Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 43 455
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Блонди, гледаха ме на видеозон и казаха, че не виждат сак, а само леко уголемена матка. Каза, че било рано да се види сакче и според него няма бременност. Не ми обясни нищо за лекото зацапване /колкото маслина/. Каза да отида на преглед след седмица и тогава можело да се установи дали имам бебе или не. Все пак съм притеснена, защото не знам как да постъпя. Утре съм на лекар и се надявам нещата да ми се изяснят, а дотогава ще припадна от страх да не загубя бебето ...толкова го искам.

П.П. Благодаря и на другите мамита за съветите.

Моята бременност почна по същия начин. Имах два положителни теста и лекарката настоя веднага да ме види, без да чакаме закъснение на цикъла. С леко уголемена матка (по-точно подуване някакво в матката) лекарката ми каза бременна си, пий дуфастон за задържане (защото имах хормонални проблеми). Зацапване също имах, задържа се месец-два, биха ми инжекции и всичко се оправи. Ако не си доволна от отношението на лекаря го смени, малко неориентиран ми звучи.

# 571
Здравейте момичета  Hug Тъкмо днес ми казаха, че бебчо е с по-дълги крайници и с по-голяма глава. Размерите му били като на бебче в 20та седмица, а аз сега влизам в 18  #Crazy но това изобщо не означавало, че ще се роди гиганче  Laughing има много бебчовци които са по-малки в началото а след това си се раждат много нормални и здрави, и обратното...
Имам едно въпросче...докито ми каза, че съм получила лека контракция по време на прегледа но не изглеждаше притеснен. Попита ме дали ме боли и ми каза да пия но-шпа, ако усетя по-силна болка. От време на време ме срязва маааалко по-силно корема, но понеже всичко е наред с мен и с бебо не съм се притеснявала , а и си представях, че матката ме дърпа или се намества. Та понеже ми е първа бременност..интересно ми е какво чувстват други момичета в 4ти месец  Thinking попитах познати които вече са раждали но те ми казаха, че не са имали подобни "проблеми"и бяха изненадани , че изобщо нещо ме боли. Също така съм с предна плацента, дали има нещо общо  Thinking Thinking

# 572
chrissys, всеки чувства различни неща. По принцип не е хубаво да има контракции, след като чак е успял да ги види при прегледа. Аз си пия редовно но шпа и магнезий, когато усетя болки - увеличавам дозата. Хубаво е да ти видят и шийката на матката в какво състояние е, защото ако случайно ти е къса и права тия контракции хич не са добре. Нормалното е шийката да ти е дълга и под ъгъл, така обира натиска на бебето при контракции на матката и няма да изпадне. По принцип матката си контрахира, но ако стигаш до болки и редовно те виждат с контракции е добре да си пиеш но шпа и магнезий превантивно (но те действат с натрупване в организма, с други думи трябва да се пият всеки ден). Между другото, като влезнеш в 18-та седмица вече се води влизане в пети месец Simple Smile

# 573
ахаха  Blush знам си, че е 5ти но тези леки болки бяха през 4ти. Яд ме е, че не го поразпитах, но той изглеждаше толкова спокоен...утре пак съм при него за болничен и смятам да го питам...благодаря за отговора!  Hug Hug

# 574
Здравейте момичета  Hug Тъкмо днес ми казаха, че бебчо е с по-дълги крайници и с по-голяма глава. Размерите му били като на бебче в 20та седмица, а аз сега влизам в 18  #Crazy но това изобщо не означавало, че ще се роди гиганче  Laughing има много бебчовци които са по-малки в началото а след това си се раждат много нормални и здрави, и обратното...
Имам едно въпросче...докито ми каза, че съм получила лека контракция по време на прегледа но не изглеждаше притеснен. Попита ме дали ме боли и ми каза да пия но-шпа, ако усетя по-силна болка. От време на време ме срязва маааалко по-силно корема, но понеже всичко е наред с мен и с бебо не съм се притеснявала , а и си представях, че матката ме дърпа или се намества. Та понеже ми е първа бременност..интересно ми е какво чувстват други момичета в 4ти месец  Thinking попитах познати които вече са раждали но те ми казаха, че не са имали подобни "проблеми"и бяха изненадани , че изобщо нещо ме боли. Също така съм с предна плацента, дали има нещо общо  Thinking Thinking
предполагам минавате задължителните препоръчителни фетални морфологии 11-13 г.с., 18-22 г.с. и след това 28-30 г.с. и както виждате, някои размери ще отговарят на по-късна, други на по-ранна г.с., и при мен имаше разминавания за някои размери на бебо на пегледите, но ако гинекологът Ви казва, че всичко е наред, мисля, че може да му вярвате.
дано всичко е наред и при Вас.
като съвет заради тези контракции мога да Ви пиша, да си почивате повече, намалете малко ритъма. при всяка по-рязка болка и ако се повтаря, както и по-чести такива контракции или  ако прокървите(дано не се случва), отивате веднага на ЖК, ако трябва може да Ви изпишат магнезий или друго. знам, че някои мами са пили но-шпа през цялата бременност, за да нямат проблеми.
подготвителните контракции се появяват значително по-късно от 4ти месец.
при мен ги усетих доста по-късно. и аз имах болки от време на време, но не ме е срязвало така, а и  са били доста нарядко, след пътуване някое или по-активна работа.
така че - почивайте си повече, по-леко, ако ходите на работа, леко бременеене и успех!

# 575
  • Варна
Мадам Тиква,
знам, че всеки случай е различен, но все пак ще ти споделя за моята племенница - три седмици преди да се роди докторът я измери 2800 гр., две седмици по-късно според ехографа беше 2400 Shocked Сестра ми откачи от притеснение, а няколко дни по-късно малката се роди 3700. Та толкова за мерките и теглилките на ехографа. Не се паникьосвай Hug

# 576
chrissys, аз получих контракции в началото на 5 месец и не докторката ги видя, а аз си ги усещах. И въпреки това като и споделих, тя също не беше притеснена, каза, че 5-6 на ден е напълно нормално. Аз обаче настоях да ми изпише нещо, защото много ме е страх и от 1 месец пия папаверин и диаспорал (магнезий). Снощи на консултацията ми каза да ги спра, като пак ми повтаряше, че било нормално  newsm78 Та ще видим сега...
Засечи си колко са ти контракциите на ден и ако са повечко и са болезнени тогава мисля, че наистина трябва да ти изпишат нещо. Но все пак не съм доктор, те си знаят работата... И много важно - почивай си повече, не се натоварвай.
Дано всичко е наред, пиши какво е казал доки.

# 577
  • Burgas, Bulgaria
благодаря момичета -знам, че се притеснявам излишно ,но наистина като видях тези почти непроменени параметри за повече от две седмици и ми се дорева ......
в петък на 11-ти ще ходя за болнични и тогава отново ще замерим бебочка .....
и аз стоя и мисля как така ще наддава на тегло, а няма да расте .....рових из нета, но реших да спра защото има големи страхотии за спиране на растежа ......

# 578
рових из нета, но реших да спра защото има големи страхотии за спиране на растежа ......

е при твойто бебе няма изоставане, все пак е наддало с почти кило. Hug

# 579
Относно лекото зацапване -  и на мен ми се появи в дните около предполагаемия ми цикъл, аз затова си помислих, че не съм бременна Simple Smile спокойно, всички вие, които сте имали подобно нещо + симптоми като при идване на менструацията. Ако е лек дискомфорт според мен е нормално.

Що се отнася до изоставането... Моята дъщеричка също изоставаше към края, като постоянно ми меняха термина според изчисленията на ехографа - АГ-то даже каза, че съм щяла да родя т.нар хипотрофно бебе заради огромното изоставане. Да не говорим, че раждах в скъпа клиника и дадох сума ти пари за прегледи, а гинеколожката ми каза - просто не мога да дам обяснение, не знам.... Важното е, че бебчо наистина беше малка - 2700, макар и попреносена, но живичка и здравичка. Понякога докторите много, ама много стряскат без нужда. Успех, момичета!

# 580
  • Варна
Я да питам още нещо - каква точно е болката от разтягане на връзки и разхлабване на стави? От ден-два при по-дълго заседяване на стола започва ме боли ниско около слабините отляво и отдясно, съвсем отпред, сякаш точно под пубисната кост. Ако си полегна удобно или стана да се раздвижа отминава. Но като седя цял ден в офиса ме боли почти постоянно, леко такова едно, но неприятно. На вас случвало ли ви се е?

# 581
  • Burgas, Bulgaria
Месечинке аз съм така -като гледам от периода в който си  ти, от тогава ме боли, като става по-силно с времето ...Като легна трудно се обръщам и ставам от болка ...Много е неприятно, но според моя доктор било нормално, особено при втора бременност ....

# 582
  • Варна
Ох, на мен ми е първа, но пък паниката ми е малко в повечко, може и затова толкова много да усещам и забелязвам подобни неща...  Не ми пречи, че ме боли, ами се притеснявам постоянно дали е нормално, а док луд става вече от моите оплаквания Crazy Затова викам да се допитам и до препатили. Ще гледам да не се шашкам значи.

# 583
Аз имах такива болки от разтягане и си спомням как ме притесняваше това Simple Smile
Имах чувството, че нещо ми се къса отвътре, по-често при някое (дори не рязко) движение. Особено като лежах и после се преобръщах.

# 584
Месечинка виторога, много ме болеше и мен. Така от 23-24 г.с. като започна, с напредването все повече неща ме боляхя и все по-силно. Тогава, голу-горе, моят започна и в ребрата да ме рита Crazy . Все по-малко спях и все по-трудно си намирах място. Седнала почти не издържах, права ме болеше кръста, като легна ме риташе ужасно! Crazy Crazy

Общи условия

Активация на акаунт