Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 43 451
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Мами, контракциите са опасни само ако имате проблем с шийката на матката. Всеки нормален лекар ще ви я прегледа поне три пъти с развитието на бременността - дали е достатъчно дълга, дали й е запазен ъгълът. Ако е къса и права тогава при контракция може да изпадне бебето, защото няма какво да обере натиска на изхода.

# 586
  • Варна
Да, това със спането е другият ми проблем - спя сама на разпънат диван, оградена от точно 7 възглавници с разнообразна форма и големина Crazy Тогава пък ме болят тазобедрените стави, но това вече не ме притеснява, само тези пусти болки в корема Whistling
Иначе шийката ми е гледана няколко пъти, последно преди седмица и е добре...

# 587
И аз чувствам болки в корема, като опъване, особено като си легна. Като ми станат по-силни увеличавам дозата но шпа, понякога пия за ден-два по два магнезия, вместо един (от 500 мг). И ми минава, спирам да го усещам така корема. Щом шийката е добре, значи няма нужда от специален режим, просто лекарят да си прецени в конретния случай пречи ли по други причини.

За да не те болят тазобедрените стави може да пробваш да си сложиш възглавница между краката (за лежането по гръб и корем сигурно знаеш, че е противопоказно, та само тая поза с възглавницата предимно наляво, редува се с дясно). А пък за болки в гърба помагат и възглавници, които подпират от всички страни, между краката и допълнителна за отпускане на ръката напред върху нея. Аз си взех специална възглавница от този тип http://www.amazon.co.uk/PILLOW-PLEASURE-BIG-MATERNITY-SUPPORT/dp … 052202&sr=8-1 , но става и с обикновени Simple Smile

# 588
  • Burgas, Bulgaria
пак съм аз -  болка като преди цикъл ама обхващата и бедрото -едното .....
някой да си я познава
  newsm78

# 589
  • Варна
пак съм аз -  болка като преди цикъл ама обхващата и бедрото -едното .....
някой да си я познава
  newsm78

контракция? Thinking

# 590
Аз като имам спазми в началото на цикъла, ме болят и бедрата.

# 591
  • Burgas, Bulgaria
celika  - същата работа съм и аз като съм в цикъл ....
от всичките тези гадни емоции два дни май на там отива работата ..... ще пия но-шпа да видим ....това с болката в крака е много гадно и то ....

# 592
chrissys, аз получих контракции в началото на 5 месец и не докторката ги видя, а аз си ги усещах. И въпреки това като и споделих, тя също не беше притеснена, каза, че 5-6 на ден е напълно нормално. Аз обаче настоях да ми изпише нещо, защото много ме е страх и от 1 месец пия папаверин и диаспорал (магнезий). Снощи на консултацията ми каза да ги спра, като пак ми повтаряше, че било нормално  newsm78 Та ще видим сега...
Засечи си колко са ти контракциите на ден и ако са повечко и са болезнени тогава мисля, че наистина трябва да ти изпишат нещо. Но все пак не съм доктор, те си знаят работата... И много важно - почивай си повече, не се натоварвай.
Дано всичко е наред, пиши какво е казал доки.

Dafi благодаря, че сподели! Hug Нямах възможност днес да го попитам, но утре пак ще се виждам с него...сега като се замисля, ако беше нещо опасно едва ли щеше да си замълчи(а и ако се притеснявам и гадая няма да стане по-добре) Единственото нещо което ми каза е да пия Но-Шпа 3 пъти по 1. Днес се следих и със сигурност имаше 3 контракции, като едната по-силничка беше след като седях дълго време права на опашка пред лабораторията...През почивните дни си правих много големи разходки и може да съм се поизморила повечко. Тези дни ще си почивам и ще видим какво ще стане.

# 593
Когато ходя повечко и се поуморя и аз имам повечко контракции, за това почивката е много важна. Щом като ти е изписал Но-шпа, няма страшно, всичко ще е наред, всички това изписват (или папаверин, което е същото). Спестил ти е магнезия, значи не е нещо страшно Simple Smile
Аз от утре спирам всички хапчета и ще се следя и аз как ще е положението без лекарства.

# 594
Мами, в коя г.с. започнаха да намаляват движенията на бебчо? Знам че по някое време им става тесничко и се чудя да не би при мен да е дошъл този момент. До онзи ден бебчо такива ритници ми раздаваше, а сега от време на време само го усещам и то предимно имам чувството, че се намества Thinking

# 595
  • София
Мами, в коя г.с. започнаха да намаляват движенията на бебчо? Знам че по някое време им става тесничко и се чудя да не би при мен да е дошъл този момент. До онзи ден бебчо такива ритници ми раздаваше, а сега от време на време само го усещам и то предимно имам чувството, че се намества Thinking

При мен детето си се движеше до раждането. Но общо взето, след като влязах в осмия месец ритниците намаляха за сметка на въртене, бутане, ръчкане с ръце, глава и каквото може  Mr. Green

# 596
Zdraveite mili mami i bude6ti mami, az su6to sum bude6ta mama ve4e sum v 6ta g.s. na 02.05 bqhme na doktor i ni vidqha ve4e no imam edin vapros koito mnogo me pritesnqva na 01.05 poly4ih mnoogo leko zacapvane spodelih tova s moq ginekolog i mi izpisa da piq duphaston i papaverin su6to na 02 mi biha i pregnil vuprosut mi e koga trqbva da spre vuprosnoto zacapvane i 6tom  kato  Sad :(piq lekarstvata trqbva li da se pritesnqvam za bebo? javascript:void(0);

# 597

При мен детето си се движеше до раждането. Но общо взето, след като влязах в осмия месец ритниците намаляха за сметка на въртене, бутане, ръчкане с ръце, глава и каквото може  Mr. Green
Благодаря ти за бързия отговор! Той и при мен се движи и то в същите часове, както и преди. Просто самите движения ги усещам по-слаби. Преди направо имах чувството че с някой ритник ще ми разпори корема и ще излезе Mr. Green А сега ми се струва точно, че се върти само лекичко newsm78 Дано е наред всичко

# 598
усеща ли се два-три пъти минимум на денонощие, всичко е наред Simple Smile стискам палци за леко раждане!
по-скоро ще усещате опъване на краче, лакът или коляно в реброто, да се намества и слиза надолу скоро.
Dessyto, повече спокойствие и почивка без натоварвания и резки движения, вдигане на тежко.
дано няма силна болка. И задължително след няколко дни пак отидете на ЖК, но повече си почивайте тези две-три седмици Simple Smile
ако има нещо притеснително - гинекологът би Ви казал, така че  Peace
успех!

# 599
  • Варна
Zdraveite mili mami i bude6ti mami, az su6to sum bude6ta mama ve4e sum v 6ta g.s. na 02.05 bqhme na doktor i ni vidqha ve4e no imam edin vapros koito mnogo me pritesnqva na 01.05 poly4ih mnoogo leko zacapvane spodelih tova s moq ginekolog i mi izpisa da piq duphaston i papaverin su6to na 02 mi biha i pregnil vuprosut mi e koga trqbva da spre vuprosnoto zacapvane i 6tom  kato  Sad :(piq lekarstvata trqbva li da se pritesnqvam za bebo? javascript:void(0);

Пиши на кирилица!
Пий си лекарствата, почивай си и не се притеснявай излишно, по-добър съвет няма. Peace

Аз имах зацапване до края на третия месец с първото бебе, въпреки лекарствата.

Общи условия

Активация на акаунт