Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 43 439
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
цвете от морето, зависи и на къде се е завъртяло бебчето, има позички в които движенията се усещат доста по-слабо. Скоро и аз имах такива дни  Simple Smile

# 601
Zdraveite mili mami i bude6ti mami, az su6to sum bude6ta mama ve4e sum v 6ta g.s. na 02.05 bqhme na doktor i ni vidqha ve4e no imam edin vapros koito mnogo me pritesnqva na 01.05 poly4ih mnoogo leko zacapvane spodelih tova s moq ginekolog i mi izpisa da piq duphaston i papaverin su6to na 02 mi biha i pregnil vuprosut mi e koga trqbva da spre vuprosnoto zacapvane i 6tom  kato  Sad :(piq lekarstvata trqbva li da se pritesnqvam za bebo? javascript:void(0);

Ако зацапването се дължи на хормонален проблем (прегнила, който ти бият, говори точно за това), всичко ще се оправи до 16-тата седмица най-късно, когато ти се формира изцяло плацентата (тя поема функциите и си произвежда всичко, което трябва и не се разчита вече на организма на майката за производството на ЧХГ /прегнила ти го бият затова/). На мен ми биха доста но шпа на инжекции и доста прегнил, но като мине тоя период и всичко се нарежда.

# 602
Аз също бях със зацапване от 6г.с. до около 12г.с. При мен проблема обаче беше отлепен плоден сак и трябваше постоянно да лежа. Пих Дуфастон и Но-шпа (което е същото като папаверин), биха ми и няколко инжекции Но-шпа и бусколизин.
Много зависи на какво се дължи при теб зацапването, но важното е, че сте предприели лечение, бъди спокойна, с тези лекарства няма да навредиш на бебо, много бъдещи мами ги пият. Дори сега от 1 месец пия Папаверин заради контракции, проблем няма.
Пий си лекарствата и почивай колкото можеш повече, не се натоварвай с абсолютно нищо  Peace
Лека бременност  Hug

# 603
Благодаря ви много за отговорите успокоихте ме малко че иначе мн се бях притеснила на 25 отново съм на лекар и дано всичко е наред вече Simple Smile

# 604
Благодаря ви много за отговорите успокоихте ме малко че иначе мн се бях притеснила на 25 отново съм на лекар и дано всичко е наред вече Simple Smile
Ако прочетеш малко по- нагоре ще видиш, че скоро имаше съвсем същия случай и мисля, че момичето е добре. Не се притеснявай много от нас са имали зацапване- по- нагоре сме обяснили по какви причини. всичко ще е наред, само малко повечко внимание. Wink

# 605
Здравейте момичета,
в коя г.с. най-рано може да се чуят сърдечни тонове?

# 606
  • на последния етаж
При мен в 8-9 г.с. и двата пъти - тогава отидох на преглед.

# 607
При мен в 8-9 г.с. и двата пъти - тогава отидох на преглед.
при мен в 7 г.с - първия път, а втория просто отидох по- късно. Peace

# 608
# 609
При мен ги чухме в 7-8г.с., тогава прокървих.

# 610
  • София
6 г.с НО  зависи от ехографа и задехографското устройство Flutter

# 611
Мами, тоя път и аз с проблем да пиша Simple Smile По принцип цял живот съм имала високо кръвно, 130х110, примерно, преди 2-3 години ми се нормализира без лекарства, само със специален режим. В момента пък съм в другата крайност - много ниско. По-рано ми се беше случило и ми се беше допило много нескафе една седмица (по принцип кафе не пия), като премерих кръвното се оказа пак ниско. Сега втори ден зверски ме боли глава, дори и при спане не минава. Току-що си премерих кръвното - 95х65, което за мен си е направо шокови стойности. Направих си пак нескафе и сега ще го пия (лекарката ми го е разрешила, особено за ниско кръвно). В пети месец съм, ако има някакво значение... Някоя имала ли е същия проблем и знае ли с каква сериозност е, или какво го причинява? Да се обаждам ли на лекарката ми? По принцип бях чела за високо кръвно при бременни, ама това ниското...
П.С. Пия много вода, не е обезводняване..

# 612
  • София
NaLu цяла бременност бях с ниско,доста ниско кръвно...вдигна се на финала и то само как се вдигна..докара ме до прееклампсия.
Аз лично нямах проблеми с ниското кръвно,имала съм и стойности 80/50,всичко беше ок.

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 21:52 от magnet_for_happiness

# 613
  • Варна
Мами, тоя път и аз с проблем да пиша Simple Smile По принцип цял живот съм имала високо кръвно, 130х110, примерно, преди 2-3 години ми се нормализира без лекарства, само със специален режим. В момента пък съм в другата крайност - много ниско. По-рано ми се беше случило и ми се беше допило много нескафе една седмица (по принцип кафе не пия), като премерих кръвното се оказа пак ниско. Сега втори ден зверски ме боли глава, дори и при спане не минава. Току-що си премерих кръвното - 95х65, което за мен си е направо шокови стойности. Направих си пак нескафе и сега ще го пия (лекарката ми го е разрешила, особено за ниско кръвно). В пети месец съм, ако има някакво значение... Някоя имала ли е същия проблем и знае ли с каква сериозност е, или какво го причинява? Да се обаждам ли на лекарката ми? По принцип бях чела за високо кръвно при бременни, ама това ниското...

Ниското кръвно не е опасно като високото, пийни си кафето. Разбира се сподели и с лекарката си. Посочените от теб стойности не са чак толкова ниски. Може би не си свикнала и това ти създава дискомфорт. Нека и някой друг да се изкаже. Peace

# 614
При ниско кръвно майката страда, за бебчо няма проблем.
Айран със сол, шоколад или нещо сладичко и много вода.
И сподели с лекарката си.

Общи условия

Активация на акаунт