Прави ли някой ин витро в "Селена"? 3

• 55 510
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
На прегледа след около десетина дни след положителния тест ще се видят само сакчета, сърдечните пулсации ще бъдат на следващия преглед след приблизително още 10 дни.
Гига, болничен ще ти издадат срещу 60 лв. за изследвания и боцкане за кръв и даване на урина. Трябва да си в клиниката задължително на деня, в който трябва да се явиш на работа, казваш на регистратурата долу, до входа, че си за продължаване на болничен, там те вкарват в кабинета до тях и някоя акушерка ти взима кръв, даваш и урината, плащаш си 60 лв., оставяш картона си с адрес, за да ти го пратят по куриер и се приключва, нищо друго не се случва тогава.Той е за 30 дни, аз се възползвах, понеже още е рано тогава да се запишеш за женска консултация и друг АГ да може да ти издаде толкова дълъг болничен. След като той свърши вече бях към 8-9 г.с и се записах при моя АГ в Хасково и от там ми продължават болничните.

# 691
На прегледа след около десетина дни след положителния тест ще се видят само сакчета, сърдечните пулсации ще бъдат на следващия преглед след приблизително още 10 дни.
Гига, болничен ще ти издадат срещу 60 лв. за изследвания и боцкане за кръв и даване на урина. Трябва да си в клиниката задължително на деня, в който трябва да се явиш на работа, казваш на регистратурата долу, до входа, че си за продължаване на болничен, там те вкарват в кабинета до тях и някоя акушерка ти взима кръв, даваш и урината, плащаш си 60 лв., оставяш картона си с адрес, за да ти го пратят по куриер и се приключва, нищо друго не се случва тогава.Той е за 30 дни, аз се възползвах, понеже още е рано тогава да се запишеш за женска консултация и друг АГ да може да ти издаде толкова дълъг болничен. След като той свърши вече бях към 8-9 г.с и се записах при моя АГ в Хасково и от там ми продължават болничните.
Да допълня, някой дежурен лекар ще я види на ехографа, снимката я прилагат в досието.

# 692
Велка, дано нея някой я прегледа, че мен никой не ме е преглеждал, даже се чудих, че толкова бързо си ме пратиха да си ходя  Rolling Eyes

# 693
Лелеее от кога са 60 лв болничните? По мое време бяха 35лв или може би защото бях с предплатен пакет  newsm78 Но за болничен все си плащах. Иначе, винаги ме гледаха на видеозон.

# 694
Благодаря ви момичета Hug Hug Hug, но аз ще имам прекъсване и ще взема да се обадя да питам как стоят там нещата. В петък трябва да съм на работа, но си пуснах вече отпуска - 1 ден, а след това нали са 4 почивни. В сряда така или иначе ще идвам на преглед при Минев и ще отскоча и до Селената. Дано не ми направят проблем за прекъсването, но ще измисля и резервен вариант.
 Вчера зацапването ми спря напълно и вече не ме боли така силно коремчето.
Това е от мен. Много хубав и усмихнат ден ви желая Grinning

# 695
И аз Ви Благодаря за отговорите  Hug
Аз още миналата седмица на 2 дни закъснение ходих на лекар ама друг и установи сакче в матката. Много се надявах сега в петък на 10-ти ден закъснение да видим пулсации. Явно много бързам! Ще чакам няма на къде , само всичко да е ок  Praynig
Гига , с теб по едно и също време ли вървим ?

# 696
С няколко дена съм след теб!

# 697
Giga, нищо че ще имаш прекъсване- дори мисля, че би трябвало да имаш прекъсване между двата болнични. Прекъсване не трябва да има, когато вторият е продължение на първия, т.е. диагнозата е една и съща. На мен досега за всички процедури са ми давали болничен за тубарен стерилитет- предполагам, че и на повечето е такъв кода. А сега вече си бременна:)Simple Smile
Момичета, ние си имаме едно сакче! Щастливи сме и сме благодарни на Господ! Божа работа! След около 10-на дни ще ходим да чуем сърчицето! Нямам търпение!
Хубав ден с много настроение! Hug

# 698
Честито сакче  Hug , след 10 дни сърчице , а накрая пухкаво живо и здраво бебче  Hug

# 699
  • Пловдив
george_80   Hug Hug Hug Много се радвам...

Нека продължават със същите темпове добрите новини.
newsm17 newsm17 newsm17

Лек ден на всички. Simple Smile

# 700
Благодаря ти Ния! Hug И ти най- скоро да чуеш тупкащо съчице!

# 701
Велка, дано нея някой я прегледа, че мен никой не ме е преглеждал, даже се чудих, че толкова бързо си ме пратиха да си ходя  Rolling Eyes
Той самият преглед е за две минутки, само да ти снимат бебчо, после снимката ти я прилагат в досието,по мое време болничният струваше 26лв. сега от скоро го направиха 60лв. По принцип не стигат болничните за цялата бременност,180дни,като наближат да свършват си пускаш отпуска и след това продължаваш пак с първичен болничен,и всеки следващ е продължение.Гига, дано да не ти се налага после пак да прекъсваш болничните с отпуска а да ти стигнат дните до 45 дневният болничен преди раждане.
Гига ,мисля че този болничен сега ще ти е първичен защото ти е вече друга диагнозата.

# 702
george_80 ,честито ви сакче.След10 дни ще чуете и сърчицето,най-прекрасния и дълго чакан звук.
Ния,Гига,сега чакаме и вашите хубави новини .
Когато съм си взимала болнични от селена ,плащах по 60 лв ,и никой не ме  е преглеждал,само кръв ми вземаха.Явно са решили да прескочат момента с прегледите ...След като надвиших 180 дни болнични питах в НОИ и телк и се интересувах какво да правя ,защото не ми се занимаваше с телк,от там ми казаха че след тези 180 дни болнични варианта единствен е удължаване на болничните с телк комисия .Даже и да се пусне отпуск или да се върнеш на работа няма ,или по точно не ти дава право на нови болнични.Аз се явих на телк ,не ми достигаха около 50 дни до 45 дневния болничен преди раждане ,всичко мина бързо и лесно за разлика от това което се пише че било трудно .
Ками,очаквам те скоро на финалната права  Hug.

# 703
Пантерка, и аз така съм решила, ще ходя на ТЕЛК, няма да се връщам на работа или пък да си хабя отпуската, после ще ми свърши по-добра работа. Спокойна съм, тъй като от теб научих, че не е голяма философията с ТЕЛК, пък и тогава аз сигурно вече ще се търкалям и те ще се смилят над мен и няма да ме мотат, надявам се Joy

# 704
И аз минах през Телк. Моя съвет е момичетата, на които им предстои да минават процедурата, да говорят със счетоводителките преди навършването на 180 дена. Моята счетоводителка беше забравила тази подробност и заради нейното нехайство 2 месеца седях без платени болнични. Оказа се, че се ходи предварително, подават се документи в НОИ, а те те пращат на телк около датата на изтичане на 180 дена. Аз ходих при счетоводителката на Селена, тя ми даде епикриза и с нея в ТЕЛК Пловдив, там минах за около час. Всички бяха много мили, нито са ме преглеждали, нито нещо са ме питали. Само прегледаха документите и ми написаха решението.

Общи условия

Активация на акаунт