МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 45 ТЕМА

  • 68 609
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: X

А плънката в джоба ли беше? Ако да - това е калцоне.

Не, като пица си беше.

Линкът на Ердинч се отваря при мене http://www.ekmeksanati.com/documents/adfdm_adfdm_uygulamalfd_ekmek_yapfdmfd.html и отдясно има видео.

# 151
  • София
  • Мнения: 15 825

А плънката в джоба ли беше? Ако да - това е калцоне.

Не, като пица си беше.

Линкът на Ердинч се отваря при мене http://www.ekmeksanati.com/documents/adfdm_adfdm_uygulamalfd_ekmek_yapfdmfd.html и отдясно има видео.


Така и при мен се отваря, благодаря!

# 152
  • Мнения: 3 695
Аз съм много доволна от вкуса на днешния ми изцяло ръчен хляб Grinning, нооооо вида му е потресаващо зле.  Embarassed
Ще трябва да гледам и аз клипчета по въпроса.  Laughing
Благодаря на всички ви за съветите, бяха ми от полза!   bouquet

# 153
  • София
  • Мнения: 15 825
Аз съм много доволна от вкуса на днешния ми изцяло ръчен хляб Grinning, нооооо вида му е потресаващо зле.  Embarassed
Ще трябва да гледам и аз клипчета по въпроса.  Laughing
Благодаря на всички ви за съветите, бяха ми от полза!   bouquet
    Не се притеснявай, добре е.Всеки път ще е все по-добре, никой не се е родил научен.И да, погледай клипчетата,ще са ти от полза, има много интересни идеи.Аз все гледам уж, а все нови и нови неща откривам, разнообразието е безкрайно.Сега ми е мерак да пробвам едни арабски,които се надуват като балончета и се пекат направо на пламъка на газта.

# 154
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Nevena Virolan ме изпреварил с обяснението за пиците и е била максимално изчерпателна. Брашно за пици съм купувала 2 пъти от Метро, в опаковка от 5кг. С него става великолепно тесто.
В моята машинка забърквам следната рецепта:
240мл студена вода, направо от мивката
1с. л. зехтин
1,5 ч. л. сол
480гр брашно
1ч.л. суха мая
Не оставям да втаса до края там, защото прави коричка. Обикновено го вадя след замесването, мажа със зехтин, увивам в прозрачно фолио и го оставям в хладилника. Ако бързам, оставям пакетчето на плота Simple Smile.
Хрупкавият блат ми се получава като разточа на не повече от 3мм.

# 155
  • Luxemburg
  • Мнения: 1 763
Аз преди няколко дни направих пица с готово брашно за пица по рецептата на опаковката  за 2бр. по 25см. и стана тънка и хубава. Сложих 330гр. брашно за пица, 1с.л. риган, 1,5с.л. зехтин, 200мл. вода (стайна t) на програма за пица (45мин). След края на програмата разтеглих с ръце тестото в намазнена тава (тази на фурната) така че да заеме формата и. Сложих тавата във фурната на 40С за 20мин. (трябва да удвои обема си тестото) и след изваждането му го намазах с доматен сос, поръсих с риган и босилек, след това кашкавал и останалите продукти и завърших отново с кашкавал. Сложих да се пече в предварително загрята фурна на 220С за 12мин. (по книжката 15-20мин. но при моята фурна беше готова на 12тата мин) по средата на фурната. Крайчетата бяха препечени и хрупкави, а вътрешността сочна. Следващият път ще пробвам рецептата на п-я "Верди".

# 156
  • София
  • Мнения: 15 825


 Още един хляб, този път кръгъл, току-що изваден от фурната!

# 157
  • Пловдив
  • Мнения: 698
мммм, Тайна, разкошни ги правиш тези хлябове!

# 158
  • София
  • Мнения: 15 825
мммм, Тайна, разкошни ги правиш тези хлябове!

  Благодаря Ивка, просто се старая да  изглеждат различни!

# 159
  • Мнения: 383

 Още един хляб, този път кръгъл, току-що изваден от фурната!

 Hug

браво, мн.добре изглежда, но please малко информация заедно със снимката: техника, рецепта и ако може снимка от разреза ...

 Hug

# 160
  • София
  • Мнения: 15 825
  Е,то тестото ми си е винаги едно и също, но нали не работя с точни мерки  Embarassed. Технология няма, само го загънах всеки ъгъл навътре, един върху друг и после  с пръсти го завих  още по-навътре и оформих на топка, наръсих с брашно и завих да втасва. Като се нагря фурната, го нарязах отгоре на квадрати и метнах да се пече. Разрез друг път, но е плътно и меко, а не на шупли, Мисля да опитам с по-рядко тесто и с няколко втасвания.



 Ердинч, снимах филия!

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 16:34 от Тайна

# 161
  • Мнения: 18
Здравейте от мен!
Аз вече нацелих пропорциите на маята и започнаха да стават много вкусни хлебчета. bowuu
Днес пробвах селския хляб  на Ердинч ( само добавих и 1 с.л олио, а и замених част от водата с прясно мляко). Още не сме го опитали, но изглежда добре  ( отгоре доста се разпука, де newsm78 ,но пък много се надигна).
Сега смело съм решила да пробвам някой козунак. Започвам да тренирам за Великден. Харесах една рецепта от първата страница, но ме интересува брашното - бяло тип 500 или трябва да  е по-специално? Не е и отбелязано, второто втасване във фурната, за колко време и после печенето - пак колко?
Благодаря ви предварително!  bouquet

# 162
  • Мнения: 383
Ердинч, снимах филия!

 Hug
мн добре изглежда, тука викат че образуваните мехурчета при втасването на тестото требе да са с големина колкото главата на мравка, също така това е признак за доброто омесване, плътен и съответно вкусен хляб.

хайде и още снимки от турския форум:

































# 163
  • София
  • Мнения: 15 825
  Ердинч, много са хубави хлебчетата.Така,като ги гледам, повечето са втасвали в кошнички.И аз се чудя от къде да си намеря една-две такива кошнички?И по-лесно ще го мятам за печене с тях.

# 164
  • Мнения: 383
  Ердинч, много са хубави хлебчетата.Така,като ги гледам, повечето са втасвали в кошнички.И аз се чудя от къде да си намеря една-две такива кошнички?И по-лесно ще го мятам за печене с тях.

http://www.herbert-birnbaum.de/Herbert-Birnbaum/herbert-birnbaum.html

http://img40.imagefra.me/i5cb/ekmek2009/w9jm_6a5_ubns5.png



 Hug

Общи условия

Активация на акаунт