Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 286
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • София
А ще ми кажете ли какво се случва и какво се променя през шестия месец, че точно за тогава сте го фиксирали. Аз пък точно тогава не искам да спирам, защото се почва захранването, т.е. натоварването на стомаха и ако тогава се смени и от кърма на АМ не съм много сигурна за резултата, а и тогава ще е лято, с всичките  му летни стомашни вируси, ще се ходи на море...
Не знам де, просто ми е интересно какво толкова им се случва през шестия месец?

# 286
А ще ми кажете ли какво се случва и какво се променя през шестия месец, че точно за тогава сте го фиксирали. Аз пък точно тогава не искам да спирам, защото се почва захранването, т.е. натоварването на стомаха и ако тогава се смени и от кърма на АМ не съм много сигурна за резултата, а и тогава ще е лято, с всичките  му летни стомашни вируси, ще се ходи на море...
Не знам де, просто ми е интересно какво толкова им се случва през шестия месец?

Бубче нищо не се случва през 6 месец - просто нали тогава почва да поема и друга храна , а и като чета по статии пишат ,че през 6 месец вече кърмата няма да му стига и ... някак си прецених ,че тогава е момента да спра.За сега съм на това мнение - не знам до тогава на какъв акъл ще съм и дали изобщо ще спрем Simple Smile

# 287
  • на Дъждовен остров
хайде аз да задам въпрос към майките на БУТИЛКИ.  Кога започвате да увеличавате дозата, че аз като чета в книгите ние до сега трябва да излапваме минимум по 900 мл на денонощие, а сме още на
700 + / – 50, 70.  След вторите ваксини го докара до 850 него ден, но тогава не знам как погълна 150 мл и час по късно след ваксина още толкова. 

Относно стоенето по корем.  На нас много не ни харесва, че си е труд все пак.  Сега гледам последните дни като я "накажа" по корем се набира на колене и по скоро си надига памперса като не знам какво се опитва да направи.  Иначе си вдига главата гледа, гледа  и като не види нищо интересно си забива нослето и почва да негодува.  Та то каква е идеята да стои по корем?!??!?! да си вдига главата ли или да се обръща по гръб?

# 288
Ние вече се захранихме, но пък сме на АМ Flutter За количеството мляко, се увеличава когато бебето покаже,че не му стига вече сегашното.Поне на моята тогава и го увеличавам. А за стоенето по корем  целта е, да му укрепнат мускулите Flutter

# 289
Здравейте всички.
ТЕА аз увеличавам когато малкия след като изцока всичко и почва да недоволничи и да мрънка. А и почва да огладнява по- рано отколкото по принцип.  Peace А ако знаеш как ме успокои с това където си написала, че трябва да ядът минимум по 900мл. на ден. Аз така се бях притеснила, защото от 2- 3 дни стигаме м/у 950мл. и 1л. Яде 5 пъти по близо 200мл. Голям е лакомник  Simple Smile

Аз нещо се изнервих днес. Цяла нощ бебона се буди през 1- 2 часа. А сега от както се събуди окончателно в 7:30 не е спрял да мрънка. Още не е ревнал, но и това очаквам след някоя и друга минута. Tired Нещо нервите ми не ме държат. Надявам се после да заспи, да направя нещо за себе си и да се опитам да се успокоя. За първи път ми се случва така да се чувствам. Може би и той ме усеща и затова е мрънкало днес Tired.
Е хайде, хубав и усмихнат ден  Hug

# 290
  • гр. Стара Загора
добро утро и от мен Simple Smile
и аз си мислех до 6 месец да сме само на кърма и тогава да я привиквам лека полека към АМ и пюрета... че към края на юни началото на юли съм на защита на дипломна и ще трябва да съм в Търново няколко дни, а не ми се искаше да я разкарвам с мен... но понеже не замразявам кърма, а виждам колко добре й се отразява /до сега не ми е боледувала въпреки всичките разкарвания от село до града - да чукам на дърво/ мисля да накарам таткото да си вземе няколко дни отпуска и да идват с мен... поне до корпуса има детски градини и могат там да седят и да ме чакат Simple Smile а и МОЛА е близо Simple Smile
решила съм, че ще кърмя колкото може повече Simple Smile  breastfeeding толкова пъти ми разранява зърната и през сълзи съм я кърмила, че не мисля, заради това да я отбивам Simple Smile

# 291
Т-е-А, те са свързани нещата - като заякнат мускулите на вратлето и гърба, преобръщането става възможно, а освен това казват, че това са и първи етапи към успешно лазене. То още сме далече от тоя момент, ама аз много държа Софи да се научи да лази, че в последните години имало много деца, които изцяло го прескачат тоя момент и направо прохождат. На моя много близка приятелка единия син директно проходи, и може ясно да се види как пада по "неподготвен", и съответно редовно е в синини и драскотини (дано не си докара и по-сериозни трави). А децата, които преди да се изправят на крака, са лазели, имат по-голяма увереност в движенията и като падат успяват да си контролират тялото така, че да "омекотят" удара. Освен това всяко ново движение в тази възраст развива не само тялото, но и психиката и интелекта, но това е една друга тема.
Малко дълго се получи. Дано не звуча като гост-лектор  Wink

# 292
та малко вести и от нас Simple Smile съответно още сме болни  #Crazy откриха му някаква бактерия в носа и си продължаваме на капки .от 3 дни е един малък терорист само реве мрънка , нещо не му е на кеф горкото а вече на 95% здрав , иска да е само прав да гледа и на гърба ми като чувалче с картофи направо се срастна за мен Simple Smile абе все едно от 3 дни ми смениха детето.
за по корем седи , но му слагам играчки пред него и му е интересно и се опитва да ги дръпне към него . сега сме и в периода на лиги и  лапане на ръцете чак се опитва двете юмручета да си ги набута в устичката. и каквото види играчка или моите ръце и тях ги хваща и към устата. иначе моя май е доста силен , понеже като му дам ръцете ми се набира направо до седнало положение.
КРИСАНКА вие с какво се захранихте ?
и относно количеството за АМ, смята се колкото килограми е детето делиш на една шеста - това е общо количеството което трябва да поема и след това делиш на броя хранения и се получава колко трябва да яде на едно хранене.
иначе моето терористче вече яде по 150 мл. и сме на 7 хранения , увеличих му го понеже след всяхо довършване на БУТИЛКАТА и почваше да реве жално Cry та от мен толкова Simple Smile
уф и моето е бая дълго съжалявам  Hug

# 293
Да се отчета и аз след вчерашната консултация.Вече сме 6кг.(+800гр.) и 60см.(+2см.).
Нямаме данни за рахит,доки каза,че въртенето на главата е от нервната система,която все още се нормализира.И ние не седим много по корем,но трябва да я слагам по-често за си държи по-дълго главата изправена,а също каза,че вече трябвало като я изправиш да  стъпва на крачетата,но Марти плачеше и не можа да стъпи.На вас казвали ли са ви такова нещо.Поплакахме си на ваксините,сега слагам компрес.

Лек и усмихнат ден на всички.

# 294
Аз затова си купувам контейнерчета от по 75мл., за да не изхвърлям кърмата. Иначе мерси мн за съвета за размразяване. По принцип не мисля да си я спирам, но ми е мн трудно с разходките особенно сега с това захранване да го наречем. Незнам кое хранене ще заместя все още.

# 295
  • Добрич
Много ми е странно,че някои кърмещи мами мислят след 6-ти месец да минават на АМ? Каква е логиката,защо?

# 296
Да се отчета и аз след вчерашната консултация.Вече сме 6кг.(+800гр.) и 60см.(+2см.).
Нямаме данни за рахит,доки каза,че въртенето на главата е от нервната система,която все още се нормализира.И ние не седим много по корем,но трябва да я слагам по-често за си държи по-дълго главата изправена,а също каза,че вече трябвало като я изправиш да  стъпва на крачетата,но Марти плачеше и не можа да стъпи.На вас казвали ли са ви такова нещо.Поплакахме си на ваксините,сега слагам компрес.

Лек и усмихнат ден на всички.
  и на нас педиатъра ни каза да го повдигам да си стъпва на крачетата, по точно да ги опира в нещо, но да не се отпуска на тежеста си, за да можел да разбера че има крака и за какво са Simple Smile.
Иначе да се отчета в понедлник бяхме на консултация и резултата е 6400 (+700) и 63 см.(+5 см.) при вас имаше ли страничен ефект Simple Smile от третите ваксини, защото ние по-нервни не сме били никога.
Успешен и усмихнат ден  на всички

# 297
beberonika Захраних я с бананова каша. А за количеството моята педиатърка ми каза,че всяко дете има различни нужди.Моята например от месец и половина яде 4 пъти на четри часа, около 200мл.Ако гледам таблицата на кутията (която не гледам) трябва за възраста си да пие 170мл и да има 6 хранения,което идва 1020мл за денонощие. За това не се притеснявай нека да пие колкото иска Simple Smile

# 298
Ха! И аз мога да се включа тук, след като не става въпрос за кърмене само.
Като почне да нервничи на по-чести интервали и да недоволства, че му е свършила бутилката увеличавам. Мъчих го детето да яде по 150 на хранене, колкото ми е казала педиатърката, но почна пак да се буди и нощем,та реших да спирам диетата. На 5 х 180 сме вече, много ни е вкусно АМ. Simple Smile

# 299
И моята имаше един период в който гледах да яде според месеците и резултата беше същия-вечер се будеше.Пък и като се замислих, колко тъпо съм постъпвала да ограничавам детето заради някакви си таблици,които са просто ориентировачни, а не че е закон да пие по толкова детето.

Общи условия

Активация на акаунт