Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 43 418
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Ей това като го прочета, не знам какво ми става- бременна и пуши........отврат  newsm61 smile3515 smile3511
А кърмеща и пуши, днес дадоха данни какви отклонения и проблеми имат децата на такива майки.

# 661
Ами да- същата работа, направо е гнусно, отвратително ............... нямам думи  Sick Sick

# 662
А на тези майки, които не пушат и въпреки това имат бебе с увреждане??
А тези, които пушат и нямат? Не мога да си обясня защо така се ненавиждат пушачите? Удобно извинение, може би?
Ненужно крайна си, но ти си знаеш Peace

# 663
А тези, които пушат и нямат? Не мога да си обясня защо така се ненавиждат пушачите? Удобно извинение, може би?
За всичко си има причина, но когато сам си го причинява човек........ ooooh! или рискува излишно, защото не се знае докато пуши дали няма да има нещо. Това, че примерно няма увреждане се разбира в последствие. А що се отнася до пушачите- не се сещам за друго нещо, причинено от непознати хора, което така да навлиза в личното ми пространство, както пушенето. По закона на Мърфи вятърът винаги духа към непушача  Peace

# 664
  • до най-прекрасния мъж
А що се отнася до пушачите- не се сещам за друго нещо, причинено от непознати хора, което така да навлиза в личното ми пространство, както пушенето. По закона на Мърфи вятърът винаги духа към непушача  Peace
Подкрепям напълно и се радвам, че забраняват пушенето на обществени места скоро. Който иска да се трови, да го прави, нямам нищо против, но да си намери начин и място. Имам против, обаче, около мен да се пуши и да ми тровят организма - и без това всичко друго е отровено, поне от това да се отървем. Доскоро колежка пушеше в офиса - вдигах кръвно, ставаше ми лошо, главата ми се въртеше. Е, радвам се, че вече не делим една стая - не се понася. Понякога имам чувството, че тоя дим се е наслоил вътре в мен, ужас.
А бременна и пушеща - не искам да съм крайна, но е осъдително. Божа работа дали ще се роди дете с увреждане или не, но рискът не си струва удоволствието.

# 665
nana77, при мене също бебето върви с 2 седмици назад, но е така от самото начало.
Най-добре спри цигарите,  за да си сигурна че не правиш лоша услуга на бебето си.

# 666
Аз също съм пушила преди,но сега не.Това за мен е престъпление,бременна жена да пуши.
Но всеки си знае,щом можем сами да се предпазим,защо някой хора не го правят немога да разбера,и то в името на бебчето  #Crazy

# 667

Спира притока на кислород, уврежда плацентата, има по-голям риск да се роди дете с ниско или дори екстремно ниско тегло. Съществува и теория, че за децата на майки пушачки съществува по-голям риск от СВДС, отколкото за децата на непушачките. Дори само заради тези неща си струва да преустанувиш вредния навик за известен период. Все пак са само девет месеца.
Аз съм пушач. И то пушач професионалист. Tired Спрях цигарите в мига, в който видях двете чертички. Не съм пушила и докато кърмих. Мисля, че  поне това може всяка бъдеща майка да направи за детето си. Едва ли има пушач, който би забол цигара в устата на новороденото си бебе, но пък докато не се е родило смята, че няколко цигарки дневно детето няма против да изпушва? Thinking

# 668
Нещо темата излезе от обичайните бързи въпроси и отговори Simple Smile
Мисля, че момичето разбра (а сигурно и знае), че пушенето е вредно.  Peace

# 669

Спира притока на кислород, уврежда плацентата, има по-голям риск да се роди дете с ниско или дори екстремно ниско тегло. Съществува и теория, че за децата на майки пушачки съществува по-голям риск от СВДС, отколкото за децата на непушачките. Дори само заради тези неща си струва да преустанувиш вредния навик за известен период. Все пак са само девет месеца.
Аз съм пушач. И то пушач професионалист. Tired Спрях цигарите в мига, в който видях двете чертички. Не съм пушила и докато кърмих. Мисля, че  поне това може всяка бъдеща майка да направи за детето си. Едва ли има пушач, който би забол цигара в устата на новороденото си бебе, но пък докато не се е родило смята, че няколко цигарки дневно детето няма против да изпушва? Thinking

Аз спрях пушенето още преди да забременея! Това прави ли ме по-добре майка?
А теб прави ли те по-лоша?

Плацентата е невероятен филтър и на истина няма как да се увреди плода от 2-3 цигари. Ако пушиш по кутия-две, вече е друго, но пак не е решаващо.

Просто с тия "статистики" ми вадят очите, защото те няма как да знаят дали едно бебе на майка - пушачка е щяло да се роди с по-високо тегло, само ако тя беше спряла цигарите!
И си говорят и пишат, колкото кампании да има Stop

# 670
Много хубаво го е казала ivka03
Доскоро колежка пушеше в офиса - вдигах кръвно, ставаше ми лошо, главата ми се въртеше. Е, радвам се, че вече не делим една стая - не се понася. Понякога имам чувството, че тоя дим се е наслоил вътре в мен, ужас.
и мен ме е адски гнус, и не ми понася. Sick Sick

# 671
Momi4eta,izviniavaite 4e pi6a na latinica,no pi6a ot tel.,a tova mi e edinstvenata vrazka s internet v momenta.Ima li razlika predna placenta i placenta previa?Prednata placemta riskov faktor li e?Ne moga ne6to da vidia kakvato i da e informacia 4rez gugal ot tel.6te sam vi blagodarna za vsiakakva informacia!

# 672
Плацента превия е когато е отдолу, а не отпред, т.е. има разлика. Предната си е нормална като задната.

# 673
  • Варна
Momi4eta,izviniavaite 4e pi6a na latinica,no pi6a ot tel.,a tova mi e edinstvenata vrazka s internet v momenta.Ima li razlika predna placenta i placenta previa?Prednata placemta riskov faktor li e?Ne moga ne6to da vidia kakvato i da e informacia 4rez gugal ot tel.6te sam vi blagodarna za vsiakakva informacia!

Има разлика. Предна плацента е тази плацента, която е закрепена на предната страна на корема. Това е най-честия случай на закрепване на плацента. Плацента превия е плацента която е ниско закрепена и стои на родовите пътища, често има такива случаи и се препоръчва и раждане със секцио, както и повече внимание по време на бременността.

# 674
Аз съм против пушенето по време на бременност също, но от това което съм чувала и чела знам, че 1-2 цигари не са чак толкова вредни- който си иска нека си пуши. Един лекар на една лекция каза, че е по- добре една цигара от колкото една адски изнервена майка. newsm78 Аз мразя да ми е задимено и не пуша от преди доста време, доста и от преди да родя, но мисля, че всяка мислеща жена може и сама да стигне до извода дали и колко е вредно- стига да иска, въпроса е,че според мен повечето пушачки просто не искат да мислят нормално в тая насока. За мен лично много по- непростимо и не редно е пушене по време на кърмене- това вече не го разбирам, не разбирам защо трябва да кърмят жените, които не могат да се лишат от цигари и мисля, че е много по- добре да не кърмят.....мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт