Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 223
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
ох,това за ушната нфекция ме заинтригува Naughty
ние от 2-3 дни не чдем като хората,като му дам шишето се дърпа и запо4ва да реве,после хапва малко и пак реве....само първото хранене в 6.30 е напълно безпроблемно.иначе другите симптоми ги няма newsm78
относно рахита и ние значи сме със симптоми,само оплешивяването липсва ама дано да грешим всички и да са ни здрави дечицата Praynig а и ще е много странно всички бебета да имат Thinking
честита месечинка на вики и мама Mishlence_2
  bouquet
бубче,ние още вземаме вигантол по 2 капки,но като се видя с педи ще и обърна внимание да погледне фонтанелката.

# 76
Elita82,благодаря за полезната информация.Не се бях замисляла,че може да го болят ушетата.Понеже той като докопа нещо и започва да го стиска,лигавника си постоянно го дърпа-като удавник за сламка го държи.Даже вчера се бях надвесила над него и го целувах по гушката и мен ме хвана за ухото и започна да го стиска и дърпа,иначе така действаше и с косата ми,но вече е нон стоп вързана.За сега от другите симптоми нямаме,но ще наблюдавам.Дано не е това,а просто да е открил съществуването им!

Честита месечинка на малката Вики,да е жива и здрава и много да радва мама и тати.  bouquet

Стоя и си мисля как преди наблюдавах на всички лентичките и пишеше 28 г.с.,остават еди си колко дни,после как имаше и такива-термина е бил преди 5 дни.След това се промениха на Бебчо е на 9дни,на 17дни,на 1 месец и 25дни,а вече почти всички сме на 3 месеца.Времето наистина си лети ли лети....и децата ни растат като гъбки

# 77
  • Добрич
Аз неисках да кажа че всички бебета във темата имат рахит! Симптомите на рахита са комплексни,не само защото се изпотявало бебето и да има рахит,или щото оплешивавало! При нас има изразени 4-5 симптома,и има начални съмнения,затова споделих.

# 78
Аз неисках да кажа че всички бебета във темата имат рахит! Симптомите на рахита са комплексни,не само защото се изпотявало бебето и да има рахит,или щото оплешивавало! При нас има изразени 4-5 симптома,и има начални съмнения,затова споделих.
ние сме ти благодарни че ни каза симптомите,за да се замислим и да следим  де4ицата  bouquet не знам за другите,но аз преди не се бях замисляла че може да има..

# 79
Ами то не е много хубаво бързото наддаване,аз не се радвам много. Нашата педиатърка ни увеличи Вигантола,заради симптоми на рахит,единия от които беше именно наддаването (1,8кг за предния месец). Другите бяха изпотяване на стъпалцата,неспокойно въртене на главата насън,оплешивяване на главата точно отзад посредата. Иначе сме само на кърма и наддаваме толкова  Laughing  Но пък той и нашия тати е едър,та на кой да прилича момчето    Wink 
Той сега спи Ники,но като се събуди след малко ще го претегля да видя колко е точно.

О!
Имаме всички тези симптоми!Ужас, добре, че сме на консултация при неонатолог във вторник:(. И определено не наддаваме много, по-скоро изобщо.Вземаме вигантол и преди две седмици ни преглежда ортопед. Дали щеше да забележи нещо, ако има повод за притеснение?
Сникърсче, мисля, че главата оплешивява от въртенето, а не е отделен симптом. всичко ще е наред!

Ееее, и ние имаме такива симптоми. Особенно дупката на главата отзад. Сега взех да се притеснявам и аз с този рахит  newsm78. Иначе и ние на 15 Февруари сме на ортопед. Той дали ще ми каже имаме ли проблеми? За рахита питам.

# 80
  • Някъде там
Ееее, и ние имаме такива симптоми. Особенно дупката на главата отзад. Сега взех да се притеснявам и аз с този рахит  newsm78. Иначе и ние на 15 Февруари сме на ортопед. Той дали ще ми каже имаме ли проблеми? За рахита питам.

Ами неговия преглед е на ехограф гледа краченцата само. Дали няма някакви усложнение докато е било в коремчето или по време на раждането но за рахит не е гладал. Даже аз го накарах да и прегледа цялото телце ръчичките и т.н. Но прегледа е само за краченцата и ще каже какви упражнения да се правят. Само за инфо аз ходих при Райков Simple Smile

# 81
  • Някъде там
Elita82,благодаря за полезната информация.Не се бях замисляла,че може да го болят ушетата.Понеже той като докопа нещо и започва да го стиска,лигавника си постоянно го дърпа-като удавник за сламка го държи.Даже вчера се бях надвесила над него и го целувах по гушката и мен ме хвана за ухото и започна да го стиска и дърпа,иначе така действаше и с косата ми,но вече е нон стоп вързана.За сега от другите симптоми нямаме,но ще наблюдавам.Дано не е това,а просто да е открил съществуването им!

За нищо  Hug Дано да не е това. Но за всеки случай го следи бебчо.

А ние от тея две ваксини вече трети ден сме с 38 градуса и вече взех да се притеснявам ама ще изчакам още малко, но ако и утре вдигне температура или бърза помощ или джи пи то. Много ме е яд че не си вдигат тела поне да я попитам дали е нормално защото ще изкукам от притеснение  Cry

# 82
  • Добрич
Ей, момичета, я се вземайте в ръце. Оставете децата да си растат, да си ядат и да си въртят главичките и да оплешивяват където искат. Какъв рахит ви гони всички, май нямате какво да правите и си търсите неща, за които да мислите.   smile3534
И ние имаме почти всички симптоми и наддаваме също повечко, и каката ни беше така, но рахит не е развивала. Така че, спокойно. Гушкайте си и се радвайте на бебенцата, че иначе и на тях ще им предадете безпокойството си.  newsm51
Я кажете сега къде ще посрещате идващия влюбен празник. Какво ще подарявате на половинките си? Аз май ще подаря себе си, че тези дни не мога да успея да изляза да купя подарък.  Ние ще излизаме на заведение за празника, така че поне ще си потропаме. Simple Smile

# 83
Момичета, ще ми кажете ли къде трябва да пратя снимка за колажа?

А за симптомите - и при нас има повечко наддаване, оплешивяване на главичката отзад и потене на краченцата, но педито не ние казала нищо, така че не се притеснявам.

# 84
................
Я кажете сега къде ще посрещате идващия влюбен празник. Какво ще подарявате на половинките си? Аз май ще подаря себе си, че тези дни не мога да успея да изляза да купя подарък.  Ние ще излизаме на заведение за празника, така че поне ще си потропаме. Simple Smile
Ради, това с подаръка добра идея  Embarassed

И аз се присъединявам към въпроса "Какво ще подарите на половинките?"

# 85
  • Горна Оряховица
Аз издебнах малко свободно време и сътворих едно клипче за милото с наши снимки, подредени по хронологичен ред. И сложих песен на Василил Карас - любимия на моя мъж. Иначе ще си бъдем вкъщи. За сега де, освен ако не ме очаква някоя изненада newsm03

# 86
  • София
Привет и от нас! Поздравления на Бубчето за темичката и на останалите момичета за идеите и реализацията на колажите  Hug
Честита месечинка на малката-голяма Вики!  bouquet

Ние пак сме нервни и неспокойни нощем... Кога заспиват вашите бебчовци? Само ние ли будуваме до 4? Имам усещането, че моето мъниче разбира кога имам изпит и всеки месец дните сесия около него става неспокоен нощем ( това и като бонус към намалялата кърма Sad ) Поне това ми е последния семестриален и после мъничко ваканция- дано да успея да го науча да заспива поне към 1.

За симптомите с оплешивяване, въртене на главичката и лапане на юмручета- мисля, че е от възрастта и дори бих се изненадала, ако някое бебе ги няма Simple SmileСникърс, стискам палци малчугана да е добре и да му се размине диагнозата  Hug

За сокчетата много се колебая дали след 2-3 седмици да не включа 1 лъжичка през няколко дни от гледна точка за прием на витемини. Едва ли от такова количество ще се засити и ще откаже кърма..  А и аз съм от онези , психично болни майки, които теглят детето си на всяко хранене  Shocked.. така че ще разбера. Колики нямаме от преди Коледа ...

За празника-  поръчала съм чаша със снимка на бебо  за ММ, има си и надписче  Heart Eyes Ако някой реши да плагиатства идеята да кажа, че в Грабо са по 7 лв  Party Специално си направих регистрация заради тази чаша ( дано не съжалявам  Laughing ) Иначе, за съжаление няма как да излезем, пък и много -много да празнуваме, защото на следващия ден съм на тест, а ако го взема на по-следващия на изпит....

# 87
Честита месечинка на Викито! Да е жива и здрава малката сладурка! Също честита месечинка и на Ема на Бубчето и на другите малчовци родени на днешна дата преди 3 месеца   bouquet

Galski, приеми моите извинения за обърканото име  на детенцето
bouquet Снимка за колжа, както вече писах, може да пратиш на моя mail - cristal4e8@abv.bg и нека снимката да е с по-близък кадър на личицето, за да се вижда хубаво.

Fio, спокойно, няма да мине колажа без вас! То тепърва сега обработвам снимките  Hug

А да ви кажа пробвах варианта на снимките да пише името на бебчето и ника на мамата, ама нещо не стои добре, особено ако ника е по-дълъг...така че предлагам да ги има имената на бебчетата + датата на раждане.

Относно ортоперда - ние не сме ходили на такъв, но педи първия месец й гледа ставичките с ехограф и не каза нищо, само предписа вит. Д. Та, дали става въпрос за същия преглед, който се извършва от ортопед? А тя педи освен, че е педиатър е и неонатолог, а мъжа й пък е хирург-ортопед, та предполагам, ако сме били за по-специализиран лекар е щяла да каже  newsm78

За рахита и аз леко се притеснявам, защото Монито, много си върти главичката наляво-надясно като се разсънва и то рязко. Ама силно се надявам да не е това, въпреки че и другите от симптомите ги има, ама те като гледам повечето деца ги имат. От друга страна пък фонтанелката й се затваря лека, полека и сега е значително по-малка от преди, та това ми е успокоението Simple Smile

Идващия празник ще си го празнуваме в домашна обстановка с бутилка винце, а подарък ще бъде самото винце  Wine Glass

# 88
  • София
Хайде и аз да се похваля как Ема днес става на 3 месеца Heart Eyes Да е жива и здрава да расте умна, щастлива и усмихната Hug

Ние бяхме при неонатоложката - ситуацията с рахита е, че преди петия месец диагноза не може да се постави, но каза, че първия признак за изчерпване на калция в оргнизма е потенето на дланите и стъпалата. Каза, че за сега не вижда притеснителни симптоми при Ема, но ако много се притеснявам за това, че не мога да я извеждам да й включа два пъти седмично по 1 капка вигантол.
Каза, че с много хиляди условности е съгласна за ваксини на 17.02, но от понеделник да почна подготовка с Фенистил и да го давам 4 дена след ваксината и ако дори и една пъпка й излезне пак ще отлагаме следващите Rolling Eyes
Мишленце, да ви е четита месечинката и на вас  bouquet

# 89
ние на свети валентин правим 1 година от за4еването на явор Heart Eyes
едва ли ще мога да взема подарък на мм,а и не вярвам и той даа ми вземе,защото не го харесва много празника(на тази дата му е била сватбата с бившата).но в къщи задължително ще пиинем по чашка Crazy
знаете ли да;и е вдигната грипната епидемия newsm78 утре трябва да звънна на педи да видим кога ще ни запише на консултация

Общи условия

Активация на акаунт