Прави ли някой ин витро в "Селена"? 3

• 55 534
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Белоснежка,почивай повече ,и дори да се случи да видиш зацапване не се стресирай,в повечето случаи спира и всичко  е ок.Аз имах три пъти зацапване до 13 седмица .
Лали,на мен Ставрев на трансфера още ми каза връщаме ти две ембриончета ,но ако и двете се захванат ще редуцираме едното,аз тогава не се притесних ,но сега разбирам че ако ми се наложеше и на мен такъв избор щях да съм объркана.И аз четох тогава за редукцията ,вярно е има риск,но пък и ако останат двечките пак има риск.Обаче мисля че риска при редукцията е малък.Поговори с док за притесненията си ,той ще обясни по подробно.
Джордж,мила така  еписано ,така е трябвало ,не се ядосвай .Март месец ще е твоят.
Ивче,хайде сега и ти да се отървеш от бактериите.

# 151
Пантерка, щом док така  е преценил, му се доверям изцяло. Следващият път ще си задам въпросите за мое успокоение.  Hug
Белоснежка, чакаме те с хубави новини от днешния преглед за сакчета! Hug

# 152
Момичета, много благодаря за подкрепата   bouquet  bouquet  bouquet!
Въпреки продължаващото леко ръждиво зацапване, нашите 2 сакчета са си на мястото и за сега се развиват нормално. newsm68 newsm44 На 29.02 съм на преглед за сърчица, да се надяваме, че ще чуем и тях и вече ще съм спокойна.

# 153
Браво, Белоснежка! Чудесни новини! Hug

# 154
Белоснежка, сигурна съм, че на 29.02. ще чуеш най -приятния звук - сърчицата на твоите ледени бебчета. Hug Hug Hug

# 155
Лали, Белоснежка страхотни новини. Сега ще чакаме сърчица  Hug Hug Hug Пожелвам ви леки и безпроблемни бременности  pregnant pregnant И на термин  baby baby

# 156
Здравейте душички! За два дни откакто липсвам сте изписали доста. Съжалявам за неуспеха на някои от вас -  spoko , и се радвам за успеха на други - Лали, Белоснежка  Hug Hug .
Аз отново идвам да ви споделя поредния ударен шамар от живота. Всички знаете, че в неделя бях на преглед. Да, бях. Решихме да спрем с подготовката за трансфер заради високото TSH(на което му трябват поне 40 дни да влезе в норма, също така доки каза, че се налага да направим хистероскопия за премахване на малък полип в матката, който вероятно се е появил от стимулацията предния цикъл. Тази манипулация се прави на 1-2 чист ден от МЦ. Попитах за още този цикъл и той каза, че не е проблем да направим абразио вместо хистероскопия. Каза, че което и да избера той ще го направи така както трябва. Така и направих, вместо да се притеснявам още един месец реших да направим процедурата още на другия ден - вчера. Всичко мина благополучно и много леко. Изписаха ме след 2 часа. Сега броенето започна от 1 ден на цикъла,т.е. вчера 20. На следващия чист цикъл започваме с подготовката за трансфер на чисто. Това е от мен. Много ми олекна, че изчистихме съмнения и подозрения за евентуален неуспех.
Гушкам ви силно и знайте, че и нашия ред идва да се радваме на     baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 157
Белоснежка, честити сакчета! Сега бъди спокойна и се наслаждавай на дните, които ти предстоят.

Лали и на мен док още при трансфера /на 3 ембриона/ ми каза, че ако се хванат два или три, задължително ще правим редукция. Понеже ЧХГ - то ми беше 485, още преди прегледа за сакчета ми го повтори отново, и когато видя че има само едно сакче видимо се зарадва като каза, че не ме виждал как ще износя две...така че остави притесненията сега, док знае какво е най-добре за теб.

giga82,  дано това е последното ти притеснение и тревога. Добре е, че сте премахнали и тази пречка, която би имала отношение към успеха на опита. Следващия цикъл ще дойде неусетно, а и идва пролет, настроението се повишава, ставаме по позитивни, в такъв случай със сигурност ще успееш.

# 158
Гига, все пак бързичко се развиват нещата при теб, което се дължи явно и на твоите експедитивни решения. Скоро ще гушнеш мечтата си, не бой се! Hug
Иве, предполагам, че с ЧХГ-то ми от 707 на 12-ти ден са били трички, дори съм сигурна. Тъй като док ми намали наполовина лекарствата от деня на теста и после имах и кръвоточения, едно от които с огромен съсирек, предполагам, че едното се е саморедуцирало. Вече спрях да го мисля много, защото ме чакат две процедури - редукция и серклаж. Като прибавя и амниоцентезата, която искам да направя, дано не ми дойдат малко в повече. Hug   

# 159
Иве, предполагам, че с ЧХГ-то ми от 707 на 12-ти ден са били трички, дори съм сигурна. Тъй като док ми намали наполовина лекарствата от деня на теста и после имах и кръвоточения, едно от които с огромен съсирек, предполагам, че едното се е саморедуцирало. Вече спрях да го мисля много, защото ме чакат две процедури - редукция и серклаж. Като прибавя и амниоцентезата, която искам да направя, дано не ми дойдат малко в повече. Hug   

Да, най-вероятно точно това се е получило, аз също си го помислих като писа, че ти е намалил лекарствата...Интересното при мен е, че на прегледа за сакче се видя само едно, но когато отидохме да чуем сърцето, док видя и второ, което естествено беше с много по-малки размери и естествено без пулс - после постепенно се саморедуцира, но дълго се виждаше като сянка.

Амниоцентезата искаш да направиш заради проблема при първата бременност ли?
Аз също имам едни такива мисли да я правя ли, предвид възрастта ми - 38.

# 160
Иве, понеже и аз съм на твоите години, мисля, че при нас е задължително подобно изследване. Ще питам Ставрев, кои точно хромозомни изменения изследват. Имало такива, резултатите от които излизали за 4-5 дни и такива, които излизали за 2 седмици. При мен целта не е бебе на всяка цена, а само, ако е живо и здраво. За да съм донякъде спокойна, защото амниото не може да хване всички хромозомни изменения, мисля да си направя това изследване. Ако можем да комбинираме някои от процедурите, няма да е зле. БХС смятам да не правя, а направо амниоцентеза. Hug

# 161
Аз също четох какви хромозомни маркери се включват в това изследване.
Даже съм решила да говоря със Ставрев при следващия преглед, да видим и той какво мисли...

Велчето прави амниоцентеза, може и тя да се включи с инфо.

# 162
Браво, гига:) Радвам се на решителността и размаха, с които решаваш нещата! Така и трябва- да сме целеустремени към успеха и да решаваме бъро възникналите пречки Hug. Сега всичко ще се нареди едно по едно. Не разбирам- защо броиш вчера за 1-ви ден- дойде ли ти след абразиото? Помня, че бяхме заедно с цикъла, а аз моя го чакам след повече от 10 дни.
Момичета, при нормален цикъл, на 14- ти, 15-ден при овулация имам леко червено зацапване. Сега обаче, 10 дни пих лекарствата за подготовка за трансфера, които спрях преди 4 дни и започнах антибиотици заради бактерията, но въпреки това пак се пяви същото кървене- вчера, днес... Ама каква овулация може да имам!!! Сега като чета написаното от гига и в главата ми започват да се въртят полипи и кисти.
Момичета, наистина слънчевото време действа много зареждащо! Grinning Както си спомня само преди 2-3 седмици в какви виелици и студове пътувах... Хайде идва прекрасна пролет, която трябва да разкрасим с прекрасни новини!

# 163
Здравейте мили момичета. Искам да споделя с вас радостта си от вчера. Излезнаха ми изследванията, и са чисти. Направо немога да повярвам на хубавите ми резултати, и че съм и махнала тези гадни бактерии, които по никакъв начин не ми подсказваха, че ги имам. Сега чакам да ми дойде около 25 и да започвам отново с лекарствата преди трансфер. Само се надявам, да не се появи някаква друга пречка и да направим трансфера докато е валидно това изследване. Благодаря ви за стиснатите палци, те наистина помагат. Simple Smile

# 164
Аз правих амниоцинтезата в 19 г.с не е  въобще страшно резултатите излизат за месец, БХС не съм правила ,нямаше смисъл заради годините.Недева ми се обади и каза честито ти здраво момченце, не съм питала точно какво ще се изследва. По въпроса за сложността на манипулацията  док каза че един серклаж е по сложен за изпълнение отколкото амниоцинтезата, бях напълно спокойна всичко мина за 5, минути после ми вляха магнерод на системи и си тръгнах, след седмица бях на преглед да се види нивото на околоплодните води.

Общи условия

Активация на акаунт