МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 45 ТЕМА

  • 68 690
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 1 934
Понеже и аз все питах и разпитвах за това, Нудел прави също страхотни хлебни изделия, та тя ми прати на лични следното нещо:

1.Правя тесто.
2.Оставям да втаса.
3. Оформям го на малки хлебчета.
4.Нарязвам ги отгоре с остър нож.
5.Оставям ги десетина минути да си починат.
6.Евентално мажа отгоре ( с вода или яйце )и поръсвам със смена.
7.Слагам да пека.
Успех!

# 256
  • Мнения: 3 695
Понеже и аз все питах и разпитвах за това, Нудел прави също страхотни хлебни изделия, та тя ми прати на лични следното нещо:

1.Правя тесто.
2.Оставям да втаса.
3. Оформям го на малки хлебчета.
4.Нарязвам ги отгоре с остър нож.
5.Оставям ги десетина минути да си починат.
6.Евентално мажа отгоре ( с вода или яйце )и поръсвам със смена.
7.Слагам да пека.
Успех!
Къде е второто втасване?
При мен след оформянето тестото спихва и трябва да чакам да втаса отново.  Naughty

Днес направих пак грозен, но вкусен хляб /изцяло ръчно, машината е в сервиза/. Simple Smile
Но пък питките ми стават красиви.  Laughing

# 257
  • Мнения: 1 934
Тини-мини, след нарязването пише, че почиват десетина минути  /това трябва да е второто втасване/

# 258
  • Мнения: 3 695
Тини-мини, след нарязването пише, че почиват десетина минути  /това трябва да е второто втасване/
Ами не са достатъчни 10 мин., няма как да стане толкова бързо.  Peace

# 259
  • Мнения: 1 934
Така ми е отговорила Нудъл, но ще бъде добре и ако тя самата се включи тук, защото печивата й са страхотни  Simple Smile

Аз лично бих оставила второто втасване колко ми трябва  Peace

# 260
  • Мнения: 307
ох не знам какво става. Днес хляба ми е два пъти по-малък от друг път. Някакво брашо кастело от лидл взех. Всичко му е като друг път даже и бухнало изглежда вътре ама е по-малко. Като прочетох съдържанието на брашното пишеше. "пшеница, стабилизатор "Стратос" 0.5 до 1 кг на тон, пепелно съдържание не повече от 0.680%

И това е само на този пакет на другите си пише пшеница и аскорбинова киселина.

какво е това пепелно съдържание някой може ли да ми каже #Crazy

# 261
  • София
  • Мнения: 15 833
  Само един път си изпатих с ужасно брашно, но беше 10 кила, и от тогава съм казала на мъжът ми, само София-мел тип 500, с друго не рискувам. Е, и тъмните брашна ползвам, но тях по-рядко и за тях си знам,че не бухват много.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 19:19 от Тайна

# 262
  • Мнения: 7 779
какво е това пепелно съдържание някой може ли да ми каже #Crazy
прочети тук

пп. да напише в Гугъл  "пепелно съдържание на брашното". много подробно е описано.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 18:43 от bongo_2007

# 263
  • София
  • Мнения: 8 506
какво е това пепелно съдържание някой може ли да ми каже #Crazy
прочети тук

Бонго приел ти е линка за спам и  го е модифицирал.

По фините брашна съдържат по-малко пепелно съдържание. У нас е прието процента на пепепелното съдържание да дава и типа на брашното. Например брашно тип 550 съдържа 0.550 % пепел и т.н.

# 264
  • Мнения: 7 779
Типът на брашното се обозначава с число, което съответства на пепелното му съдържание. Това е показател, който отразява количеството минерален остатък в пепелта, получена при изгарянето на определена доза брашно.
Тъй като основното количество минерали се съдържа в обивката и зародиша на зърното, колкото по-пълнозърнесто е брашното, толкова по-високо е пепелното му съдържание.
Използваните за производство на хляб в България брашна са тип 500, 700, 1150 и  1850(пълнозърнесто).  Тип 500 се използва за направата на бял хляб, тип 700 - в производството на хляб "Добруджа", тип 1150 - за "Типов хляб", а 1850 - за "Грахам".

# 265
  • Тука, под липите стари...
  • Мнения: 288
запис за да не ви изпускам

# 266
  • Мнения: 7 779
запис за да не ви изпускам
ааа ние не бягаме. няма да ни изпуснеш  Joy

# 267
  • Мнения: 702
Добро утро!
Да си покажа първите две хлебчета,станаха много хубави,

не можах да го снимам цял,че докато взема телефона да снимам и мъжо го беше нарязал,

този е с равни части бяло,типово и пълнозърнесто брашно,страшно вкусен се получи,сега отрязах едно филийка на малкият преди градина и го опитах

# 268
  • Мнения: 3 695
И аз да се похваля днес!   Party Mисля, че най-накрая го докарах и на фасон Simple Smile
А на вкус е без конкуренция  Grinning

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 13:30 от tini-mini

# 269
  • Мнения: 832
tini-mini, прекрасни хлебчета! Така ми се дояде топла питка и на мен.... Би ли споделила по коя рецепта си ги правила? Виждам, че си ги пекла във фурната, а в хлебопекарна ли ги меси?

Общи условия

Активация на акаунт