Обречени ли са връзките между жена без дете и мъж с дете?

• 33 837
  • 333
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Защо си така обезверен? Някак внушаваш, че нямаш доверие в жените. Запомнила съм те заради красавицата в подписа ти (да ти е жива и здрава!). Сякаш очакваш да бъдеш наранен, детенцето да не бъде прието, а това би било пагубно за връзките ти, без значение първоначалното намерение на жената.
Всичко зависи от човека, имам примери за жени, които направиха всичко възможно да откъснат баща от дете (успяха, но за това е отговорен само и единствено мъжът), имам примери за точно обратното - партньорки, които насърчават срещите с детето, приемат го и го обичат.
Не съм чела темата, ще я прочета, но някак исках това да ти кажа - не подхождай предубедено, дай шанс на някое симпатично момиче, което ще те обикне - и теб, и детенцето! Толкова си млад, не си слагай сам спирачки, заради всички "мъдрости", които се разменят тук за жените.
Отивам да чета.

# 76
Ами зависи много от мъжа, жената, детето, с една дума - от всичко зависи, далеч не само от това, че мъжът има дете.

# 77
Zavisi ot horata.
Nie sme taka- toi s dete, az bez. Sled tova obsto dete. Jiveem stastlivo.

# 78
Изобщо намесени ли са чужди деца в отношенията много си зависи от възрастта им, как приемат ситуацията всички намесени, кой какви страхове има и т.н.
Аз имам и пастрок и мащеха, определено мога да кажа, че на родителите ми им е трябвало доста време да ми ги представят, дали от страх дали от нещо друго. Аз повече харесвам пастрока си, с мащехата не успяхме много да се нагодим, то си е и до хора вече.
Без риск няма как да се види какво ще стане.

# 79
Не! Не са обречени. Нищо невъзможно в живота няма.
Изчетох всички коментари. За много неща са прави изказалите се. И опасенията и предупрежденията им са основателни, НО
това са само хипотези
и разкази за съществуващи лица и събития.
Не са общовалидни истини.
Има лоши жени. И лоши хора въобще. И егоисти.
Има и други.
Има и любов. И благородство. И интелигентност.
Различни са хората.

Не съм нито лекомислена. Нито наивна. Нито неопитна, за да твърдя такива неща.

Пожелавам ти късмет! Дано да срещнеш скоро най-прекрасната жена и да се убедиш сам, че такова нещо като обречени връзки няма. Дори да не стане от първия опит, не се отказвай от търсенето!
Успех в личностното ти развитие и кариерата!

# 80
  • на плажа
 Никога не съм мислела, че това може да е проблем. Ожених се за такъв. Детето му беше на 3 години, когато се запознахме, сега е вече на 10. Общото ни дете е на 4г. Двете деца се обичат много, макар и да се виждат само през уикендите.

# 81
  • Пловдив / София
Не съвсем оправдано обаче.
Как можах да забравя, жената на брата на мъжа ми ( все не мога да ги оправя тези роднински връзки),

Етърва ти.

Не мисля, че чак е обречена такава връзка. Обаче ще е трудно.
Аз самата като нераждала още, не знам дали бих приела мъж с дете от предишен брак.
Чистосърдечно си казвам. Ето, напр., решавам уикенда да отидем някъде, ама той трябва да е с детето "по график". И не знам дали бих издържала звънене от бившата му жена и др. подобни.
Не казвам не бих, защото нищо в живота не се знае, но доколкото се познавам, няма да цъфтя от щастие в една такава ситуация.

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 09:47 от fam

# 82
  • София
Ако един мъж, който има дете, не крие това с цел богат улов на мацки, ако говорейки за детето си не плюе бившата си жена, не ми подсказва с поведението си, че детето му ще е цар и господар и ще трябва да му козируваме, ако не говори за детето си с досада, бих му подарила живота си и бих му родила поне още две, като не бих правила никаква разлика между общите и неговото.

Има и една друга подробност -децата също имат характери и е много възможно да не се сработим. Доста обич и търпение са нужни в едни такива моменти. Трябва си сериозно духовно и емоционално ниво.

Чак пък обречени...айде сега.... Wink

# 83
  • София, център
Априори са си проблемни такива връзки с деца от предишни бракове.
Трябва да се нагласиш психически за предстоящи проблеми, а ако не дойдат - то тогава трябва да си щастлив.

Имам известни наблюдения върху подобен на твоя казус. Подробности няма да споделям. Не е лесно, и не само с една не е лесно. От връзка на връзка. В началото всичко е мед и рози. И после примерно се започва, ама защо детето така, ама защо вместо на екскурзия двамата, ти плащаш на детето еди какво си, защо вместо с мене на кино, ти с детето на спорт, започва се ревност, започват се разправии, родната майка се намесва, поставя условие детето да не спи в една къща с "онази", абе до безкрай.

Обратния случай също, сама жена с дете. От връзка на връзка.

# 84
  • Варна
Не мисля, че мъж без деца е по склонен да се обвърже с жена с дете, отколкото обратното.

определено е така и според мен.

Познавам повече момичета, които са с мъже с деца от предишни връзки, отколкото обратното.Мисля, че е по-предпочитан варианта, когато тези мъже не живеят с децата си/което е в 99% от случаите на разведени мъже/ - виждат ги уикенда или нещо такова.Никой не обича да се грижи и да се занимава с проблемите на чужди деца, няма спор за това.Нито мъже , нито жени.Някои го правят заради любовта към партньора си, не от хуманност и любов към чуждото дете.

# 85
Не е обречена!  Naughty
Нямам собствен опит, но го казвам от наблюдения на две много близки двойки. И при двете мъжът беше разведен с дете. Едните имат вече две свои деца, другите все още нямат. Но се обичат и разбират чудесно.
Пробвай  Flutter

# 86
Ей, в този форум от година на година все повече зачестява употребата на "никой", "никога", "всички" и винаги". Приемете, че хората са различни и няма рамки. На мен ми е любимо някой да ми обясни защо бих се радвала/приела/гледала едно дете. Ама любимо ми е просто. Понеже той/тя нали е бил там и познава "всички" и "навсякъде" и е готов/готова с постулатите.  Whistling Ми не е така. не е вярно. Няма една истина. Толкова е просто, че чак е изненадващо как и защо се налага да се вият тия низове от "никога" и "винаги", и "всички" в постовете. За съжаление, има евентуална възможност някой да вземе да се повлияе, което би било много тъжно.

# 87
  • Варна
Някои го правят заради любовта към партньора си, не от хуманност и любов към чуждото дете.

Някои го правят заради това, вероятно, но далеч не всички.
Други се влюбват в детето, грижат се за него, обучават го, възпитават го, подкрепят го - просто му стават родител.
До човек е, но явно и до среда.
Аз много такива примери имам, пък. А още повече - много са от по-старото поколение, мои приятели/ки имат невероятно близки отношения с вторите си бащи/майки, макар, че някои от тях загубиха биологичния си родител, уви.
Сигурно заради такива примери, никога не се съмнявах, че такива връзки са напълно възможни. Вероятно затова срещнах втория си съпруг, който е и прекрасен родител - имах го за най - естественото нещо!
Във форума разбрах, че явно съм имала невероятен късмет! Grinning

# 88
aз не съм толкова благородна да гледам чуждо дете.
не мога, мислела съм го.
не мога.

имам 2 приятелки с мъже с деца, справят се.
това е нещо извън моите възможности.

# 89
Вече е ясно, че сами мъже са склонни да се обвързват с жени които имат деца, но обратното дали е възможно. Питам от чисто любопитство, защото всяка жена иска да е майка, но как би приела чуждо дете и били го приела изобщо. ...

Всичко зависи от мъжа и от жената. Няма универсална формула.
Има мъже, които са склонни на обвързване с жена с деца, но има и такива, които не са. И обратното.
Аз лично не бих търсила контакт във фитнеса, но ти докато не пробващ, няма да разбереш дали тази мацка не е твоята, нали така?

Общи условия

Активация на акаунт