МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 45 ТЕМА

• 68 659
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
Хляба го вадя веднага от машината, но винаги го оставям да постои, преди да го изтърся... Дори съм го забравяла, че чак вода потича като обърна формата... Когато е по-твърдо тестото се случва да се извади без проблем от формата, но по бъркалките отново остава сума ти хляб, докато ги извадя... Довечера ще опитам с въртене на осите след опичане и този път не вярвам да не стане...  Peace

# 226
Хляба го вадя веднага от машината, но винаги го оставям да постои, преди да го изтърся... Дори съм го забравяла, че чак вода потича като обърна формата... Когато е по-твърдо тестото се случва да се извади без проблем от формата, но по бъркалките отново остава сума ти хляб, докато ги извадя... Довечера ще опитам с въртене на осите след опичане и този път не вярвам да не стане...  Peace
да видим и снимки на хляба отдолу  Laughing
леко напудри с брашно бъркалките и след това слагай тестото върху тях. след като извадиш контейнера с изпечения хляб врътни осите от външната страна на контейнера (отдолу) по един оборот. ще усетиш как залепналото тесто (ако има такова) се отцепва от оста.

# 227

да видим и снимки на хляба отдолу 

снимки и на казанчето ако може Praynig (отдолу, отгоре и отстрани) 

Hug

# 228
На хляба, на казанчето, на бъркалките, на машината - всичко може...  Laughing   Само мои снимки не давам...  Whistling

# 229
На хляба, на казанчето, на бъркалките, на машината - всичко може...  Laughing   Само мои снимки не давам...  Whistling

Joy

# 230
  • София

Аааааа не става трябва и една твоя снимка, че всичко да е в комплект.  newsm62

# 231
Не претендирам за фотографски умения, а е видно и че нямам такива...  Laughing  Идеята със завъртане на осите наистина се оказа чудесна, благодаря за което...   bouquet   Само за протокола, опитах се да извадя хляба без да въртя осите, но не стана...

Кликане върху снимките ги прави по-големи...

Какво се забелязва на първо четене:

1. Тричавият хляб ми е превтасал (това, защото съм блейка)...  Crazy
2. Отдолу на осите изтича някаква смазка...  Rolling Eyes
3. Не съм си измила казанчето преди снимките...  Laughing
4. По казанчето има котлен камък (голяма гадост е това котления камък  Tired)
5. Нямам снимка как съм се надупила до месещата машина и добавям ли добавям брашно...  Whistling
6. Друго (и без това не е важно)   Laughing

Мои снимки в нета, колкото щете...   Mr. Green

# 232
  • Paris, France
4. По казанчето има котлен камък (голяма гадост е това котления камък  Tired)[/size

Разтвори котления камък и повече не допускай да се натрупва! Котления камък пречи на всичко от въртенето на перките, през печенето до отлепването на хляба от контейнера. Живея в район с много твърда вода и като видя, че съд губи гладкостта си отвътре веднага чистя. Тенджери, в които варя вода ги чистя след всяка употреба. Казанчето не го чистя никога, но слагам почти на всяко ползуване четвърт лъжичка аскорбинова киселина (витамин Ц) на прах или лимонов сок и киселините разтварят камъка. Сложи в казанчето 2 чаени лъжици лимонтозу или витамин Ц и допълни с вряла вода до там, докъдето е котления камък! Ще започне реакция и ще видиш мехурчета там, където го има. Ако не се е изчистил, сложи в машината, включи на програма печене да го държи топло и ако не е достатъчно, добави лимонтузу! Ако съдът влиза в миялна можеш да включиш една програма, като вместо прах или таблетка сипеш лимотузу или винен камък в отделението. Можеш да сложиш и други съдове, излизат като нови.

# 233

Аааааа не става трябва и една твоя снимка, че всичко да е в комплект.  newsm62
оппааааа, дедо , де се губиш бре , човек ???  100 години не съм те мяркал .
сега, като чу че се споменава за снимки на некоя мома и веднага се появи Joy

# 234
Не претендирам за фотографски умения, а е видно и че нямам такива...  Laughing  Идеята със завъртане на осите наистина се оказа чудесна, благодаря за което...   bouquet   Само за протокола, опитах се да извадя хляба без да въртя осите, но не стана...
Какво се забелязва на първо четене:

2. Отдолу на осите изтича някаква смазка...  Rolling Eyes
след толкова бой по казанчето нищо чудно и кръв да потече  hahaha

# 235
  • София
Здравейте,
Предварително се извинявам, ако вече сте дискутирали темата, но наистина нямам време в момента да прочета назад... Искам да попитам има ли някой хлебопекарна като тази, която се предлага в момента в Кауфланд на промоция.  . Не съм ходила да я гледам и за това исках да попитам, ако някой има отзиви да сподели - мисля да си я купувам, но малко ме притеснява цената. Мисля да я ползвам основно за месене...

Още веднъж извинете!

# 236
Здравейте,днес си купих тази хлебопекарна
http://www.technomarket.bg/products/09071971/philips-hd-9020
надявам се съм направила добър избор,тази вечер децата искат пица и ще пробвам машинката с програма тесто и рецептата за пица от книжката към машинката,утре ще направя бял хляб,за мъжо и децата,а за мен пълнзърнесто хлебче.
Ще пиша какво се е получило,ще се постарая да има и снимков материал.

# 237
  • София
  Аз пък днес реших да правя хляба с прясно мляко, малко за разнообразие. Сипах мляко от хладилника, две програми за втасване свършиха, хляба не втасва, направо го замразих с това мляко. Confused

# 238
Ако някой може да помогне, ще съм благодарна. Днес правих хляб на плоча за пица във фурната. Омесих си тестото в хлебопекарната, преместих преди последното втасване на плочата, сложих във фурна на 50градуса да си довтаса и изпекох (всъщност на колко градуса е правилно да го оставя да втасва във фурната? 50 много ли са, малко ли?). Проблемът е, че хлябът стана широк и нисък, а исках да се надигне, че да мога филийки да отрежа от него, предимно така го ядем. Къде според вас е проблема, май брашното му идва малко ли? Когато си го оставя да се пече в хлебопекарната, много добре си бухва. Но сега няма какво да го ограничава отстрани и се разстла. Идея някаква да ми дадете? И още нещо - залепна тук-таме за плочата, защо така, да я наръся с брашно хубаво ли е трябвало или нещо друго?
Ето и снимки:
https://lh6.googleusercontent.com/-vL4H6nafoFw/T0JJJX7q1zI/AAAAA … 1024/DSC_6279.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-x-nzvZjNxu4/T0JJGDcNqVI/AAAAA … 1024/DSC_6280.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-M4H3pcO2q7g/T0JJFQylqHI/AAAAA … 1024/DSC_6281.JPG

Иначе хляба стана душичка - мек, вкусен, почнах го още топъл-топъл. Но ако оправя тези недостатъци ще е повече от перфектен.

# 239
  • София
 На плоча се пече,когато плочата е във фурната и е нагрята.Плочата не се ползва като тавичка или подложка.Трябва да е много добре нагрята.А докато седи да втасва от 50 до 220 градуса, хляба ти превтасва.

Мойта днешна излагация, много малко бухна, повече със студено мляко НЕ.

Общи условия

Активация на акаунт