Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXX

• 79 020
  • 735
  •   2
Отговори
# 135
  • В светлината на слънцето
Аууу, ако го има "Джей Едгар" непременно гледайте. Само добри неща слушам за този филм. Не съм го гледала още, за да имам лични впечатления. Но пък се наслушах на хубави думи. Peace

# 136
Изгледах "Пустинно цвете" току-що. Бруталан обичай, за който, признавам си, много малко знаех. Потресена съм.

# 137
Докато ви изчета дискусията за One Day  Rolling Eyes и забравих кои филми съм гледала.  Mr. Green Въобще няма да се напъна дори за тоз' филм след всичко изписано. Ан Х. ми е ок, чак катерича не ми идва. Wink Кери Мълиган и аз я харесвам, ТиноWink

Все обсъждани/стари филми гледам напоследък.
Sleeping Beauty - едвам го догледах. Въобще не ме трогна нищо в него.
V for Vendetta - помня, че на времето много ми беше харесал. Сега на второ гледане ми беше скучен. Сред познати и приятели американци напоследък е страшно популярен заради ACTA и групата Anonymous (носят маските на Гай Фокс) реших да си го опресня.
Jane Eyre (2011) - Миа нещо не мога да я взема на сериозно в ролята на Джейн. Иначе ок.
Great Expectations (2011) - хареса ми версията. Препоръчвам!  Peace Честно казано, почти нямам спомен от предишната (някаква ТВ адаптация помня беше) и сериите (старите на ББС)

J. Edgar - утре вечер. Нямам търпение. Лео изглежда като да прави поредната си силна роля.

# 138
Добро утро! Снощи до късно успях да изгледам най-сетне "Имало веднъж в Анадола" на Нури Билге Джейлян. (Може би някои от вас помнят колко бях очарована от работата му, и че бях останала точно там). http://www.imdb.com/title/tt1827487/  Казано честно, имах опасения, че може да е залитнал към непоносимо претенциозното, още повече и след като е награден с гранд приз от Кан. За щастие се оказа още един чудесен филм не Джейлян. Филм за бащинството, за първичната пропаст между мъжа и жената, която никога и от нищо не може да бъде запълнена, за съвестта, за съдбата на децата ни, за живота, през погледа на една морга, и за стремежа за по-хубава морга. Снощи гледах, гледах, навлизах в нови пространства, и едва след като започнаха надписите, филмът започна в главата ми. Препоръчвам! (Не знам дали има бг субс, аз си пуснах англйски).

# 139
Гледах по препоръка от тази тема Алберт Ноббс! Сигурна съм, че по адрес на този филм ще бъдат изречени думи като лесбийски, травеститски и прочие нелепости. Истината, поне в моите очи, е, че това е една великолепна лента за малките и големи човешки слабости, за малките и големи душевни драми, за нищетатата и мизерията, за малките и големите мечти, за бягството от себе си и намирането на истинското аз. За това как Глен Клоуз може да превърне всеки кадър в шедьовър. Признавам си, пристрастна съм към Глен, но препоръчвам с две ръце. Всеки от нас има нужда да живее или да умре с мечти, независимо дали са за часовник върху камината или за два портрета вместо един от двете страни на същата! Мечтите придават вкус и смисъл на живота, независимо дали същият бива живян в разкош, или в мизерия... Heart Eyes

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 09:36 от Dazy

# 140
"Имало веднъж в Анадола"

Гледах по препоръка от тази тема Алфред Ноббс!

Под какви имена да търся тези филми. Не успях със собствени усилия. Иначе вече свалям Джей Едгар.

Търсейки филмите попаднах на една потресаваща новина за Уитни Хюстън. Даже помислих, че е някаква неуместна шега, но уви...  Sad  Sad Sad

# 141
Гергана, сори, написала съм го Алфред, вместо Алберт, затова не си го намерила, ето ти линкhttp://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=288564&hit=1 Това за Уитни е ужасно!!! SadНе мога и за да повярвам!

# 142
Гергана, сори, написала съм го Алфред, вместо Алберт, затова не си го намерила, ето ти линкhttp://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=288564&hit=1 Това за Уитни е ужасно!!! SadНе мога и за да повярвам!

Благодаря за бързия отговор.

# 143
  • София
Изгледах "Пустинно цвете" току-що. Бруталан обичай, за който, признавам си, много малко знаех. Потресена съм.
И аз снощи го гледах,до края на филма си мислех,че нещо бъркам,че не е възможно да е така.Уви,не бърках.
Алберт Ноббс няма субтитри,нали?

# 144
  • Русе/София

Алберт Ноббс няма субтитри,нали?
има,в коментарите са дали линк

# 145
La piel que habito - Алмодовар фенът в мен ликува! Мислех, че след някои от последните му работи сме го загубили, но тази лента ми върна вярата. Историята дава достатъчно добър материал на Педро да се развихри и да пусне скритите демони, всичко извън нормата да изглежда абсолютно нормално и да те кара да не искаш историята да свършва. Антонио Бандерас....ах Антонио...радвам се, че се преоткриха тези двамата. Има ли смисъл да казвам , че препоръчвам  Wink
Jodaeiye Nader az Simin - започнах го, спрях го и след като няколко вечери не ми даваше мира го пуснах отново. Е, прекрасен е!Не обичам тези думи, но филмът е разказва една история, която може да се случи на всеки, обикновена човешка история, но в една култура, която ние западните сме свикнали по-скоро да отхвърляме без да я познаваме добре. Виждаме и двете крайности на мястото на жената в този свят - едната добре образована, светски насочена, търсеща независимост и другата - с всички ограничения, която вярата й налага. Но отвъд привидните различия двете са абсолютно еднакви, еднакви са и с нас. Препоръчвам го, само малко търпение за началото, ако не ви хване за гърлото още от там.
Breaking Dawn part1- еми...извинете, ама нещо магията е изчезнала и това от устата на заклет Здрач-фен. За тази поредица или хубаво или нищо, затова дълго ще замлъкна.
Успешна киноседмица!

# 146
  • София
Здревейте отново  Hug
Вчера по погрешка бях питала тук за един филм. Намерих заглавието му и бих искала да го препоръчам:
"Изпепелени" - http://www.imdb.com/title/tt1255953/
Тежък, но много силен филм! Мен буквално ме разтръси като го гледах.

Относно ужасния обичай от филма "Пустинно цвете" - след като гледах филма бях и аз потресена! Четох из нета, че в Африка годишно около 3 милиона момичета са в риск да бъдат подложени на този варварски ритуал (и голяма част биват подлагани!  Sad)

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 13:54 от mijjjka

# 147
  • София

Breaking Dawn part1- еми...извинете, ама нещо магията е изчезнала и това от устата на заклет Здрач-фен. За тази поредица или хубаво или нищо, затова дълго ще замлъкна.
Успешна киноседмица!

Това съм дръпнала и аз като Здрач 1, не е ли?
Една приятелка все ме врънка да го гледам, та да го гледам, ама ако не е това първата серия на Здрач, какво съм изтеглила?

# 148
  • Русе/София
,
Относно ужасния обичай от филма "Пустинно цвете" - след като гледах филма бях и аз потресена! Четох из нета, че в Африка годишно около 3 милиона момичета са в риск да бъдат подложени на този варварски ритуал (и голяма част биват подлагани!  Sad)
Преди година гледах този филм и си мислех,че след него няма филм,който така да ме разтърси,но.....Вчера изгледах "Убийството на Сорая М."препоръчан от съфорумка,и все още съм без думи.Препоръчвам.

# 149
@Вивиан: не, не е първа част. Това е първа част на последната част/какво обяснение/. Първият и единствено заслужаващ да се гледа от поредицата е Twilight - http://www.imdb.com/title/tt1099212/

Общи условия

Активация на акаунт