МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 45 ТЕМА

  • 68 666
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 832
Ясно, но къде да сложа хляба да втасва тогава? Няма как да го оставя в хлебопекарната, защото няма да мога да го извадя после. Навън е студено все още. Ако го сложа във фурната в някакъв друг съд да втасва и после го извадя и загрея фурната с плочата вече до 220градуса, дали няма да се охлади и да му стане нещо на хляба? И с какво ще го прехвърля върху плочата? Трябва да е нещо тънко и широко  Thinking

# 241
  • София
  • Мнения: 15 828
Ясно, но къде да сложа хляба да втасва тогава? Няма как да го оставя в хлебопекарната, защото няма да мога да го извадя после. Навън е студено все още. Ако го сложа във фурната в някакъв друг съд да втасва и после го извадя и загрея фурната с плочата вече до 220градуса, дали няма да се охлади и да му стане нещо на хляба? И с какво ще го прехвърля върху плочата? Трябва да е нещо тънко и широко  Thinking
Аз си го слагам на плота на шкафа, тоя с мивката.Набрашнявам, изсипвам тестото, оформям, поръсвам с брашно да не се залепи и завивам с хавлиена кърпа. И включвам фурната да се грее, дори оставям да се грее повече време, та да се нагрее хубаво плочата.У нас си е доста хладно, но си  втасва, като е завит.  Онзи ден пък сложих една тенджера да ври на печката, хем влажно, хем топло, но не забелязах да има ефект. Сега видях за прехвърлянето, аз с ръце подхващам отдолу и мятам във фурната.Или като имах хартия, го слагах да втасва на обърната тава и с тавата после мятам да се пече, с хартията.

# 242
  • Мнения: 702
Ще ви помоля да коментирате тази рецепта

Тесто за пица от книжката на хлебопекарна Филипс

кличество за 1кг

вода или прясно мляко 330мл
мляко на прах в случай,че използвате вода 2tbsp
олио 1/4 чаша
сол 2tsp
захар 4tbsp
бяло брашно 560гр
суха мая 2tsp

Притесняваме тези 4лъжици захар не е ли прекалено много,мисля да я намаля на полвина,но и така пак ми се срува доста,вие какво мислите?


Гледам,че никой не е писал,да ви кажа,че пицата стана много хубава,намалих захарта на половина,всичко друго е точно по рецептата,оформи се много хубава топка при месенето и втаса много добре,рецептата е сполучлива много пухкава и мекичка пица се получи

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 20:07 от Gali D

# 243
  • Мнения: 383


Гледам,че никой не е писал,


sory, аз да се опитам да отговоря, макар и късно  newsm78

 Thinking ако ти се е харесало няма проблем, но наистина захарта и даже някои други продукти са много.

                                                         %   
течности...........................................65,10   
захар................................................8,57   
Сол...................................................2,14   
Масленност.......................................13,72   
Cyxa Мая...........................................1,25   

според мене би трябвало да изглежда така

вода или прясно мляко 330мл
мляко на прах 2tbsp (ако използвате мляко вместо вода се замества със брашно)
олио 1/4 чаша
сол 1tsp
захар 2tsp
бяло брашно 560гр
суха мая 1 + 1/2tsp(за да се избегне прекаленото бухване намалих маята, може и само 1чл)

препоръчвм ти традиционното тесто за пица, ТУКА, непременно опитай.

 Hug


тайна   Peace


edit:

Ясно, но къде да сложа хляба да втасва тогава?

втасваш на стайна, на над 20Ц, знаете че може и втасване на над 5Ц, втасването ще е по бавно но ше се получи по вкусен хляб  Thinking в такива случаи следете само тестото, ако си е удвоило обема е  ОК (под 5 градуса ще е по трудно втасването)



   

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 06:52 от Ердинч

# 244
  • Мнения: 702
Ердинч благодаря за отговора,другият път задължително ще пробвам рецептата,а за тестото наистина бухна доста,получиха се  три тави пица,а можеше и четири да станат,защото едната от тях стана малко дебеличка,а ние ги обичаме по тънки,но и така пак беше вкусно.

# 245
  • Мнения: 1 934
Някой в темата сменяше казанче на Мулинекс, дали може да даде координати за Пловдив?

# 246
  • София
  • Мнения: 15 828
   Oформен ,оставям го да втасва. Повече с мляко от хладилника - не.Този е с топла водичка стана перфектен.




 
   И изпечен!Този път го пекох повече време, на 250 градуса, само отдолу и с вентилатор.Вече така ще пека, стана с по-дебела хрупкава кора и добре препечен.

# 247
  • Мнения: 1 934
Тайна, уникални са ти произведенията   bouquet

Много, много апетитни  Mr. Green

# 248
  • София
  • Мнения: 15 828
Тайна, уникални са ти произведенията   bouquet

Много, много апетитни  Mr. Green
     Благодаря ти!Караш ме да се изчервявам  Embarassed.Просто си правя експерименти и имам късмет да стават добре.Само вчера се издъних, но на гълъбите не им се опря. Joy

# 249
  • Мнения: 781
Много ми харесва и на мен изпечен във фурната хляба. Последния път тестото го направих на 3 питки и така ги опекох. По принцип още като го сложа да втасва го резвам с ножа, но четох тука , че след като втаса (Тайна ) . Обаче то като втаса и става с една лека коричка ,като засъхнало ли как да го кажа и ми беше трудно да направя хубави равни чертички .
Не ми се и разтвори така отгоре  newsm78 дали нещо не правя както трябва, или да си го цепвам преди 2-рото втасване ?

# 250
  • Мнения: 1 934
И аз днес ще си правя експеримент-сутринта рано замесих тесто с айрян, ще го намеря втасало след работа и смятам да го направя на малки питки за гости в 18 часа.

Като оформя питките, смятам да го сложа във фурната да втаса, но проблемът ми е, че фурната ми започва от 50 градуса, няма по-малко  Thinking, как мислите, ще втаса ли, да не вземат да се умъртвят хептен дрождите?

Николови, преди второто втасване  Peace аз така мисля

# 251
  • Мнения: 781
Кливия , аз ги слагам на 50 гр във фурната за 30-40 мин и после увеличавам на 220 за около 15-20 минути

Николови, преди второто втасване  Peace аз така мисля
Аха, значи правилно съм го правила, а после нещо съм се заблудила

# 252
  • София
  • Мнения: 15 828
  Остави си ги да си втасват отвън, а нагрей хубаво фурната за печенето. Ако искаш там да втасват, може да загрееш фурната за няколко минути включена на 50 градуса, и като ги сложиш и да изключиш. То вътре топлината се запазва, а и няма да стоят там дълго.

   nikolovi, режа с бръснарско ножче, така видях по клипчетата! Много е удобно.

# 253
  • Мнения: 781
Тайна, ама непосредствено преди печенето ли режеш ?

# 254
  • София
  • Мнения: 15 828
Тайна, ама непосредствено преди печенето ли режеш ?
Да, режа и слагам във фурната!

Общи условия

Активация на акаунт