 градуса и с плисната вода.Един път стига,в началото, преди по два пъти плисках, но няма смисъл.Трябва ми по-голяма плоча за голям хляб, сега го слагам по диагонал да се пече.

# 44
Аха, благодаря, и моя така се опече набързо днес, чак се чудя какво толкова му пече машината 1 час, може би е заради по малката мощност.

Общи условия

Активация на акаунт