МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 45 ТЕМА

• 68 635
  • 728
  •   1
Отговори
# 705
прочетете как се качват снимки - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

# 706
Момичета (...и момчета ),с гордост ще ви представя мойто КОЗУНАЧИЩЕ Grinning,което обаче благодарение на своевременната намеса на Бонго,голямо Тенкю Бонго,да досипя брашно,стана адски вкусно,та  дори и конци има бих казала...Направих даже едно по-малко рулце със стафиди,и две малки кифлички със сиренце за децата.А останалото мнооого тесто направих вътре само със захар и  какао,понеже се оказа,че благоверното не обичало стафиди Twisted Evil и всъщост това най-се доближава до оригиналния козунак.Обаче вече не правя нищо когато децата са вкъщи,искаха да помагат и познайте....Цялата къща имаше нужда от основен ремонт после Embarassed
а сега ако намеря и как се качват снимки....

# 707
http://www.nessebarforum.com/forum/index.php?showtopic=313 - ей тук много удобно и нагледно  е разказано как става качването на снимки и щом баба успя значи и ти ще успееш! А това на снимката е  днешния опит за козунак.

# 708
айде да пробваме

# 709
оф.айде пак проба

# 710
вече се справям с качването успешно благодарение на Бонго Hug
извинявам се за многото постове,но не мога да ги изтрия,а късно разбрах,че не е нужно да пиша нови ,а че мога да ги редактирам Embarassed

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 22:42 от kg

# 711

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 22:18 от bongo_2007

# 712
сега май се появи някакъв код за форум

извинявам се за многото спам от моя страна Embarassed

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 22:39 от kg

# 713

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 22:25 от kg

# 714
Браво!
Да се похваля и аз Embarassed,но колкото и да не ми се вярваше стана чуден козунак-а/даже два броя стъкмих/ от "избягалото" тесто...едвам ги опазих да изстинат.....Явно,това ще е била тайната да ми се получи хубав,въздушен и с много конци козунак изцяло в машината/че досега ги довършвах на фурната,не смеех да пека в хлебопекарната/.

# 715
  • София
В блога към темата има събрани материали от тук по това как се меси козунак в машината, така че не знам дали да повтаряме едно и също нещо.

Тук влезнах само да споделя, че при моята тренировка тази година допуснах една грешка, която пък направи тестото ми много интересно и сега съм намислил тази грешка да я повтарям вече постоянно.

Става дума за това, че замесих половината от предвидената мая с брашно, 1 препълнена ч.л. захар и хладка вода, но не на каша както традиционно активираме маята, а рядко тесто. Та по принцип нали го оставям аз да престои докато тестото се удвои. Да де ама дойдоха ми гости и аз а това, а онова пуснах машината да меси глутеновото тесто по късно и ... оная мая само дето не събори купата дето я бях оставил.

Викам си ми давай па да видим какво става. И бухнах я аз там в глутеновото тесто нали, месих каквото месих и ... чакам да втаса. Хубаво ама онова тесто стои и е мърда. Викам си ааааа тая няма да я бъде давай ще го подсилваме. И правя аз свежа мая и захар само, разбърквам хубаво тя става на вода почти и хоп в тоя момент айде дедо хаджи на телефона викат те спешно.

Говоря, аз там каквото говоря, през това време синът ми решава да ме замести. Вижда, че междувременно тестото е бухтнало за кратко време, но си помислил, че така трябва да бъде, пуска машината отново на месене и ... добавя другата мая.

След 5 - 6 минути се връщам и то вече омесена и втората мая. Емииии ... викам си ще чакаме. Е какво да чакаме бе, след 7 - 8  минути втасване онова тесто тръгна да ходи из апартамента и да излиза навън.

За консистенцията няма да разправям, защото не знам с какво да го сравня, още повече че турих вътре сметана, а рулата ги овалвах в нишесте. Обаче тоя път и конци и вкус си бяха на мястото.

Сега за плетките. Отдавна им бих дузпата аз, оти се мъча да плета там да се правя на склуптур, па после кога втасат козунаците всичко изчезва. Та една година събирам аз семейството и питам какви козунаци искате бре - оплетени и красиви на външен вид или такива дето като ги ядете да са вкустни. Тея ме гледааа гледааа и накрая синът ми вика, ама ти сериозно ли ни питаш бе тате. Епа сериозно я. Тогава жена ми взе крайното решение, тия козунаци се правят за ядене, а не за изложба, така че ги прави убави на вкус. Та така ... вече не се мъча. Разделям там на две на три тестото овалвам в нишесте оплитам каквото излезе и айде много му поздрави.

# 716
освен това в края на първия пост има линк към темата за Козунаци Peace

# 717

Обаче моля,кажете ми на коя програма месите?Смених де що има програми,и не мога да уцеля май правилната.Постоянно някакви почивки прави,а малко го меси.Моята машина е Панасоник СД 255,ако някой има такава и знае? ooooh!

Не бях тук тези дни и чак сега виждам въпроса ти (не съм чела дали са ти отговорили). Панасоник си има месене на тесто към повечето програми. Не разбрах дали не си намерила програма за месене на тесто, която да е най-продължителна или нещо друго. Ако нямаш книжка, мога да ти изпратя (моята машина е 257, но предполагам, че няма големи разлики). Тогава ще можеш да си избереш (според времената) на коя програма да месиш.

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 14:34 от Анонимен

# 718
Здравейте,момичета и момчета. Днес най-сетне се престраших и аз да се пробвам с козунак. Месих го три пъти в машинката, втасва там, после втасва във фурната и най- накрая изобщо не втаса.  hahaha
Сега съпружието го допича, ама звънна съседа и излезе,а аз не мога да мръдна, че кърмя бебока,... та, май историята с печенето ще е като историята с втасването - нещо като нищо! Laughing

# 719
Здравейте, имам една молба към вас - аз имам хлебопекарна мулинекс - за 700 грама хляб, и я ползвам доста време - вкъщи имаме и голяма пекарна, като я купих имаше диск с рецепти, но някъде съм го затрил. Иска ми се да прегледам рецептите, за нещо сладко, но не откривам диска. Моля ако някой от вас има диска  с рецептите на мулинекс, да ми направи едно копие и да ми го прати. Ако не знае как се прави копие - може да се наложи да се прави имидж файл - ще обясня.

Мейла ми е high.cuercus@abv.bg

Ако някой реши да ми помогне, може да ми пише там.

Общи условия

Активация на акаунт