Прави ли някой ин витро в "Селена"? 3

• 55 532
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Честито Лали,
много се радвам за теб!
Само не разбрах какво ти е правено и защо ще се налага серклаж, ако запазиш и двете?

# 136
Тайрисима, при мен има недостатъчност на маточната шийка. Първата ми бременност приключи с аборт по медицински показания в 5-ти месец и завърши с масиран кръвоизлив, при който едва не ми отстраниха матката. Тъй като борбата на докитата с моя кръвоизлив продължи без упойка около пет часа, шийката ми беше тотално разкъсана. Конизацията беше с пластична цел - да се пооправи и зашие шийката. Моят канал сега не е така затворен, както трябва да е. Hug

# 137
Lali, честито за хубавия резултат! Много радост и спокойна бременност Hug

# 138
Недид, само в месеца, предхождащ този, в който започнахме стимулация, пих марвелон.    Simple Smile
Гига, да пишеш след прегледа утре, как вървят нещата. За ТСХ не мога да ти кажа нищо, но предполагам, че откакто си започнала процедурата, синхронизираш действията с ендокринолог. Моето хистеро беше съчетано с лапараскопия и беше 7 месеца преди започване на стимулацията. Мисля, че нещата са индивидуални и само времето ще покаже, в случай, че се прави хистеро, колко време е необходимо за възстановяване на организма. Каквото и да стане, не се притеснявай, защото това се прави с оглед успеха на процедурата. Дай Боже, по-бързо да си направиш трансфера! Praynig Hug
Ивче, какво става с твоите секрети? Моля се, всичко да е ок. Praynig

# 139
Белоснежка, щом доки е преценил, че трябва да минеш на инсулин, ще изпълняваш. Нали крайната ни цел са живи и здрави бебета и всички жертви са в името на тяхната поява. Недей да говориш за бебе в единствено число, защото твоето ЧХГ не беше никак ниско и едва в понеделник ще стане ясно, колко точно са бебчетата. Като чуя за клексан косите ми настръхват. От деня на кръвотечението не съм се боцкала и нямам в момента и капчица кръв. Не знам само, като започна пак утре, какво да очаквам. Май ще трябва да свиквам. Hug

# 140
Лали  Hug вече се успокоих мила! Права си, каквото дойде, важното е финала да е  baby_neutral, затова стискам зъби, вдигам глава и само напред. А ти сега спокойно и да си пазиш точиците до термин  Grinning

# 141
Тайрисима, при мен има недостатъчност на маточната шийка. Първата ми бременност приключи с аборт по медицински показания в 5-ти месец и завърши с масиран кръвоизлив, при който едва не ми отстраниха матката. Тъй като борбата на докитата с моя кръвоизлив продължи без упойка около пет часа, шийката ми беше тотално разкъсана. Конизацията беше с пластична цел - да се пооправи и зашие шийката. Моят канал сега не е така затворен, както трябва да е. Hug

Мила Лали,
не си преживяла хич малко! Но важното е че сега си с бебчета в коремчето! Аз бих се съгласила при това положение с мнението на доктора, важното е да имаш здраво бебче след 9 месеца! А най-важното е ти да си добре през цялата бременност!

Успех на всички момичета!  Hug Hug Hug

# 142
Тайрисима, сега изобщо не ми се мисли за редукции, защото не съм се информирала достатъчно за ползите и негативите от тях, а и нямах възможност да го обсъдя по-подробно със Ставрев. Времето и Бог ще покажат. Ти как си с бебките? Hug
Джордж, какво става с теб, мила? Hug

# 143
Лали много се радвам за теб. Знаех си, че нищо не е загубено. Искам да ти кажа, че и на мен са ми правили конизация. още като започнахме разговорите със Ставрев ме предупреди, че ако е многоплодна бременност, най-вероятно ще трябва да се редуцира единият ембрион. Каза ни го и на двамата, за да се подготвим от сега. Думите му бяха, че така ще е по-добре, защото по-добре едно здраво и добре износено бебенце до край, отколкото 2, и да стане недай си боже нещо в 5-6 месец. А при нас си е доста рисково заради дължината на шийката. А за серклаж, ми каза: ти само забременей и ще те зашия веднага Simple Smile помисли си добре и вземи най-правилното решение.
За мен какво да ви кажа, стискайте палци, моля ви. Вчера ходих да ми вземат секрети и сега се моля всеки час на Господ да са чисти резултатите. Направо като ме видя моята гинеколожка отново за секрети и се хвана за главата. Направо ми каза, че така неможе да продължават нещата.
Стискайте палци, в понеделник ще излезнат резултатите.

# 144
Момичета, моят трансфер пак се отлага, защото ми откриха бактерии и започвам лечение. Малко се разочаровах в началото, но пък сега си мисля, че ако през март всичко е наред и има успешен трансфер, то ще си имаме хубав Коледен подарък Hug

# 145
Ивче, не бой се, всичко ще бъде наред. Ако много те притесняват тези секрети, вземи някакви имуностимулатори. Hug
Джордж, недей да се разочароваш и отчайваш, защото това лечение е част от бъдещия успех в борбата за бебе Hug!

# 146
Тайрисима, сега изобщо не ми се мисли за редукции, защото не съм се информирала достатъчно за ползите и негативите от тях, а и нямах възможност да го обсъдя по-подробно със Ставрев. Времето и Бог ще покажат. Ти как си с бебките? Hug
Джордж, какво става с теб, мила? Hug

Бебките са добре, кротуват си на топло от време на време ме ритат, но това е страхотно изживяване! Дано Господ да даде на всички момичета скоро да почустват това чудо!

# 147
Ивче, на мен Ставрев не ми е казал предварително нищо за редукция и сега се озадачих.
Момичета, да ви кажа честно, много ме притеснява това, че трябва да правя редукция. Попрочетох малко и се натъкнах на случаи, когато вследствие на инфекция и маточни контракции се е стигнало почти веднага до спонтанен аборт и на другия/другите ембрион/и или до раждане в 21-25 г.с., при което изходът за бебето е фатален. Много ме е страх и не очаквах да се изправям пред подобна дилема. За мен е най-важно е да се роди живо, здраво и доносено бебе, но ако изгубя и другото, ще ми бъде много тежко. Тогава ще приема, че Бог така е решил.  Simple Smile
Тайрисима, радвам се за вас, мила! Hug

# 148
Момичета, поразрових се из форума, но не намерих актуална информация за редукцията на ембриони и особено, ако е правена в "Селена". Моля, ако някоя от вас се е натъквала на свързана с редукцията статия, да ми изпрати линка! Hug

# 149
Лали, миличка, и аз се поразтърсих и открих тези неща, може и да си ги видяла вече, ти ще кажеш:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=603451.0 тук има линкове и към други теми
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=443837.0 тук има доста мнения, въпреки че е от 2009
http://www.mama.no-meat.org/link_pregnancy/mfpr/ това е статия
До колкото се сещам и Пантерка е била пред такава дилема, преди да се установи, че е останало само едно ембрионче, може тя да е по-информирана по въпроса  Hug Hug Hug

Днес на ежедневната превръзка Утрогестана, който беше изтекъл, беше един такъв кафеникав, примесен сякаш с кафеникава кръв. Доста се постреснах, но сега май няма нищо. Стискайте палци за моето/моите сакчета утре, всичко да е ок

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 14:32 от *Белоснежка*

Общи условия

Активация на акаунт