Прави ли някой ин витро в "Селена"? 3

• 55 544
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря момичета Hug, не съм много добре! От вчера съм с компрес на гърлото, заради гърлобол, и нещо ме присвиваха бъбреците - мисля. Днес съм по-добре, ама май се опитвам да кашлям. Чувствам се отпаднала. Страх ме е да пия каквото и да е и много се притеснявам за снежинките си. Дано да си стоят на топличко. Вече спря да ме боли корема, гърдите са ми леко напрегнати, но нищо по различно от предменструални болки.
Какво мога да пия за кашлица? Да взема мерки по-отрано, че да не стане по-зле.
 Някой изпадал ли е в такова състояние след трансфер? И пречи ли това на мъниците?
Това е от мен. Ще чакам с нетърпение вашите отговори  Hug

# 616
  • Пловдив
giga82 д-р Минев обикновена предписва за кашлица Кофлет. Много са люти, поне за мен, но поставяш бонбончето в устата и смучеш без да го местиш и така е по-поносимо, но ефекта е много голям. Всички вече лекувам с това, при гърлобол и кашлица.  Laughing Почивай си повече, ако имаш възможност. Спокойствие и увереност ти трябват в този момент. Всичко ще е наред.  Hug

# 617
Гигче,за съжаление, не мога да ти помогна. Аз като по чудо успях да се опазя и не съм се разболявала от настинки и други подобни след трансфера, за разлика от страшния грип, който ме беше налегнал след пункцията. От време на време ми се запушва носа вечер и си мажа около носа с едно ментолово-евкалиптово мазило, не съм се замисляла, но предполагам, че няма какво да попречи на бебетата.

Niq, George, много се радвам за вас, момичета  Hug Hug Hug Успешни 8-9 месеца ви желая!

# 618
Гига, няма място за паника! Аз се разболях 2 дена след трансфера, гърло, нос и отпадналост. Д-р Минев ми каза какво да пия и да пръскам в носа и всичко премина набъързо. А резултата е в коремчето ми. Не си прилагай дори и компреси без да питаш д-р Минев, повярвай ми много е важно!
Успех!!!!

# 619
Благодаря момичета, както винаги отново вие сте до мен, всяка минала вече по този път. Обадих се на доки и той ми изписа Кофлет, Осцилококцинум, Витамин С и много чай от мащерка. Поддържам си температура около 37.1 - 37.2 градуса, но това не било проблем. И така - сега си пия чая. Днес ми е 6 ден след трансфер(без да броя деня на трансфера). Някоя от вас да е поддържала такава температура преди теста? А не мога да кажа, че съм болна, нито хрема, даже и не кашлям (само сутринта няколко пъти), леко гърлото ме придърпва, главата ме наболява и съм леко отпаднала. Абе едно такова - нито съм болна, нито съм здрава.  newsm78То май все за нещо трябва да се притеснявам.
Хубав и усмихнат ден милички  Hug

# 620

giga82 не се притеснявай за температурата това е нормално, а даже смятам и добър знак. newsm10З за успешен тест +++ желая ти го от сърце. Почивай си и пий лекарствата които доки ти е изписал и всичко ще е ок. Хубав ден и лека вечер  smile3524 да се наспиш спокойно

# 621
  • София
Гига тази температура е от прогестероновите препарати! Почти всички я имат, но някои не я усещат.....изобщо не се притеснявай! Успех!

# 622
Гига, тази температура най-вероятно е от дуфастона и утрогестана, така че, не се притеснявай. При мен дори ми отложиха редукцията заради температура 37,1 и 37,2, а се оказа, че е именно от прогестероновите лекарства. За гърлобола можеш да смучеш прополки.  Hug
Момичета, днес бях на ФМ при Кръшков и на преглед при Ставрев. Хубавата новина е, че засега бебето е добре, а лошата - шийката ми е 11 мм. при минимални размери от 15 мм. Във вторник ще ми правят серклаж. И двамата казаха, че на 80% сме с розови гащи, което обърка вътрешното ми усещане за момче. Все пак, най-важното е да се роди на термин живо и здраво, другото е без значение. Hug

# 623
  • София
Лали, важното е, че бебенцето е добре. Дано да мине добре и лесно процедурата!

# 624
Лали, при Кръшков или при Ставрев се видя че шийката е скъсена. Това на коремния ехограф ли или вагиналния се вижда? Ако не се лъжа беше писала по рано че си имала конизация или греша? Имат ли връзка двете неща?
Стискаме палци за вторник за серклажа.
Хубаво е че с беба всичко е наред, а и така ще бъде занапред.
На мен още в 11 седмица Ставрев ми каза, че ще е момче и после се потвърди.

Аз пък в понеделник съм на ФМ при Кръшков.

# 625
Лали, не се притеснявай ще мине всичко както трябва.И моят Божи в 13 и 15седмица се виждаше като момиче, и после в 18 седмица когато отидох да дам секрети при док преди амниоцинтезата тя взе че ме прегледа м/у другото с ехографа и каза че вижда нещо аз подскочих и викам какво а тя ами ....чорка, и така нашите гащи станали сини, голям смях падна.

# 626
Лали, мила, стискам ти палци всичко да мине добре и повече никакви проблеми да не те връхлитат, а само една спокойна бременност, та да се роди бебо живо и здраво, другото няма значение. Прегръщам те силно и ти желая много късмет  Hug

# 627
Иветод, днес първо направих ранна ФМ при Кръшков. Той ме гледа  с коремния и ми каза размера на шийката. Каза, че няма смисъл от биохимичен скрининг, защото след редукция не бил достоверен. Тези неща ги чух от него, защото Ставрев не е много словоохотлив по принцип. Старев обясняваше на някакво момче това, което вижда на УЗИ-то и аз едно чух, друго не разбрах и така. Добре, че минах през Кръшков, че даже не видях бебето, нито му чух сърцето при Ставрев. Кръшков измери и нухалната транслуценция - 1,5 мм, каза, че има носна кост, брои пръстчета, гледа гръбначен стълб, шийката. През цялото време показва и на мен. Каза, че бебето е с 1 седмица напред, което потвърди и Ставрев. Сега съм по-спокойна след тази ФМ. Иве, при мен наистина има правена конизация и това има връзка с толкова късата шийка, но наистина и Кръшков потвърди, че редукцията е била уместна в случая и че трябва по-скоро да се направи серклаж. Иве, на теб първа ФМ ли ти е? Hug
Велка, в коя седмица ти беше амниото? Ставрев каза, че са ми доста манипулациите и трябва интервал поне от 2-3 седмици между тях. Във вторник ще съм 14 г.с. и 4 дни.Как е Божи?

# 628
Лали, благодаря ти за изчерпателния отговор. Наистина Ставрев много, много не говори, но аз като се сетя го питам напоследък и той ми пообясни.  Например разбрах, че теглото на бебето се изчислява от ехографа като нанесеш данните от размера на главичката и крачето, ама забравих коя кост беше, и от там се отчита и гестационнната седмица и се виждало избързва или изостава.

Аз така и не отидох на ранна ФМ, защото изпуснахме срока, но следващата седмица съм 23 и ще направим ФМ, тази, която е по средата, защото имало още една по късно. Аз се притеснявам как е кравоснабдяването, предвид това че съм на Клексан и Аспирин.

Добре е като чуеш и от втори лекар, че дадена манипулация е била уместна, имам предвид редукцията и сега серклажа. А и това което е гледал Кръшков е много важно, така че наистина е време малко да се поуспокоиш и да се радваш на бременността /не че няма да има и други притеснения, де/. Велчето е разказвала много за амниоцентезата си, тя като се включи ще ти отговори на въпросите, ама наистина ти се събраха много манипулации. Герой си ти.

# 629
Иветод, пропуснах да кажа, Кръшков спомена, че е задължителна ФМ между 20 г.с. и 28 г.с., така че ти си в подходящи седмици за нея. Допълни още, че е изключително важна. Днес 4Д Кръшков го пуска на няколко пъти, защото бебетата не са особено красиви на цветни снимки в тези седмици. Така си дадох сметка, защо в начална бременност не използват 4Д. При теб ще е изцяло преглед на 4Д. Поне така предполагам. Ти прави ли биохимичен скрининг? Hug Аз също съм на клексан и аспирин. Ставрев каза, че ще ги използвам до 9-ти месец. От днес ги спирам заради серклажа. Ще си почина няколко дни от инжекциите, че и без това коремът ми е посинял. Бъди спокойно, защото аспиринът е с удължено действие. При мен заради кървения се е случвало да не боцкам и да пия аспирин по 10 дни. Слава Богу, всичко е наред. 

Общи условия

Активация на акаунт