Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - Приказката Свърши - Тема 95

• 28 802
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
# 661
# 662
# 663
# 664

Ели
Скрит текст:
Пишеше че ще го дават на живо погребението в нета, ти намери ли го или не си го търсила?

# 665

Скрит текст:
Пишеше че ще го дават на живо погребението в нета, ти намери ли го или не си го търсила?

Скрит текст:
 От работа  нищо не съм гледала, дори не зная кога е. Утре вечер ще дават ,, Бодигард,, по БТВ. Ще се насладя

# 666
# 667

Скрит текст:

Скрит текст:
 От работа  нищо не съм гледала, дори не зная кога е. Утре вечер ще дават ,, Бодигард,, по БТВ. Ще се насладя
Скрит текст:
Задължително и аз. Добре че го казваш, защото почти не пускам телевизия и не знаех че ще го дават.

# 668
# 669
Здравейте,момичета!
Това , което слагам е преведено от Емели - взех го "на заем" от друга тема!

Фурията на турските сериали,завладяла българските частни телевизии
преди три години,сега се пренесе и в интернет средите!

Началото постави "1001 нощи" и "Листопад",след което продължи с
"Незабравима" "Son Bahar" "Малки жени","Под липите""Истанбулска приказка"
Докато всички те станаха шампиони по рейтинг,"Великолепният век" чупи рекорди по кликане в интернет.
Няколко часа след излъчването му в реално време,се правят преводи от доброволни преводачи,слагат се субтитри.Зрителите на "Великолепният век" са си създали форум в който обсъждат действието,споделят и факти от личният живот на актьорите.Обсъждат напрежението между Султан Сюлейман,Хюррем Султан,Валиде султан,Хатидже султан,Ибрахим паша.,
Интригите в харема и магнетичният Бурак Йозчевит,в ролята на Малкочоулу са темите за обсъждане.
Своевременно интереса в интернет породи и действията на телевизиите в България.Започна съревнование между тях коя тв да го закупи.
"Великолепният век" не е едниственият сериал който се след в България по интернет.Благодарение на доброволни преводачи зрителите се наслаждават и на “Adını Feriha Koydum", (Нарекох те Фериха)“İffet"(Целомъдрие), “Kuzey Güney"(Север-Юг) ve “Fatmagül;ün Suçu Ne?"(Каква е вината на Фатмагюл?) ,които все още се излъчват в Турция,са много популярни
и споделят емоциите си.

“Yalancı Bahar", “Ezel", “Gönülçelen", “Aşk ve Ceza" ile “Acı Hayat"
също са сред най-гледаните в интернет.

Любопитните следят трейлърите,часовете на излъчаване на любимите си сериали.
Публикуват снимки,биографии и факти от личния живот на феновете си.
След всеки излъчен епизод,българите обсъждат мислите и чувствата си във форумите.

ИЗТОЧНИК:

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/televizyon/19940018.asp

Превела:emely

# 670

Скрит текст:
Към зрителите на Богидардът се присъединявам и аз, не съм "приятелка" с ТВ много много, но това няма да пропусна, благодаря че споделихте
Скрит текст:
Превод на статията от пост 642 на Мац, мисля, че не е пускана, но в нея няма нищо ново така или иначе, затова я пускам в спойлер: Феновете на Мурат Йълдъръм и Сарп Аккая ги очакват с нетърпение: Двамата актьори Мурат Йълдъръм и Сарп Аккая ще споделят главните роли  в сериала „Сускунлар“, който стартира скоро. Мемет Гюлер от „Haberturk“, който също очаква старта на сериала споделя:  Това е история за четирима приятели, които не притежават нищо друго, освен тях самите. Има доста спекулации по отношение на сериала. Завесата ще бъде повдигната скоро, но нека чуете първо от мен-актьорите в главните роли ще бъдат  Мурат Йълдъръм и Сарп Аккая, известен още като Тефо, а сега за сюжетната линия-те бяха повече братя, отколкото приятели. Мислеха, че никога няма да порастнат, но за съжаление се налага някои да порастнат по-бързо от други. Историята е за четирима приятели, които в момента живеят в различни части на града и техните приключения. Когато са се разделили, са си обещали никога повече да не се видят отново, но един от тях не спазва обещанието си. Години по-късно се събират отново. Обединяват се отново, за да завършат това, което са започнали…четиримата младежи сега са четирима различни/порастнали мъже. Единият от тях е безстрашен гангстер, другият е уважаван човек на закона, третият никога не е порастнал (останал си е такъв, какъвто е, като дете), а четвъртия неможе да задълго да запази мълчание (или нещо от сорта на неможе да замълчи за дълго). Четиримата се събират като че ли вятъра ги е събрал (поне аз така си го превеждам). Заедно с тази среща (или „въпросното събиране“) идва и любовна история, която никога не е била споделена, подготвя се отмъщение (взема се решение за отмъщение), и  четиримата, събрали се отново, за да решат „проблема“ (за мълчанието)  с връзката помежду им, за която никой незнае (тук има някакъв малък пропуск явно в превода от турски към английски, защото немога да си го преведа точно това изречение), Аз чакам  с нетърпение (нетърпеливо очакване.

# 671
Дини благодаря за публикувания превод на Емили. Комшиите са разбрали за нашата страст и интерес към сериалите им

Усмивчице и на теб едно голямо благодаря Hug

# 672
Диме newsm10 smile3525
Усмивчице newsm10 smile3501 това не бях го чела, интересно обикновено не пропускам нищо. hahaha Joy Joy

# 673

Скрит текст:
Иле погребението на Уитни ще се излъчва утре вечер в 19 часа по БТВи в страницата на телевизията 

# 674

Общи условия

Активация на акаунт