Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 308
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Аз имам един въпрос относно повръщането. В началото моята бебка почти не повръщаше, но от 2-3 седмици забелязвам, че й е по-трудно или почти невъзможно да оригне. Скоро след което обаче започват да хвърчат воднисти фонтанчета, а пък понякога излиза вече "ферментирало" мляко в немалки количества. Продължителността на кърмене не се е променила, предполагам количеството на изсукано мляко също, та взех да се притеснявам дали е нормално. 

Felicity B,и при нас го имаше този проблем.От скоро взе да повръща в големи количества,а преди никак не е повръщал.Нашата педи каза,че бил преяждал.Макар,че продължителността на сукане е една и съща а и аз нямам кърма в големи количества.Но пък ядеше през 4 часа и сигурно му е ставало изведнъж тежко на коремчето.Посъветва ме да му давам през два часа,но по-малко да го държа на гърда.При нас подейства и вече почти не повръща.Но незнам дали твоята бебка няма да се сърди ако й прекъсваш така папкането.

Витамин Д все още давам по 2 капки
За оригването: И аз отдавна съм спряла да го оригвам,дори и в началото не съм била стриктна след всяко ядене.Особенно нощтните тъй като се стряскаше от оригването и се разсъняваше и после следваше 2 часа приспиване.

# 316
крисанКА, ТО ТУК Е ТАКАВА СИСТЕМАТА. ИМА ПО- РЯДКОПРЕГЛЕДИ, На 1, 2 между 4 и 6 един ПРЕГЛЕД И ПОСЛЕ, МАЙ, ЧАК КЪМ ГОДИНката. през останАЛОТО ВРЕМЕ , АКО ИМА Нещо, ако е бОЛНо детето, само тогава си взимаш час при педиатъра, освен ТЕЗИ ПРЕГЛЕДИ.
ИНаче, тряБва да мериш детето всяка седмица в нАЧАЛОТО, АЗ ВЕЧЕ Я МЕРЯ На 2, као това става в отделнО МЯСТО, ДЪРЖАВНо, което се нАРИЧА КОНсултация и там ти помагат и с кърменЕТО, Но нЕ МЕРЯТ ДЪЛЖИНата нА БебЕТО. Някои си копуват канТАРИ И ПРОПУСКАТ ТАЗИ ЧАСТ С ХОДЕНето там.
и аз стерилизирам залъгалките по- рядко, или един ПЪТ На ден ИЛИ На два денА.ШИШЕТА Не ползвам, само за помпата за кърма, която използвам един ПЪТ На денОНощие , само вечер или сутрин, АКО СЪМ ПРЕПЪЛНенА И СТЕРИЛИЗИРАМ ВСИЧКО ЗАЕДНо.

# 317
За 6те месеца, който го интересува, четох че между 4 и 6 месец се захранват бебетата, защото кърмата на майката става по-бедна на витамини ( витС и желязо)!
За стерилизацията на шишетата аз го правя на 2 дни веднъж, но всичко мия с препарат на Бочко и заливам с вода от каната, преди време в гугъл намерих статия по въпроса, мн е важно през летните сезони стерилизацията да се прави всеки ден, тъй като мляко се разваля най-бързо!
Каква вода ползвате за АМ? На нас ни каза само преварена и то дае вряла поне 20 мин- девин изворна!
В Първите дни на кърмене мн ми се разраняваха зърната и бяха мн болезнени, мажех се с крем на Авент, нямаше кой знае какъв ефект , но си миех гърдите с вода преди и след кърмене. Посъветваха ме да спра да ги мия толкова често и наистина всичко се оправи, гърдите отделят секрет заедно с кърмата, а аз предполагам и др майки с този проблем го отмиваме! newsm78
Ако ще оставяте бебчо на някоя баба започнете постепенно от сега, за да не оплаши от рязката промяна Wink
Като чета по колко много ядат вашите бебета, моят бебок мн рядко стига до 90 мл на хранене, първо го слагам да суче и после додавам  АМ , но повече от 60 макс. 90 не изяжда, когато не е сукал пак 90 не минава newsm78,иначе се родихме 2,600 , а сега сме над 6 кг

# 318
Аз преварявам чешмяна вода, като я оставям да ври не повече от 10 минути.В същност не е от значение колко време ще ври водата, целта е да достигне 100 градуса за да се унищожат микробите.
За зърнаta, на мене единтсвеното което ми оправи адски разранените зърна беше Lansinoh

# 319
От чешмяната вода слагам в ел.кана и тя се оцветява в оранжево от ръждата в нея и затова предпочитам изворната  Naughty
Един биберон го развалих от стерилизация и прочетох в упътването на новия , че не трябва да се стрилизира в микровълнова! Четете внимателно листовките , така купих и пластмасова лъжичка, коята също не трябва да се стерилизира и я замених за 2бр на авент, с тях давам Вигснтола + малко мляко.
Ползвах шише на нуби-изцяло силикон и го спрях защото си мисля че толкова много синтетика не е мн добре и най-вече, защото от термичната обработка всико се разлага , а аз го предлагам на бебо директно в устата с храната!

# 320
  • София
Добър вечер и от нас Simple Smile Малкия е много кислел. Цял ден му се спи, не иска да яде особено, а сега като го оставя за миг започва да реве Sad

За кърменето- особеното което се случва към 4-ти, 6-ти месец е освен, че детето започва да се нуждае от друга храна освен кърмата, че започва само са синтезира антитела и тези на майката губят значение. Та- всеки сам решава, разбира се. Peace

АлаБала, аз знам колко точно яде моето дете, защото все още го меря преди и след хранене  Embarassed Embarassed Ако нямаш везна и не ти се дават пари за глупости може да опитваш да цедиш и да му даваш от шише и така да се ориентираш. В краен случай може да ползваш формулата, която са ти препоръчали момичетата или другата - 1-ца пред месеца и нула след него в мл.

Аз още стерилизирам преди всяко гладене и гладя всичко- не знам до кога трябва  newsm78

Владиии, да не ви растат зъбчета, че сте така кисели  Wink

Бебероника, а защо толкова много витамин Д са ви предписали и няма ли такъв във всички млека? Или растете като гъбки Simple Smile

Хлътналата фонтанелка си говори за липсана водичка. Аз бих дала в такъв момент  Peace

Ива2011, май доста си наддавате, щом вече сте се удвоили..
лека нощ  Simple Smile

# 321
Аз я преварявам в тенджара и нямам проблеми Grinning За шишетата, аз също ползвам Нуби, те са ми любимата марка и всичко много ми харесва.Бибероните и лъжичката само са на МАМ (от които също съм много доволна). Имам и шишета на Томи Типи но не ги ползвам,понеже в началото малката не искаше да яде от тях и така и не ги предложих по късно отново.
А аз да питам дали някой знае, дали още се продават биберони без дупка?
немога да се съглася много с това,че фонтанелата хлътва от обезводняване? То това обезводняване трябва да се е получило от често повръщане и разтройство, а не защото не пие вода детето.То пак си набавя вода от самото мляко.

# 322
Цветка , той се роди бая едричък 4,020 а и в началото доста бързо качваше , въпреки че заради това че го задържаха в болница заради вътреболнична инфекция и неуспех да го захранят 10 дни беше свалил почти 1 килце . но  много бързо си го върна , та за това а и като идваше педи вкъщи и видя че стаите за отглеждане на бебо са тъмни и предписа по 5 капки , та още от 20- ия ден давам по 5 .

# 323
  • гр. Стара Загора
за стерилизацията да кажа какво ми каза педи - поне до годинката... и понеже ние не ядем от шише. а имаме около 6-7 шишета. в които разтварям чай, ги стерилизирам 1 седмично, като след използване ги мия с препарат на Бочко... за бибите -  имам 3 и редивно ги мия с вряла вода от ел. кана и ги стерилизирам 1 седмично...
за капките - по 2 на ден все още

лека вечер от мен

# 324
Всичко за храненето и стерилизацията - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=910 ,
И да питам за играчките на бебоците, на всички плюшени играчки пише забранено изпирането, само повърхностно почистване?! Вие перете ли ги?  newsm78

# 325
Дори и на активните гимнастики, аз имам 2 и ги изпрах въпреки етикета  Rolling Eyes

# 326
  • Пловдив
Аз пера и играчките и активната гимнастика защото се пробвах със забърсване ама не става та ги мушнах в пералнята и тях.

# 327
И аз мисля да ги изпера в пералнята Rolling Eyes

# 328

Аз имам един въпрос относно повръщането. В началото моята бебка почти не повръщаше, но от 2-3 седмици забелязвам, че й е по-трудно или почти невъзможно да оригне. Скоро след което обаче започват да хвърчат воднисти фонтанчета, а пък понякога излиза вече "ферментирало" мляко в немалки количества. Продължителността на кърмене не се е променила, предполагам количеството на изсукано мляко също, та взех да се притеснявам дали е нормално. 

И ние сме със същия проблем - в началото изобщо не ми е повръщал, а сега от около 2 седмици това му е основното занимание на Теодор  Tired

# 329
  • София
Аз ги минавам с парочистачка, че не са мои и ме е страх да не ги съсипя.
Аз стерилизирам залъгалките само ако са паднали на земята, в останалото време ги измивам с гореща вода и препарат. Шишета и лъжички не ползвам.
Вигантол не двам, защото педиатърката  го спря заради мънчиката фонтанела. Каза, че мога по 1-2 капки макс на седмица да й давам, а сега като сме по разходки въобще да не го включвам.
Въпроса ми за 6тия месец не беше защо тогава ще захранвате, а защо ще спирате да кърмите. Всъщност количеството желязо в кърмата не се променя, самата кърма си е бедна на желязо. Към 6тия месец обаче запасите на бебето се изчерпват и хемоглобина им е в най-ниската си точка, затова и се нуждаят от друга храна, грубо казано Peace Но така или иначе не се препоръчва никак махането на млечните хранения поне до годинката. Та се чудех - ще махнете млечните хранения или от кърма ще ги заместите с АМ и защо?

Общи условия

Активация на акаунт