Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 158
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Честит празник и от мен! Бъдете горди майки и обичани жени!

# 661
  • София
Честит празник, мили майки   bouquet  bouquet  bouquet
Ние преди няколко дни започнахме с  1 лъжичка сок от моркови, а на 3-тия ден 25 мл. Съответно малкия беше много неспокоен . В началото мислех, че е съвпадение или зъби,, но след зелен памперс вчера не дадох сокче . Вечерта имаше и 37 градуса Т. Дали може да е от сока, не знам,  но сега дълго време май няма да се престраша да му дам друго, освен мляко. Иначе сме в черните седмици, мрънкаме и не даваме на мама да се отдалечи, за да измие чиниите, а ръцете не ни излизат от устата .

# 662
Честит празник и от мен  bouquet
Аз не мисля,че е рано за бънджи.Нашето е от четвъртия месец.Изобщо не е превита.Вдигнала съм го на такава височина, колкото да и се опират крачетата но не да е на собствената си тежест.Тя повече се върти от колкото да подскача.Но всяко дете се развива различно.И може би не за всички е подходящо бънджито.Както има и някои които не искат да стоят в него.
Днеска и въведах и картоф.Направих и го с тиква и си го изпапа Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 23:02 от КрИсАнКа

# 663
Весел празник и от нас !
и аз се бях насочила към бънджи, защото ръцете ни се откачиха да се дундуркаме, вчера точно прочетох в архива на бг мама следното:
Бънджи мания
При бебетата и малките деца кръвоносните съдове на мозъка все още са слаби, затова и по-силното люлеене или подхвърляне във въздуха, което често е любима игра на татковците, не се препоръчва, защото може да има сериозни последици. Бънджито може и да е забавно за кърмачето, но е подходящо за малко по-големи деца – чак след 2-рата, дори след 3-ата година“, предупреждава лекарката.

Истини и заблуди за детските играчки
ето и линка: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5027
silivia29 - каква е люлката ви? ние имаме креватче люлка, но не върши работа  newsm78

# 664
  • София
Здравейте и от мен. Започвам първо с ВЪПРОС КЪМ КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ. Още от родилното Криско си суче повече от лявата гърда. Това не ме притеснява, защото тя му стига. Но от скоро имам проблем с дясната. Тя така или иначе вече си произвежда по-малко мляко, но не мога да я изцедя. Колкото и да цедя с помпата изцеждам няма и 20гр. - а има повече. Проблем ли е, че, кърмата остава в гърдата?

Ако не ти създава дискомфорт и напрежение, няма проблем. Реално в гърдата винаги има мляко, дори когато си мислим, че бебето я е изсукало добре. А много майки кърмят дори изцяло само от едната гърда.
 Евентуално, ако искаш да засилиш производството в дясната гърда, можем да обсъдим варианти.

Дойде и моят ред да се включа с въпрос към консултантите по кърмене - От около 4-5 дни съм изправена пред т. нар. кърмаческа стачка от страна на бебчето ми. Или поне до този извод стигнах след търсене и четене на статии из интернет. Поведението на бебето е следното:
Когато я слагам на гърда, отказва да суче като си обръща главичката на другата страна, а в повечето случаи започва да плаче. Плачът е доста истеричен и едва успявам да я успокоя. Това се случва само на определени хранения (2-3 през деня, най-често следобедно време), но тази сутрин отказа още на първото за деня. В такива моменти просто се изцеждам и й давам от бутилка, която не отказва. Зная, че не се препоръчва при подобни случаи, но нямам избор. А пък и прочетох, че бебче под 9 месеца не би започнало да се отбива само. По принцип познава шишето, тъй като всеки ден на едно от храненията й давам по около 10-20 мл изцедена кърма, смесена с 1 мл мултивитаминна добавка (витамини A, C и D). Тук в САЩ това е норма за всички кърмени бебета. Шишето, което използваме е със специален биберон, който имитира формата на майчино зърно и потокът на кърма е много бавен. Бебето ми прие бутилката много добре и по никакъв начин не показа объркване между нея и гърдата. Така че си мисля, че не това предизвиква отказа от гърда.
Четох, че една от най-често срещаните причини бебетата да стачкуват, е нарушена връзка между майка и бебе, продиктувана от отсъствието на майката. Това при нас е изключено, тъй като аз съм с нея през целия ден, гушкаме се непрекъснато, спи на нашата спалня и неотлъчно сме заедно.
Друга причина, която специалистите посочват, е стрес или по-точно промяна в околната среда на бебчето. Тук мога да направя някаква асоциация със заминаването на майка ми, която ни беше на гости за около 2 месеца. Стачката започна в деня, в който тя си тръгна. Не знам дали бебка усеща липсата й и затова се държи така. Да, тя я гушкаше и занимаваше от време на време, предимно в моментите, в които аз се храня или върша нещо друго, но никога не съм я оставяла изцяло на нейната грижа, винаги съм била и аз при тях.
От посочените причини за стачка, третата такава, с която мога да направя някаква асоциация, е никненето на зъбките. Разбира се, че още е рано, но пък казват, че при някои бебета дискомфортът от растеж на зъбки се появява около нейната възраст. Ръчичките й постоянно са в устата й, колкото и да се опитвам да се боря с това. Но пък и това може да се дължи на опознаването им, не задължително на зъби...
Да допълня, че дори и в моментите, когато захапва гърдата, продължителността на сучене намаля на около 3-4 минути, в сравнение с 10 минути преди появата на странното поведение. След като пусне зърното, не иска да захапе отново. Правех опити да предложа бутилка, нея не отказва и продължава храненето. Опитвах и да я кърмя изправена, разхождайки се, полюшвайки я, но без резултат. Компенсирам с по-продължителни хранения нощем, когато суче сънена и не протестира. Памперсите са мокри и пълни в задоволително количество, т.е. няма промяна с преди. Дъщеричката ми преди това беше много спокойно бебче и истериите, в които изпада сега, са ми доста непонятни и трудно обясними.
Бихте ли се съгласили, че това е кърмаческа стачка, а ако не е - на какво се дължи тази промяна? Ще съм ви признателна, ако ме посъветвате как да процедирам, за да преодолеем кризата възможно по-скоро.
Извинявам се за дългия пост и предварително ви благодаря за отделеното време и внимание!

Felicity B., това вероятно си е вид кърмаческа стачка. Не съвсем тотален отказ, което е добре, но явно нещо предизвиква бебето да стачкува. А по-изнервеното сучене в следобедните часове и привечер е по-скоро обичайно и за нестачкуващо бебе. Тогава вече се усеща напрежението от претоварването с информация през деня.
 Освен емоционалните причини, които си заподозряла, възможно ли е да има физически проблем? Например запушено носле или болка в ушите, в гърлото, млечница(ако забелязваш бели като крем налепи в устната кухина на детето или сърбежи, зачервяване или друг дискомфорт на гърдите при теб. Ако ти или бебето сте пили скоро антибиотик например)?
 Дали си сменяла скоро препарата за пране или твоята козметика? Или да си прала бельото с белина, с нов или твърде силен омекотител?
 Дали има някаква драстична промяна в твоето меню?ю
 От едната гърда ли само отказва да суче или така се държи и при двете?

Някои от методите, които помагат на много майки в такива ситуации, ти вече ги прилагаш - най-често това са опити да кърмиш люлеейки бебето, разхождайки се, в затъмнена стая, на тихо.
 Вече си открила, че в сънено състояние тя е по-склонна да суче, за това би могла да предлагаш и през деня, когато е в състояние на полусън. Когато виждаш, че мърда, премлясква и се разбужда, но още не е съвсем будна. Ако не е изнервена, може да е склонна да суче и преди заспиване, когато е уморена и се нуждае от малко помощ(сукане) за да се унесе в сън.
 Кърменето и гушкането кожа до кожа действа изключително благоприятно в подобни ситуации. Ти и бебето голи, то по памперс, и завити заедно. Може дори да не предлагаш гърда, ако е изнервена, а само да я гушкаш и така да лежи между гърдите ти. Може дори да си поспите заедно гушнати, а като започне да се разбужда, може сама да започне да търси гърда, възбудена от въздействието на допира с кожата ти в комбинация с полусънното състояние.

Според теб шишето не може да е причина за предизвикването на стачка. А залъгалка ползва ли бебето? По принцип шишетата и залъгалките може и да не са причината за стачка, но да повлияят за по-бавното отшумяване на проблема. Ако мислиш, че е подходящо за вас, би могла да пробваш да храниш с чашка или със система с пръст например, или дозаторна лъжичка. Ако предпочиташ да продължите с шишето, може да обмислиш да ограничиш залъгалката, ако ползвате.

Пиши какво се случва с вас и се надявам скоро стачката да отмине.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 01:54 от skrech

# 665
Цитат
silivia29 - каква е люлката ви? ние имаме креватче люлка, но не върши работа 
Да, и нашето креватче се люлее, но не го отразяваме. Люлката е Грако, на батерии, но е пригодена да работи и към ел. мрежата със зарядно. Има 3 положения на гръбчето (от пълно легнало до седнало), табличка отпред, 5точков колан, 10 мелодии и без звук, 6 степени на люлеене, от 0 до 13 кг. Бях се насочила към Фишър Прайс, но те са до 9кг. Не ми се и даваха над 300 лв, затова се поразрових в Продавалника и попаднах на страхотна мама а, люлката е в отлично състояние, май просто не си е с кашона. Най-важното,че е  пълна отмяна на мамини ръчички ... поне при нас  Laughing eхее, каква реклама направих! Ако желаеш да ти пусна една снимка на ЛС да видиш и как изглежда всъщност

# 666
  • София
Добро утро Sunglasses
И Ема на етап кърмаческа стачка, разсейване, въобще яденето ни е някаква одисея. В общи линии сферата, в която бях най-сигурна - кърменето, ми изчезна Twisted Evil
Крисанка, на снимката снощи на мен детето определено ми изглеждаше сгънато и овиснало напред, а гърдичките подпряни на главата на патето. Не знам дали през цялото време е така, но точно това имах предвид като писах, че кръста м не е стабилен, но все пак ти си виждаш детето и си преценяваш.
Аз имам два въпроса - какво правят вашите бебета като ги сложите в активна гимнастика, ритат ли, хващат ли, посягат ли въртят ли се  Mr. Green
И другия ми въпрос е като отрежете ноктите на бебетата, те после драскат ли се. Нещо не мога да схвана аз ли не успявам да й ги изрежа като хората, ама режа, пиля и тя пак се дере newsm78

# 667
silivia29 може ли да пуснеш снимка и на мен на ЛС или сложи тук във форума, че и аз разучавам люлките и цените им. Предварително ти благодаря.
Цвети и аз като и отрежа ноктите на моята госпожица тя пак се дере. Но аз не и ги пиля и остават понякога остри крайчета, които се опитвам да доотрежа.

# 668
bubche,за ноктите и при нас е така.Два пъти в седмицата режа и не стига,че цялото лице е в пъпки,ами се и дере #Cussing out В активната гимнастика като я сложа си играе с любимата ѝ играчка,върти се,вири краката,говори си нейните и като ѝ писне започва да "бие" играчките и да им се кара.
И едно предложение за заглавие- Слънчице зад облак се подава,на НОЕМВРИйчето разходка обещава. Еххх,кога ли ще дойде това време....

# 669
Добро утро Sunglasses
И Ема на етап кърмаческа стачка, разсейване, въобще яденето ни е някаква одисея. В общи линии сферата, в която бях най-сигурна - кърменето, ми изчезна Twisted Evil
Крисанка, на снимката снощи на мен детето определено ми изглеждаше сгънато и овиснало напред, а гърдичките подпряни на главата на патето. Не знам дали през цялото време е така, но точно това имах предвид като писах, че кръста м не е стабилен, но все пак ти си виждаш детето и си преценяваш.
Аз имам два въпроса - какво правят вашите бебета като ги сложите в активна гимнастика, ритат ли, хващат ли, посягат ли въртят ли се  Mr. Green
И другия ми въпрос е като отрежете ноктите на бебетата, те после драскат ли се. Нещо не мога да схвана аз ли не успявам да й ги изрежа като хората, ама режа, пиля и тя пак се дере newsm78

аз колкото и да му режа ноктите все се дере #Cussing out
на активната ние много не се кефим-играе само ако съм до него да му бутам играчките Thinking
снощи с татко му хапахме доволно зелена салата,а явор седеше в скута ми и при всяка хапка на баща  му посягаше към вилицата Joy умряхме оп смях Mr. Green

# 670
  • София
Да беееее, много съм смотана, щях да ви напомня за заглавия, че да сложим анкетата Rolling Eyes
По повод на люлките - сестра ми има една Фишър прайз ето такава -
http://kidsworld.bg/web/gallery/big/4da53da26ac3d_8577.jpg
На нея пише, че е 0+ обаче на мен лично столчето ми е много сгънато и не намираме опция да се разгъне newsm78
Аз от Ина имам ето такава
http://www.bebence.com/images/GRADINSKA_LUJLKA_OBIKNOVENA.jpg , но пък на нея ми е ирока седалката и се изсулва настрани, та и аз още не съм намерила подходящи ваиант. Проблема ми е, че скоро ще й умалее шезлонга, а тя буквално денем живее в него и още не съм измислила с какво да го занемя Mr. Green

# 671
Здравейте Simple Smile
И Киара ми се дърпаше последните дни когато суче, но от вчера ми се струва, че мина този период!
Нашата активна гимнастика, аз му казвам басейнче, няма разни висулки отгоре,а по страните. Киара ги дърпа, върти се в окръжност Simple Smile , слагам и' и една бебешка платнена гъсеница и тя много си я пипа, говори и', дърпа и' антенките. Много говори на рибите, които са нарисувани по стените Simple Smile
Бубче и Киара понякога се драска, въпреки вниманието, което проявявам като и ги режа.
И аз съм заинтересована от тази люлка. Може ли снимка?
От мен едно не до там сполучливо заглавие : НОЕМВРИйчето се смее, чака слънчицето да изгрее!

# 672
Точно за анкетата се сетих и аз  Peace
Добавена е вече!

Ако имате още предложения, давайте ги  Hug

# 673
bubcheto15 когато я сложа започва да се накланя на пред и да се изтласква на зад, и така съм я хванала на снимката.Но определено не стои превита в него.То ако беше така,нямаше да я слагам де. А самото пате е направено така да може да се обляга и придържа самото гръбче/корем когато не скача.Ако не се подпира никаде,това означава че тя трябва да умее да пази сама равновесие. Имам и клипче, но няма как да го кача Mr. Green
Да кажа и аз за ноктите,че може на някое пръстче да е останало отстрани ръбче.При нас често се случва,но е толкова мъничко,че немога да го оправя.
Ние нямаме гимнастика, но и накичвам през деня кошарата с разни играчки и ги бута,крещи,говори си,смее се,докато не и омръзне обстановката.От скоро започна да си хваща сама играчките когато и ги дръшам пред нея и задължително трябва първо да ги опита и после да дрънка с тях.А когато не и давам играчката, а тя се опитва да я вземе е много забавна,защото започва да потреперва цялата и да се кокори Mr. Green

# 674
Добро утро,момичета   Nature Partly Sunny
За ноктите - и ние сме така,режа ги и пак се драска,явно още са им много танички и остри.

Ние също нямаме активна гимнастика,но имаме играчки на кошарата ,които ги гледа с интерес,но не се опитва да ги хване,само когато е на шезлонга там си бара играчките и то някой път си ги хваща на късмет,а някой път я виждам как целеустремено си мърда бавно ръката към тях и също така потреперва,а най-любимото и е ,когато легнем и започне да ме пипа по лицето  Laughing

А да ви попитам за мнение -нали на нас ортопеда ми забрани да я слагам в проходилка ,каза ,че може в кенгуру да я нося ,а дали мога да използвам такова бънджи?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт