Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 257
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
И София не пие вода, и баща и все още трудно го преживява Wink! И то основно заради педиатърката, която му каза, че ако след кърмене пиела малко, се избягвали гъбичките! За мен това е пълна глупост! Ако водата изобщо имаше отношение към гъбичките, фармацефтичните компании якощяха да го закъсат. Не и давам и никакви чайчета - всяко такова нещо е за сметка на кърмата, а не мисля, че което и да е чайче може да бъда по-добро за детето ми.

Иначе и аз пера текстилните играчки, някои (с механизмите) на ръка, с четка и доста гореща вода. Исках да ви питам, обаче, имате ли някаква идея, с какво да ги бърша, докато сме на път, или на разходка? Вие ползвате ли нещо такова? Нямам им много вяра на обикновените антобактериални кърпички...

# 346
  • София
 Мамчета, от толкова време не съм писала, пък напоследък дори не мога да смогна да ви изчета  Embarassed
Наминавам да се отчета след поредната консултация. Нашето мъниче Светльо е вече цели 6.550 кг. и 63 см. Още малко и ще настигне батко си  Laughing
Имам и едно въпросче, ако е коментирано, моля да ме извините. Става въпрос за АМ. Ние бяхме на Prima 1, но се оказва, че на този етап няма никакъв внос (до... не се знае кога; уж казват, че скоро щели да подновят вноса) и най-добрият вариянт, с който да го заменя е Prima AC. Да, но доколкото разбрах и тя била на изчерпване по складовете. И сега се чудя, ако и Prima AC се изчерпа и не е подновен до тогава вносът, с какво пак да го заменя? Има ли някоя мама в същата ситуация?

# 347
  • София
мамчета, с известно забавяне ви представям картата:

информацията не е на 100% точна, тъй като не за всички родили мами, записани на първа страничка, има инфо къде са родили/живеят. грешката е +/- 10 бебчовци Simple Smile отделно съм събирала информацията почти от всякъде, където има такава и са възможни грешки. корегирайте ме, ако видите нещо неточно.

все пак мисля, че дава някаква представа за това от къде сме. реших да не записвам имената на всяка от нас, защото не това е фокусът, но ако решите, че е полезна и тази информация, ще помисля за някакъв вариант.

картата я имам и в доста по-голям мащаб, така че можем да я сложим и някъде другаде. идеи всякакви приемам Simple Smile

ето и линкът: https://picasaweb.google.com/113616228573865307744/NovBabies2011 … 12689325884491554

# 348
Tedishte, картата е супер!   bouquet

Аз също не стерелизирам, че то няма какво. Бибата с гореща вода и това е !!
А иначе пера всичко в пералнята и плюшените също, и пеещите Simple Smile

# 349
  • Пловдив
Tedishte картата е страхотна Поздравления и благодарности за положения труд

# 350
  • на Дъждовен остров
... че всички млека АМ имат добавен витамин Д. Браво на момчето ти Simple Smile ...

аз специално ходих да гледам кутията. 
съдържа витамин D3.
viziram tozi
http://www.boots.com/en/Aptamil-First-Milk-From-Birth-900g_17693/
Ingredients
Demineralised Whey; Vegetable Oils; Lactose; Skimmed Milk; Dietary Fibres (Galacto-Oligosaccharides, Polyfructose); Whey Protein Concentrate; Calcium Carbonate; Fish Oil; Potassium Chloride; Potassium Citrate; Vitamin C; Magnesium Chloride; Emulsifier (Soya Lecithin); Choline Chloride; Taurine; Ferrous Sulphate; Uridine 5'-Monophosphate; Zinc Sulphate; Cytidine 5'-Monophosphate; Vitamin E; Inositol; Adenosine 5'-Monophosphate; Inosine 5'-Monophosphate; L-Tyrosine; Nicotinamide; Guanosine 5'-Monophosphate; Pantothenic Acid; Folic Acid; Copper Sulphate; Vitamin A; Biotin; Thiamin; Vitamin B12; Vitamin D3; Vitamin B6; Manganese Sulphate; Potassium Iodide; Vitamin K1; Sodium Selenite

# 351
Tedishte ,браво! Картата е страхотна,благодарим ти за труда,който с положила Hug newsm51 smile3501

# 352
Здравейте мами Simple Smile
Имам един въпрос към вас и консултантите по кърмене .
На 05.05.2012 сме на сватба в др. град налага се да оставя малкия при майка ми за близо 2 дни (което страшно ме притеснява ) , защото ние сме само на кърма и той е свикнал да заспива докато цока и след това го местя.От известно време се цедя сутрин след голямата пауза вечер и преди лягане му давам да си го изпие за да свиква с шишето.Но след като си изпие млякото от шишето пак иска да цока.Тъй като няма как да замразявам кърма ( понеже не знам по колко изяжда ) Какво АМ да взема и как мога да го предложа да видя дали ще му хареса и дали ще заспи след като е изял ?
Той на 04.05.2012 става точно на 6 месеца и нямам идея по колко ще яде и дали изобщо ще иска да спи след като не е на цицата.А също така мисля след 6 мес. може би 7- мия да спирам да кърмя (без да ме линчувате за това) просто така съм преценила.
Друго което искам да попитам - някоя мама оставяла ли е бебчето за цяла вечер при някоя баба и то как реагира? От това също много ме е страх , дали няма да плаче след като усеща ,че не съм при него ?
Извинявам се ако са глупави въпросите просто не ми дават мира.
Мисля и с педи да го коментирам това на следващия преглед само да не бърза пак да ни изрита.
Благодаря ви предварително и много усмихнат ден ви пожелавам.

Здравей, Ала Бала!

Хубаво е, че мислиш в перспектива и се опитваш да планираш първата си по-дълга раздяла с Александър.

Моментът на вечерно заспиване е по-скоро ритуал с определена последователност, която показва на бебето, че идва време за сън. Например можете да обсъдите и помислите с майка ти как ще пресъздадат вечерните ви ритуали с бебето докато ти си на сватба. Ако майка ти има възможност може да идва от време на време и да се присъединява към вас, някой път може тя да остане сама с Александър докато ти си в другата стая - така ще му дадете възможност да свикне с нейното присъствие по това време на деня и това, че и баба може да изкъпе, да облече, да гушне и да приспи. Съвсем нормално е да си притеснена - все пак ние майките най-добре усещаме децата си и се чудим как ли ще се чувстват без нас, дали ще са спокойни и всичките им нужди ще са задоволени.

Приемът на адаптирано мляко от Александър следва да обсъдиш с педиатъра му. Все пак можеш да помислиш дали не искаш да опиташ със замразяване на кърма (след като имаш опит с изцеждането). Има възможност да обсъдим дневния ритъм на Александър и как да се съвмести с изцеждане, което да набави достатъчни количества мляко за него докато си на сватба.

Лично право на всяка майка е да реши кога и как ще отбие детето си. Ние уважаваме това ваше право и се стараем да бъдем полезни при нужда. Ла Лече Лига е до вас във всеки един момент и е готова да предостави информация, помощ и подкрепа.

# 353
Картата е супер!!! Tedishte   bouquet за труда и времето, което си отделила Hug
За витамин Д- ние бяхме на 2 капки, но момчето ми в един момен получи почти всички симптоми на рахит, а и оставаха 3 дни до консултацията с педи и аз на своя глава почнах да му давам по 3. Докторката каза, че добре съм направила и да продължа да му давам по 3. Иначе и в нащо АМ пише, че има, но предполагам е много малко. Между другото от както му вдигнах капките няма вече нито един от симптомите, но пък и спря да качва така прогресивно.

# 354
vladiii какви симптоми имаше?
Значи и аз ще изпера банана пък да видим в какъв вид ще излезе Mr. Green
Ние от самото начало сме на 1 капка витамин Д.
А за водата, след като си изпие млякото и капвам един два пъти, колкото да си изплакне устичката.Иначе от както я захраних пие вода след хранене, някой път и по време на самото хранене иска да пие малко.
А за чайчетата, не са вредни, даже са полезни, все пак има билки Simple Smile

# 355
Tedishte браво за картата страхотна е Simple Smile   bouquet newsm20 newsm81

# 356
  • Горна Оряховица
Tedishte много е хубава картата. Благодарности за положения труд  smile3525 newsm51

# 357
  • гр. Стара Загора
Tedishte бравооо Simple Smile много е яка картата newsm74  Hands Clap omm newsm81

а за кърменето и минаването към АМ - категорично отказвам да го правя... майка ми ме запита защо не отбия малката като стане на 6 месеца, че да мога спокойно да й я оставям и да ходя до Търново на консултации за дипломната - е ама аз съм ПРОТИВ... Вярно, че трябва да разкарвам детето с мен, но поне ще го кърмя... а след всичките болки първите 2 месеца не искам да се лиша от това удоволствие да гледам малката как суче Simple Smile
другия вариант е да започвам захранването и да имам заместени до края на април няколко дневни хранения / но и това не ми се иска много много/...
само се надявам таткото да благоволи/още не съм го питала/ да си вземе няколко дни отпуск преди датата за защита, че ще се наложи да съм в Търново и ще трябва той да се занимава с Бухтичката, докато съм на консултации  Praynig Praynig Praynig
мислех си да се цедя - но пак проблем... ужастните болки в ръцете - лявата почти съм я отписала от дейностите ми ooooh! голям проблем ми е  Sad Sad Sad Tired

извинете за дългия пост и откровениеята ми  Embarassed

# 358
  • София
Здравейте,момичета!
Аз имам въпрос към тези които са кърмили повече време или към КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ - трябва да пия силни антибиотици, които не са съвместими с кърменето поне за десет дни. Та въпросът ми е - мога ли да спра да кърмя за 10 дни и после пак да продължа, как да го направя и кога е най-удачно, защото не искам да спирам да кърмя, но има голяма вероятност после да не мога да го върна отново на гърда, пък и дали ще успея да съхраня лактацията? В момента сме на изключително кърмене.

Здравей, kiki11!

Ако се налага спиране на кърменето,  реакциите на бебетата след това могат да са различни. Възможно е да има временен отказ от гърда, който може да се преодолее с повече близост между вас, а може да няма никаква реакция и да засуче така, сякаш не е спирало.

Твоето здраве е важно, а често и с предимство. В много случаи на листовката пише, че лекарствата не са съвместими с кърмене, което реално не е така. Текстът означава, че в дадената фармацевтична компания не са правили необходимите изследвания, за да имат право да потвърдят или отхвърлят съвместимостта. Ако искаш бих могла да проверя антибиотиците, които са ти изписани, в справочниците за влиянието на лекарствата върху кърмата и да обсъдите с лекуващия лекар информацията от тях. Възможно е изобщо да не се налага прекратяване на кърменето.

Допускате ли възможност ти и лекуващия лекар лечението да се забави във времето, ако това няма да влоши състоянието ти? Лекарствата по принцип са по-малко опасни за по-големи бебета, а ако е започнало и захранване, тогава вероятно количеството мляко, което бебето поема ще е по-малко(съответно и концентрацията на антибиотика).

Ако все пак се налага спиране на кърменето, би могла да започнеш да цедиш мляко, ако разполагаш с време, докато започне леченито, и да съхраняваш. Така да се намали времето за което бебето ще е на АМ. Първоначално е възможно да изцеждаш незначителни, количества, но скоро да забележиш увеличение на млякото.
 Ванилия Канелска е дала чудесна идея. Ако ти се струва приемлив вариант, би могла да се свържеш с Банката за майчина кърма и да попиташ дали е възможно да взимаш мляко за тази седмица.

Във времето, в което няма да кърмиш, за да поддържаш лактацията ще се наложи да цедиш. За да не намалее млякото, цедене в досегашния режим на детето е добър вариант. Но дори да забележиш намаляване на количеството, после бебето може да си го увеличи, стига да има възможност да суче колкото поиска.

Ето една статия за нежно приучване към шише. Тези идеи също могат да помогнат за това бебето да съхрани уменията си да суче на гърда: http://lalechebg.com/2011/02/bottle-feed/

# 359
Аз не мисля да спирам да кърмя като захраня и да минавам на АМ. Честно казано съм пристрастена към кърменето
И аз съм направо пристрастена  Blush само като си помисля, че един ден все пак ще се отбие и ми става криво!
Михаил го кърмих само 10 месеца, а исках ощеееее.
Сега мисля да си наваксам с Теодор /ако и той е съгласен,де/  Wink

За 6те месеца, който го интересува, четох че между 4 и 6 месец се захранват бебетата, защото кърмата на майката става по-бедна на витамини ( витС и желязо)!

Това не е вярно. Кърмата по принцип си е бедна на желязо. По-скоро се изчерпва собствения запас на бебето.
Може да е бедна, но пък желязото от кърмата се усвоява от бебето в много по-голяма степен, отколкото желязото от АМ  Peace

Tedishte, страхотна е картата   bouquet
Вече е добавена на 1-ва страничка  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт