Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 286
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
ами да съгласна съм с това да не се слуша все пак педи за всичко . тя ми каза да му давам по 120 най-много 135 мляко , ама то човечето е гладно. правих му теглене 3 дни и като видях че не качва на малкото количество + това че е ревлив + че ние сме от повръщащите бебета сметнах че няма какво да чакам месечното развитие за да стигнем до 150 160 мл. мляко . иначе бях спряла да давам чайчета но от вчера пак започнах , понеже водата не ни е много любима а и  това повръщане , та фонтанелката му хлътна . педи обесни че е пообезводнен за това хлътвала фонтанелата , нямам идея на какво се дължи ама чак пък обезводнен , някои има ли нашия проблем , че малко ме притеснява ?

# 301
а и щях да питам как минахте на хранене през 4 часа и то 4 пъти , то детенцето самичко ли си го направи този режим или ти му го направи? че се чудя нашето 7 пъти малко множко ми се струва , ама   щом не иска да си регулира режима не смятам да го насилвам Grinning

# 302
Да съвсем сама си направи режима и то когато започна да хапва повече.Преди когато ядеше колкото вас беше на 3 часа, някой път плюс,минус половин.Ама и не се притеснявай,че имате повече хранения, все пак хапвате малко за четри часа и няма как да издържи толкова.Аз изцяло съм оставила всичко в нейни ръце, и се водя по нейните нужди.Така е най-добре и за двете ни.За фонтанелата не съм наясно, но щом го е казала педиатърката,може да има нещо вярно.Макар,че моята не пие повече от 50мл на ден.Преди когато ядеше по малко,и давах вода и можеше да изпие неограничени киличества, та по късно при нас се оказа,че това е било защото е огладнявала на втория час а аз съм си мислила,че е жадна и за това плаче Mr. Green По колко капки в.Д и даваш?

# 303
ами по 5 капки , виждам че някои майчета дават и по по-малко , но всъщност то всяко дете си е различно Simple Smile

# 304
Явно зависи от фонтанелата или от килограмите незнам и аз, хем щях да я питам моята и забравих.Ние сме по една капка

# 305
  • на Дъждовен остров
Ние през втория месец решихме че ще вкараме твърд режим.  Будехме я на 3 часа, тъпчехме 120 мл, иска не иска  Laughing и като отидохме да я претеглим след 2 седмици ( защото тук мога да ходя да я тегля всяка седмица, ако не ме мързи ) се оказа, че с режим и без режим пак си качва нейните 200 г на седмица.  След това сама започна да реве на 120 мл и ги увеличихме на 150.  Изпива ги на един дъх, но ако съм направила по голяма доза 180 ( + още 1 лъжичка ) не иска.
За съня пак си пренастрои сама режима.  През деня яде на 4 часа, след това към 19 заспива до полунощ и след това отново на 4 часа будене.

Това с обезводняването как точно го е казала педи? Аз до сега нито чайче, нито вода съм дала.  Да не говорим, че и витамин К не изписват тук.  Иначе вода, ако я излъжа да изпие 5, 10 мл преди яденето и  докато реве и първите секунди не се усеща какво поглъща.  Какви чайчета давате иначе?  

А за стъпването на крачета.  Тук изрично забраняват да оставяме детето да стъпва на крачетата си до 6 месец.  Може точно както едната мама обеснява да усеща, че има крака и за какво служат обаче не и да оставяме тежестта на тялото да пада в/у краката. Иначе пък бебето може да сяда в скута още от първия месец  newsm78  Въобще човек да се обърка кое е верно и кое не.  

# 306
Beberonika, и при нас фонтанелката е хлътнала, а сме изцяло на кърма. Педито не ми е казала да има нещо обезпокоително и се надявам, че наистина няма.

# 307
Ала Бала за АМ най-добре говори с педи.Ние днес го свършихме това и вече сме на смесено хранене,но след консултация с педиатъра.Каза ми,че общо трябва да изяжда 140мл на хранене,но ако преценя,че не ѝ стига да давам още.
Аз съм оставяла Ева с майка ми,но само за през деня.Не е имало проблем,тъй като майка ми идва често и Ева е свикнала с нея.Честно казано ако се наложи да я оставя на друг човек ще се притеснявам много.

# 308
Аз до скоро давах чая на Хип за коликите който е,понеже се бях заредила с няколко.Сега и давам чиста вода, ама се чудя дали да не взема пак някой чай на Хип, че нали съдържат билки, а не са излишни я Mr. Green

# 309
Момичета- въпрос( може и да е обсъждан, но толко ми е акъла та не помня Mr. Green): до кога се стерилизират шишетата? Не че ми пречи да ги пъхам в стерилизатора след като ги измия, но все пак се чудя. Бибата например доста отдавна съм спряла да я стерилизирам, но за шишетата незнам.  newsm78

# 310
ЛЕЛЕЛ, МОМИЧЕТА, СИГУРНо 10 отговора пуснАХТЕ, ДОКАТО АЗ ПИША..
ВЧЕРА ВОДИХ киара нА ПЕДИАТЪРА, ЗА ДА И ВИДИ, ЕДНо нА Бузата, което нА МЕН ми изглеждаше като херпес, нО СЕ ОКАЗА, ДЕРМАТИТ. ПОГЛЕДНа и очето, нО КАЗА, ЧЕ СА НапалнО ЕДНакви. мнОГО СЪМ РАЗОЧАРОВАНам от  нАШИЯ ПЕДИАТЪР, Но тук всички са такива , а пък този понЕ МИ Е Близо. личи си , че Не рабОТИ С ЖЕЛАНие. казах му, че има и нЯКАКВИ ЧЕРВЕНи петнА И ПО ТЯЛОТО, ТОЙ ИЗОБщо нЕ ПОЖЕЛА ДА ПОГЛЕДНе, а тук следващия преглед е чак към 5-тия месец..бИВА ЛИ ТАКОВА Нещо?!
водих и нА КОНсултация днЕС И Е 6020 ГР., А Я МЕРИХ САМА С ПОМОЩта нА 2 кнИГИ И Е 65 СМ.

# 311
Много ми е странно,че някои кърмещи мами мислят след 6-ти месец да минават на АМ? Каква е логиката,защо?
И на мен ми е интересно да разбера доводите. Това, което съм чела е, че след 6 месеца до една годинка 85% от храненето на бебето трябва да е изцяло млечно (препоръчително кърма, в случай на липса - АМ). Даже в този период не е задължително да се замества цяло хранене, а твърдите храни да се въвеждат поетапно, започвайки с минимални количества (една-две лъжички) и постепенно увеличаване на дозата. Това винаги след като детето вече се е нахранило с мляко (40-50 мин след сучене например). И ако е било кърмено досега, не намирам основателна причина да се преминава на АМ, считайки, че стомахчето допълнително ще се запознава с много нови вкусове и консистенции. Но разбира се, всяка майка преценява кое е най-доброто за бебчето й и може би в случая най-удобно за нея.
Аз имам един въпрос относно повръщането. В началото моята бебка почти не повръщаше, но от 2-3 седмици забелязвам, че й е по-трудно или почти невъзможно да оригне. Скоро след което обаче започват да хвърчат воднисти фонтанчета, а пък понякога излиза вече "ферментирало" мляко в немалки количества. Продължителността на кърмене не се е променила, предполагам количеството на изсукано мляко също, та взех да се притеснявам дали е нормално. 

# 312
vladiii Аз преди стерилизирах всеки ден,но последно време през два три дена и то просто така.То при нас вече няма смисъл,тя лапа всичко което хване Mr. Green Сега имам едно ново шише и два биберона,мисля да ги пъхна и тях и да го прибирам вече.Ще го вадя само като купувам нови шишета, че не искам да ги слагам във вряща вода, понеже едното ми побеля, а уж го пуснах за няколко секунди.
pepeusi Мале, вашия педиатър е по зле и от нашата.Направо се чудя как може да има такива хора.Поне да не са се хващали,като ще работят така през пръсти.А той защо не я е измерил, а ти сама си се мъчила?
Felicity B. Да не би, като се опитваш да я оригнеш и да и прискаш коремчето?Или пък да хапва повече и след това да и идва в повече?А за преработеното мляко, е нормално.И моята някой път малко преди да я нахраня връща малко такова.Аз пък отдавна не я оригвам.Тя сама я свършва тая работа,когато иска Mr. Green

# 313
за стерилизирането - вече го правя на седмицата сигурно един път ...вече бебешорите се по-големи и според мен трябва да си изграждат някакъв имунитет,а така или иначе вече започва периода в който ще лапат всичко  и то искаш -не искаш няма как всичко да е стерилно.

за витамин Д -ние даваме по две капки.

Аз също вместо вода и давам чайче от тези на Хипп и много си ги харесва  Party

# 314
Имам два въпроса към КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ:
Първо - Вчера бебето след като го нахраних съвсем малко повърна, но какво ми беше учудването - повърна малки червено-оранжеви частици, което много ме узадачи. По-късно се сетих че аз два дни ядох пълнени червени пиперки. Та въпроса ми е може ли чак така да минат в кърмата и да попаднат в бебето?
И второ: В спалнята ни изби мухъл. Трябва да напръскаме с препарат, а те страшно много миришат. Естествено ще проветрим продължително но все пак остава една остатъчна миризма - тя ще пречи ли нещо на бебо?

Здравей, dannyny!

Храните и напитките, които приема майката могат да оцветят кърмата в определен цвят. След като си консумирала червени чушки съвсем вероятно е те да са оцветили и кърмата ти.

За пръскането с препарат за мухъл можеш да се консултираш с педиатъра на Филип. Ако сте избрали конкретен продукт, можеш да споделиш на лекаря съдържанието на препарата и той да коментира има ли нещо опасно за бебето.

Общи условия

Активация на акаунт