МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 45 ТЕМА

• 68 691
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
  • София
tini-mini, чудесни хлебчета!
Gali, много добре изглеждат!

Аз по случай, че съм отпуска, най-накрая намерих време да направя хляб-капама по рецепта на Ердинч. Страхотен!!! За съжаление с това забавено втасване няма как да го правя като съм на работа.  Rolling Eyes

# 271
tini-mini, прекрасни хлебчета! Така ми се дояде топла питка и на мен.... Би ли споделила по коя рецепта си ги правила? Виждам, че си ги пекла във фурната, а в хлебопекарна ли ги меси?
Благодаря ти! Месих на ръка, защото машината ми е в сервиза. Рецептата е нещо такова:

250-300 мл вода
1 суп. л. захар
1 непълна суп. л. сол
3 големи сул.л. кис. мляко
2 с.л. олио
600 гр. брашно
8 гр прясна мая

Водата и брашното са приблизителни, добавях от едното и от другото, докато ми хареса тестото.
Първо разтворих маята и захарта в топлата вода. После втаса във фурната на 50 градуса, оформих, пак втаса във фурната, направих разрези, намазах със смес от олио и прясно мляко и пекох на 200- 220 градуса. Peace

Не знам как е правилно - първо да се направят разрези и после да се намаже или обратно?

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 09:50 от tini-mini

# 272
  • София
 newsm10 newsm10 newsm10
И аз да се похваля днес!   Party Mисля, че най-накрая го докарах и на фасон Simple Smile
А на вкус е без конкуренция  Grinning

petia_tag, извинявай, не съм те пропуснала нарочно, и твоят хляб е станал много хубав. newsm10

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 15:24 от Тайна

# 273
Здравейте момичета!
Имам едно запитване -харесала съм си хлебопекарна на МУЛИНЕКС която е с 12 програми,3 вида грамажа за количество и 660 W .Моля момичетата които имат впечатления нека да ми дадат съвет това добре ли е и какво се гледа като се избира хлебопекарна.
Благодаря ви много ако ми отговорите Hug това е машинката:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/825807/P11130417/Hlebopeka … MOULINEX-OW200034

# 274
Нашата хлебопекарна е същата и вече една година ми служи безпроблемно. Не ми пречи това, че е с една бъркалка, а и грамажа на хляба ни устройва. Основно използвам рецепти от форума, а не от книжката.

# 275
Нашата хлебопекарна е същата и вече една година ми служи безпроблемно. Не ми пречи това, че е с една бъркалка, а и грамажа на хляба ни устройва. Основно използвам рецепти от форума, а не от книжката.
Благодаря мила!

# 276
Здравейте момичета!
Имам едно запитване -харесала съм си хлебопекарна на МУЛИНЕКС която е с 12 програми,3 вида грамажа за количество и 660 W .Моля момичетата които имат впечатления нека да ми дадат съвет това добре ли е и какво се гледа като се избира хлебопекарна.
http://www.technopolis.bg/b2c/details/825807/P11130417/Hlebopeka … MOULINEX-OW200034

Здравей,мисля,че точно за този модел имаше доста лоши отзиви,мисля,че имаше проблем с изпичането на хляба отгоре.
Аз преди да си купя машинката изчетх доста от старите теми Машина за хляб и определено има много полезна информация,съветвам те ако имаш възможност и ти да го направиш Peace
Аз от два дни имам ето тази машинка и ми се струва,че работи много добре,с една бъркалка е и се справя чудесно с месенето,направих три хлебчета,и тесто за пица и всичко се получи чудесно
http://www.technomarket.bg/products/09071971/philips-hd-9020това е моята хлебопекарна.

# 277
Здравейте момичета!

Със същата съм от повече от година. Много съм доволна, не съм имала неизпечен хляб отгоре. Не мога и да съпоставя, защото друга не съм имала, а и на майка ми е същата.

# 278
И аз не съм имала проблем с изпичането.

# 279
  • Асеновград
Проблем с изпичането отгоре има при мулинекс 5000(аз съм с такава),защото реотана е на дъното.

# 280
Проблем с изпичането отгоре има при мулинекс 5000(аз съм с такава),защото реотана е на дъното.

И аз имам като твоята, но при мене се изпича и отгоре. Ако втаса прекалено много и опре в прозорчето, няма да се изпече отгоре. Обаче тази марка трябва да я забранят със закон.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 281
  • Paris, France

На повечето машини реотанът е на дъното и така и трябва да бъде. Хлябът има нужда топлината да идва от долу за да го повдига леко. Машина с горен реотан доколкото зная няма. Ако има, моля някой да ме поправи. Има машини с два реотана и вторият е около средата на казана (по височина). Такива модели има Кенууд, но аз не харесвам как се получава кората отстрани, защото там, където е елемента тя е по-прегоряла. Аз съм доволна от моята, която е само с долен реотан и препича и отгоре. Това го пиша за да не хвърляте пари за 2 реотана.

И аз имам като твоята, но при мене се изпича и отгоре. Ако втаса прекалено много и опре в прозорчето, няма да се изпече отгоре.

Абсолютно. По-малък хляб се изпича по-добре. Аз никога не пека хляб с повече от 550 гр брашно в машината. Това прави около 1кг хляб и това е максималното, което машината ми изпича добре. А по принцип е до 1250гр.

Обаче тази марка трябва да я забранят със закон.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Хахахаха. Имат някои хубави продукти, но силата им не е в машините за хляб. Хората се лъжат заради реномето на марката и приставките за багети.

# 282
 Hug

за окончателния вид на хляба само 20 процента зависят от машината, а останалите 80 процента са зависими напълно от ползващия  Thinking

приятен ден

Hug

# 283
как е правилно - първо да се направят разрези и после да се намаже или обратно?
Eрдинч, може ли моя въпрос да се изкажеш?  Rolling Eyes

# 284
Имат някои хубави продукти, но силата им не е в машините за хляб. Хората се лъжат заради реномето на марката и приставките за багети.

Добре, значи трябва да им се забрани да произвеждат машини за хляб. Поне да смъкнат цената и тя да отговаря на качеството.
Мулинекс 5003 има два реотана, но пекат еднакво с Мулинекс 5000, която е с един реотан. И това е последното, което трябва да се гледа при избора на машина.

Общи условия

Активация на акаунт