Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 43 472
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
  • On the sea
Искам да ви попитам нормално ли е в средата на седмия месец бебето вече да не рита толкова много както преди?

# 511
Искам да ви попитам нормално ли е в средата на седмия месец бебето вече да не рита толкова много както преди?

Казват, че е нормално, защото бебето вече нямало толкова място. Но трябва да го усещаш всеки ден, задължително. Ако не усешаш бебто до 24ч. трябва да отидеш да те прегледат на ехограф.
Успех Hug

# 512
Има дни , в които бебетата са по-малко активни. След 1-2 дни пак ще си по старому . Но това не означава никакви движения, а по-малко спрямо предните дни. Simple Smile

# 513
Цвете от морето и аз не мога да спя, но това е защото имам болки и схващания на таза, та цяла нощ се чудя накъде да се завъртя. И като стана 2 пъти до тоалетна да се разсъня и ...  #2gunfire Забелязала съм, че когато се натоваря повечко през деня и съм по-уморена спя по-добре  Mr. Green Но за съжаление не са ми позволени дългите уморителни разходки, че съм с контракции и по цял ден лежа общо взето.
Както ти е писала и sky*, не можеш ли да разбереш каква е причината за безсънието?
Но мисля, че е нормално, в доста статии съм чела, че бременността често е съпътствана с безсъние. Важното е да нямаш проблем, който да е причината да не можеш да спиш.
Ами различно е - понякога и мен ме боли таза, понякога покрай ставанията до wc  се разсънвам, а понякога просто си се будя без видима причина и не мога да заспа newsm78 А преди бях на другата крайност - заспа ли, не можеш да ме събудиш в рамките на 8-9 часа Tired

# 514
Май няма какво да направим, ще си будуваме по цяла нощ. А като се родят бебчетата тогава ще искаме да спим, но те пък няма да ни дават  Mr. Green Мен този таз ме притеснява вече, от 1 месец ме боли Sad Другата седмица ще питам доки дали е нормално.

# 515
здр бременна сам в 13 седмица и сам с хрема искам да попитам някои сбласквал ли се с това и дали е опасно за плода слагам си капки за нос

# 516
здр бременна сам в 13 седмица и сам с хрема искам да попитам някои сбласквал ли се с това и дали е опасно за плода слагам си капки за нос
Прочети в листовката дали тези капки могат да се използват при бременност. Можеш да попиташ и личния лекар какво да използваш, като си бременна. Аз бях болна в още по-ранна бременност - около 6г.с., но освен хремата имах и температура. Пих Ефералган, много чай с мед и лимон, отделно лимон с мед, лукчета, а за хремата нищо не съм си капала, чаках да си мине.
Ако можеш да минеш без капки и без лекарства ще е най-добре. Почвай чайчета и много мед и лимони Simple Smile

# 517
Да, чайче с лимон и мед, гледай да не пиеш лекарства... Моят АГ ми препоръча Биопароск при по-упорит запушен нос и болки в гърлото - пръска се с помпичка и е безвреден.

# 518
И аз не мога да спя от известно време- получавам едни нервни тикове в левия крак, много ми е дискомфортно, втрисат ме силни нерви, а до момента на лягане съм уж спокойна и дори ми се спи понякога адски много. Rolling Eyes

# 519
Май няма какво да направим, ще си будуваме по цяла нощ. А като се родят бебчетата тогава ще искаме да спим, но те пък няма да ни дават  Mr. Green Мен този таз ме притеснява вече, от 1 месец ме боли Sad Другата седмица ще питам доки дали е нормално.
И мен ме наболява от доста време вече, но сега съвсем се е засилила болката. Вече на 2 пъти питам на прегледите и АГ ми каза, че е нормално, защото тялото малко по малко се подготвяло за раждането. Та явно до края така ще си откараме. То всъщност мен ме боли вечер обикновено, като се залежа.

# 520
  • Варна
И аз към неспящите - къде от нерви, къде от приболявания, придърпвания, неудобни пози... Будя се постоянно, не мога да се наместя, не мога да заспя, а ми се спи, две не виждам Whistling

# 521
Аз също имам дни в които, не усещам толкова активно бебка, но пък има дни в които не спира да рита! Така, че не се притеснявай, но по принцип трябва да усещаш движения всеки ден.Ако има ден в който не усещаш бебето отиди на лекар, защото това не е нормално.

# 522
самолечение с капки за нос не е препоръчително, ако са изписани от следящия ЖК е друго.

Нормално е да чуствате дискомфорт като хрема през бременността, поне я началото до към средата, и аз бях така. Капки не съм ползвала. Направете запарка от ч с.л. лайка, сложете малко мед вътре и така капвайте в ноздрите, ще облекчи дишането.
Можете и да влезете за един лек душ в банята, също помага Simple Smile

# 523
Аз също имам дни в които, не усещам толкова активно бебка, но пък има дни в които не спира да рита! Така, че не се притеснявай, но по принцип трябва да усещаш движения всеки ден.Ако има ден в който не усещаш бебето отиди на лекар, защото това не е нормално.
поне два-три пъти на денонощие трябва да го усещате. ходете редовно на прегледите, които след това ще зачестят и пожелавам всичко да мине нормално и леко раждане Simple Smile

И аз не мога да спя от известно време- получавам едни нервни тикове в левия крак, много ми е дискомфортно, втрисат ме силни нерви, а до момента на лягане съм уж спокойна и дори ми се спи понякога адски много. Rolling Eyes
масаж на краката и ходилата много помага и винаги имайте мокра кърпичка под ръка, обтривате схванатия крак леко и се оправя Wink или стъпете на студено, на някоя плочка в банята.

# 524
  • On the sea

Благодаря ти, аз по принцип всеки ден я усещам, но движенията са много по малко от преди, но пък днес е много активна!

Общи условия

Активация на акаунт