Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 224
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Моята ядеше 4 пъти около 200, сега пак яде по толкова, но следобедното хранене го заместих с каша.Нов нея също слагам от млякото и, нищо,че кашите са млечки.

# 436
Момичета въпрос моля помогнете и към консултантите по кърмене - аз съм пчеларка/имам 20-тина кошера/, но кърмя и понеже сега започва работата по кошерите питам ако ме ужилят много дали може да кърмя и с какво може да навреди пчелната отрова на бебето?

# 437
Педи не можа да ми отговори каза ами да не е много а аз няма как да знам колко ще ме нажилят и въобще дали ще ме ужили някоя.

# 438
Здравейте и от мен.

Да попитам можеби много тъп въпрос, но по колко хранения имате на ден, защото нещо оставам с впечатлене, че само ние се храним все още 7 пъти  newsm78, през 3 часа с пропуск на едно нощно хранене.

А относно захранването аз мисля да стане първо със сок от ябълка (тъй като намерих домашни) който ще започна след 10-тина дни и в 5-ти месец вече с зеленчукови пюрета.

# 439
  • София
Мая, и Ема яде 7 пъти минимум Mr. Green
Крисанка, наистина ли детето ти хваща ОСЪЗНАТО играчки и си ги слага в устата? И как си храните децата с лъжичка като не може да стоят седанали?
Сникърс, опитай да кърмиш с шарен гердан на шията, който да привлича вниманието, аз си намирам разни неща, в които да се заглежда докато суче. При възможност кърми на затъмнено и тихо място, а също и в сънено състояние. Ако си изяжда достатъчно, аз лчино не виждам проблем, освен, че е доста изнервящо понякога. Ема е ужасна клюкарка в това отношение, обаче се обръща да види какво става без да пуска зърното и това ми причинява известен дикомфорт  меко казано Twisted Evil

# 440
maya27, ние също имаме поне 7 хранения на денонощие. Вечер не пропускаме. Понякога правим пауза максимум от 5 часа, понякога само от 2. Но това не ме притеснява. По тази схема на хранене си наддаваме вече два месеца по 800 грама и си растем в нормите.
А за захранването....аз мисля, че още е твърде рано. Каката съм я захранила на 6 месеца. Това лапане на ръчичките си е съвсем нормално и аз не го тълкувам като глад, сега бебоците опознават света, с устата им е най-лесно. Нито пък и че като ме гледа как ям й се дояжда. Просто за мен това си е любопитство. Важното е захранването да е под контрол и да е наясно и педиатърът на детето. А всяка майка естествено, че сама избира кога и как  Peace Нашата педиатърка се съборазява с желанието на майката, нищо че е от старата школа.

# 441
  • гр. Стара Загора
Maya27 и Майчка се храни мин. 7 пъти и то повечето пъти от двете гърди... даже от 5 дни се буди и за нощно хранене към 3-4 часа...
чудя се дали ѝ стига млякото... но пък гърдите ми са пълни... или я мързи да суче, когато млякото не тече скоростно към края... и затова да иска другата  newsm78
надявам се да не ми се налага да я захранвам скоро  Rolling Eyes

и на мен ми е много чудно как се храни дете с лъжичка като то не може да седи седнало... голямо омазване ще е сигурно newsm78

# 442
И ние се храним поне 7 пъти.
Но през четвърти месец трябва да изяжда по 140 мл. АМ на хранене, а яде по 120 мл., 2-3 хранения са по 90 мл.

А вашите бебета по колко АМ хапват на хранене?

И още един въпрос за мамите с момченца, кога мислите да водите децата за забелване на пишлетата, и при кого, при уролог ли, при хирург ли?Нашата лекарка каза, че след шестия месец праща на хирург, но чета, че хирурзите цепват, а уролозите забелват някак, и е по-добре уролог да го направи.

# 443

и на мен ми е много чудно как се храни дете с лъжичка като то не може да седи седнало... голямо омазване ще е сигурно newsm78
Не е чак толкова много. Mr. Green Леко изправна на шезлонга,с лигавник,допирам до устичката и тя ближе,после отваря устнички и така...Да кажа,че първият опит беше доста неуспешен но сега много се радва. Grinning Grinning Grinning

# 444
силве,а ти не забелваш ли сама newsm78 на мен педио ми показа как и аз го правя всяка вечер Naughty
аз зададох въпроса за захранването точно заради седенето Naughty

# 445
И ние се имаме 7 хранения на ден по около 100-110мл., ако е повече го връща, но щом наддаваме по 1кг. на месец явно и стига  Simple Smile.
На нас педи ни каза, че мога да започна да захранвам с оризова каша без глутен и да заместя едно ядене с нея, примерно следобедното, ама аз изчаквам още, да влезем поне в 6-ти месец  Whistling.

# 446
така и аз да кажа - ние сме на АМ ядем по 7 пъти , като от 12 до 6 сутринта спи ( това ни е паузата) , малчо цока по 160 мл . шишенце чат пат се сърди че не му стига . #Crazy
за захранването имам намерение да почна тези дни със сок от ябълка , понеже съм решила като навършим 4 месеца да почваме пюретата ,  въпреки че педи е от старата школа не е на моето мнение , но пък аз така съм решила.
за хапването на тази възраст не мисля че е трудно и че не седят , той моя така или иначе иска вече да седи не че му давам но дори млякото иска да си го пие почти прав. освен това като бяхме болни що гъсти сиропи изпи от лъжичка , той все едно вече е захранен - не ги плюеше много добре си ги гълташе.
за пишлетата silvanchence защо не пробваш сама да го оголиш аз почти съм готова с това всеки ден тъпо и упорито го правя та вече му се вижда главичката , много е травмиращо на лекар и да хирурзите цепят, присъствах на такова цепене на детенцето на една приятелка-е ужасно горкото дете. после трябва да е топло да го оставяш  да му се проветрява местенцето , че да не се инфектира .  
за играчките и моя е като на Крисанка принцесата , също си държи играчките -  тези чесалките за зъбки , по-леки плюшени , та дори миналия ден( е щото ние сме многоооо лакоми) си държеше сам шишето с чая да си пие. Rolling Eyes

# 447
Ние също си се храним през 3 часа, ако пропуснем някое хранене през ноща си е празник за мен  newsm44

А захранването смятам че е рано за нас, пък и педи така мисли.

Вчера бяхме на консултация, боцнаха ни 2-рия прием на ваксините. За сега ги приемаме много добре  .

# 448
Опитвам да заголвам, но почти нищо не съм направила, доста е залепено.
Ако не успея, ще търсим уролог.

# 449
silvanchence ,ние от както навърши един месец започнахме по малко да забелваме с татито.Всеки път когато питах педи да ми покаже как точно се прави и тя ми викаше да не бързаме да пипаме там и че имало време.И тя спомена за 6-ти месец.Да обаче аз четох че колкото по-рано ставало по-лесно и на своя глава започнахме да го правим.Още месец след това успяхме да го заголим нацяло (татито) че мен направо ме е страх там да пипам,все си мисля че го боли.А той всъщност милия си се смее,тъй като много обича да си е голичък.Явно не изпитва болка,а и 6-ти месец ще са доста по-големички и според мен ще е травмиращо за детето самото изживяване,а и не само за него.

Общи условия

Активация на акаунт