Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 262
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • Велико Търново
И да питам за играчките на бебоците, на всички плюшени играчки пише забранено изпирането, само повърхностно почистване?! Вие перете ли ги?  newsm78

Слагам ги мрежа за пране и в пералнята

# 331
Та се чудех - ще махнете млечните хранения или от кърма ще ги заместите с АМ и защо?
Сигурно защото в АМ има добавено желязо.

Аз по време на цялото кърмене пих и сега също пия витамини за бременни и кърмачки и предполагам, че част от желязото в тях отива и в кърмата. Кърмих две години и синът ми не е имал проблем с хемоглобина по външни признаци /при нас не се изследва, ако няма съмнение за проблем/.
Първото му разболяване беше 1 месец след отбиването, т.е. на 2 години и 1 месец. Дотогава даже хрема не е имал и това определено се дължи на кърменето.

И аз не стерилизирам нищо - шишета, биберони, лъжички не ползваме. Само играчки от плат, които пера.

# 332
  • на Дъждовен остров
Аз стерлизиарам БУТИЛКИТЕ всеки път , а бибите когато се сетя.  Бутилките са на  "tommee tippee.  Купихме и на Нуби или както там се казват, защото четох колко добре се приемали от бебетата.  Е нашата госпожица въобще не ги прие.

За играчките: избягвам плюшените че ги тика край устата си, но съм ги прала.  Другия вариант е да ги сложите в камерта на хладилника, там също се убиват микроби.  А да и не е необходимо да си купувате отделен фризер за да стерлизирате играчките и не ги дръжте 12 месеца, че може като ги извадите нищо да не е останало от тях.
Фитенсите: единия който е само с обикновенна постелка е приготвен за пране, но другия има вградени вътре свирки и огледалца.  Ако го изпера не мисля, че ще го извадя целокупен. 
Към него имам една възглавничка, която се слага под бебето, когато се обръща по корем та се чудех дали вече не е време да започвам да я използвам.

Хайде весел петък.  Тук отново се заформя 16С ден въпреки скрито слънце зад облаците, но ще му простим  Laughing

# 333
Здравейте,момичета!
Аз имам въпрос към тези които са кърмили повече време или към КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ - трябва да пия силни антибиотици, които не са съвместими с кърменето поне за десет дни. Та въпросът ми е - мога ли да спра да кърмя за 10 дни и после пак да продължа, как да го направя и кога е най-удачно, защото не искам да спирам да кърмя, но има голяма вероятност после да не мога да го върна отново на гърда, пък и дали ще успея да съхраня лактацията? В момента сме на изключително кърмене.

# 334
Kiki11, със сигурност ще трябва да изцеждаш, за да запазиш лактацията, а и за да не получиш мастит. За съжаление, кърмата ще трябва да я изхвърляш.
Мисля, че няма да има проблем бебчо да се върне пак на гърдата, стига да си упорита, а пък кой знае може и съвсем без усилия да стане.
Уговорихте ли се с педиатъра какво АМ да пие детето през този период? Моят съвет е да му даваш АМ с по-малък биберон - тоест с 1 дупка, като за новородени, защото свикне ли да пие АМ с биберон с 2-3 дупки, после наистина няма да ти е лесно да го накараш отново с труд да си изкарва прехраната Laughing - сученето е доста по-трудоемко.
Ако имаш възможност да вземаш майчина кърма от банка, ще е най-добре. По-скъпа е от АМ обаче, поне при нас.
Това е моето мнение, ще видим какво ще кажат консултантките.

# 335
И ние имаме един плюшен банан, с разни дрънкулки,огледалца, но като го купувах нямаше пакетче, както и другите плюшени.А ми се иска да го изпера,че само със забърсване няма резултат (изглежда леко мръсен).Ама си мисля,че няма да оцелее даже на 30 градуса, заради тези огледалца и шумолящите работи newsm78

# 336
  • Велико Търново
Крисанка, те тези огледалца са пластмасови, и с такива съм прала, прала съм и дори с механизъм за пеене и нищо им няма.

# 337
  • на Дъждовен остров
Сега ще ме накарате да метна и двата фитенса в пералнята, преди таткото да се е усетил  Grinning

# 338
АЗ, ВЕЧЕ 2-3 ПЪТИ ПЕРА Нашия в пералнЯТА и има и огледало и нЯМА Никакъв пробЛЕМ, ПОНе за сега Simple Smile

# 339
И аз пера играчки,дрънкалки и всичко,което е текстилно,независимо от екстрите,които има(огледалца,звънчета и всякакви механизми).Всичко си е здраво,все още шумоли,дрънка,вибрира...На повечето пише само да се забърсват,но някои игачки събират доста прах и не ми се получава със забърсване.
Стерилизирам всяка сутрин залъгалките и лъжичката,а шишетата след всяко хранене.

# 340
  • на Дъждовен остров
Аз имам проблем с даването на вода.  За нищо на света не иска да я близне.  Пробвах да давам точно като е зверски гладна и преди бутилката, но пак се дърпа.  Мисля да и давам по 1 лъжичка вода като лекарство от време на време, но и там май не успявам. 
Дайте идеи как да се надхитри 3 месечен човек за водата  newsm78

# 341
  • София
Аз давам вода по няколко лъжички след всяко хранене. Повечето я плюе, но поне плакни устата против гъбички и свиква с вкуса... Съответно ми трябват много лъжички за капките и така стерилизирам по 3 пъти на ден, слагам и бибите  Mr. Green

Пера всичко на 40 градуса с дрешките на бебчо, а пластмасовите забърсвам със спирт. Не бях прала една с механизъм, но след поста на Данини ще я пусна  Hug

Бебероника, питах за вигантола, защото досега живеех в заблудата, че всички млека АМ имат добавен витамин Д. Браво на момчето ти Simple Smile

Да се похваля, че вчера заспахме в 12  Heart Eyes

# 342
  • Пловдив
Аз не мисля да спирам да кърмя като захраня и да минавам на АМ. Честно казано съм пристрастена към кърменето и дано и Калин мисли като мен. Ще замествам храненета но мисля сутришното и вечерно кърмене да продължава докато бебето иска. Още си спомням с умиление как големият ми син казваше на неговия бебешки език "и сега другата" като свършеше да суче от едната гърда. Надявам се да откарам поне до 2 годинки

# 343
За 6те месеца, който го интересува, четох че между 4 и 6 месец се захранват бебетата, защото кърмата на майката става по-бедна на витамини ( витС и желязо)!

Това не е вярно. Кърмата по принцип си е бедна на желязо. По-скоро се изчерпва собствения запас на бебето.

Извинявам се, така е като бързаш да пишеш без да си дочел отговорите на другите.
Ако някой е прал активната гимнастика на Тайни Лов с маймунката да каже, че да я мятам и аз:)

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 14:50 от Хеликаза

# 344
Ще замествам храненета но мисля сутришното и вечерно кърмене да продължава докато бебето иска.
На мен заместването изобщо не ми се получи. На три месеца сучеше по 5 пъти на ден, а между 1 и 2 години по 8-10 пъти. Изпи ми силите. Казват, че с момчетата било така, дано с дъщеря ми е по-различно. Ако има само сутрешно и вечерно кърмене, няма да ми е проблем да кърмя и до 2-3 години. Wink

Общи условия

Активация на акаунт