Обречени ли са връзките между жена без дете и мъж с дете?

• 34 101
  • 333
  •   1
Отговори
# 90
Аз лично не бих търсила контакт във фитнеса, но ти докато не пробващ, няма да разбереш дали тази мацка не е твоята, нали така?
  Peace
Тупак, вЕрно какво те спира да се пробваш? Никой не е казал че ще се съберете заедно на 100%.

# 91
Не съм чела темата.
Лично за мен мога да кажа,че ако човекът е моя човек - за мен не би имало никакъв проблем,че ще е с дете.Бих направила всичко възможно детето да се чувства добре и бих помагала на мъжа да балансира вниманието си между детето и новия си живот.
Не мога да обичам мъжа,а да не обичам детето му. Някак неестествено е за мен.

# 92
  • Paris, France
Защо ли мащеха е нарицателно.

Вярно е, но в неговия случай детето не живее при него.

Всичко зависи от мъжа и от жената. Няма универсална формула.
Има мъже, които са склонни на обвързване с жена с деца, но има и такива, които не са. И обратното.
Аз лично не бих търсила контакт във фитнеса, но ти докато не пробващ, няма да разбереш дали тази мацка не е твоята, нали така?

Подкрепям. Вярно е, че не всяка жена би приела да има сериозна връзка с мъж с дете ако тя самата няма. За себе си знаех от малка, че не искам да отглеждам чуждо дете или да ми се пречка в бекярския живот. Никога не отстъпих на принципа си. Но има много жени, които приемат. Аз съм дете на разведени родители и зная колко е трудно за родителя, при когото е детето да създаде и поддържа връзка. Децата по-лесно приемат мащеха отколкото пастрок.

2пак, докато не пробваш няма да разбереш. Аз, на твое място, бих поканила момичето, което харесваш и бих споменала, че имам дете. После каквото сабя покаже. Сам казваш, че не търсиш сериозна връзка и не разбирам от какво толкова се притесняваш. Всяка връзка може да се разпадне, с или без деца.

# 93
...

2пак, докато не пробваш няма да разбереш. Аз, на твое място, бих поканила момичето, което харесваш и бих споменала, че имам дете. После каквото сабя покаже. Сам казваш, че не търсиш сериозна връзка и не разбирам от какво толкова се притесняваш. Всяка връзка може да се разпадне, с или без деца.

Peace
Подкрепям Невена. Докато не пробваш, няма да разбереш.
Животът не свършва с развода - нито за мъжете, нито за жените.
Успех!

# 94
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Когато  се  събрахме с моя мъж, той беше прясно разделен с жена си, от която имаше  6- годишен син. От самото начало знаех, че е нечий татко  и го приех така. Аз самата нямах  дете и не планирах  такова в близките  години. Истината е, че по онова време думата " дете" ми докарваше пристъпи  на паника Grinning Но неговото дете никога не ми е пречило, единствените  проблеми, които имахме, бяха  създадени от бившата му съпруга, която настройваше детето  срещу баща му и срещу  "новата му".
Сега, десет години по- късно, моята  дъщеря си има  един  хубав тъмнокос и синеок батко, който  редовно ходи на фитнес , който  изглежда  доста  надежден и силен  и към който тя е много привързана. Срещат се редовно, баща им много се старае в това отношение, аз насърчавам срещите, а бившата му съпруга, ако не ги насърчава, то поне  не се възпротивява  на контактите между децата/ ние с нея така и не се познаваме лично, макар че живеем в един град /. Когато дъщеря ни се роди, брат й  беше резервиран към нея, но колкото  повече тя расте и става все  по- забавна  и  докарваща ни до пристъпи  на неистов смях, толкова повече и той се привързва.
Радвам се, че дъщеря ми си има по- голям брат, който не съм се мъчила да раждам и  отглеждам аз Laughing
Така че, ако изхождам от  собствения  си дългогодишен опит в това отношение, твърдя, че  такава връзка не е обречена по  презумпция. Всичко си зависи  от хората в нея и от това, да си дадат ясна сметка какво могат да приемат и какво- не.
Ако връзката ми с моя мъж приключи в някакъв момент, то  причината  за това в никакъв случай няма да е сина му Peace 

# 95
  • Колибите
Да.

Преди два дни моята едногодишна връзка с вдовец с две деца приключи.
Той не желае да имаме общо дете, надявах се да се промени това му решение. Пази ме от собствените си деца, за една година съм се срещнала веднъж с единия му син.

Когато му заговоря за моето желание и радост, че ще си осиновявам детенце, той се вкаменява и казва, че "това било мой избор." А в същото време непрекъснато ми говори за своите деца. Аз ги обикнах, макар и задочно, защото май опознах по-добре тях чрез разказите на баща им, поят приятел, отколкото самия него.

Но неговото нежелание да ме допусне в света на своето семейство ми подсказва, че за него аз съм била удобната любовница.

Дано при други не се случва така.

# 96
 Розмариня, може и малко грубо да прозвучи, но добре, че си се отървала.
Близка е със статут на любовница на вдовец с дете от 12-на години и сигурно за всичките тези години е виждала детето му 20 пъти. Лошото е, че годините си минават, тя е в началото на 40-те и обръщайки се, разбира, че всъщност си е губила времето с него.  Confused

# 97
  • София
Розмариня, кофти, че си го преживяла, но добре е, че е навреме. Явно този мъж не е искал да сте семейство, такъв не ти трябва.
Аватарът и никът ти ме усмихват всеки път - у нас много се атчи подправката розмарин.
[/size]

# 98
  • Колибите
Касита, Бъръльо, прави сте. Пак добре, че навреме се усетих.

Скрит текст:
Като подправка не ползвам розмарин, но съм във възхита от огромните храсти по морето, които си растат в градините на хората и не мръзнат. Неколкократно се опитвах да отгледам вкъщи в саксия - не и не. Sad

# 99
В случая на Розмариня децата му сами по себе си не са проблем.

Скрит текст:
Имам една виртуална позната. Приятеля й е с две деца, има-няма десетина години по-малки от нея. Обичат се много  Rolling Eyes , всичко им е наред, но той повече деца не иска. Тя не желае да си тръгне от него за да има свое.
Параграф 22.  Confused

# 100
Съжалявам Розмариня, но в същност не.
По- добре е сега отколкото много по- късно.
Твоят приятел си е уредил живота и просто мисли с теб да го прекара остатъка като любовница.
Ако е искал да се съберете е имал начин да каже досега на децата си.
Колкото и трудно да приемат друга жена, те все пак разбират, че живота е такъв.

Скрит текст:
Какво става с момиченцето? Няма ли най- после да промениш подписа си.

# 101
Аз съм от жените без деца. На 29 години съм и съм приела изцяло двете деца на настоящия ми приятел. Проблемите идват от майката на децата, но не са ежедневие. С търпение и постоянство всичко се нарежда. Когато има любов, разбирателство каквито и да има проблеми се преодоляват. Ако нещата между нас не вървят, то не са виновни децата. Така че всичко е въпрос на разбирателство първо между партньорите и после идват отношенията с останалите членове на семейството.

# 102
  • София
 Не, не са обречени.

# 103
Както става ясно от дискусията до този момент, такива връзки не са обречени, ако са налице две много важни условия:
1.   Жената да обича деца по принцип /чувствата към собственото са от малко по-различно естество/.
2.   Мъжът да е готов да има дете и от новата си жена и да има финансова възможност да участва поне наравно с майките в осигуряването на нормален живот и на двете.
Аз лично бих гледала „чуждо” дете, но би ми било много тежко да пускам своето при чужда жена. Егоистично е, знам. Embarassed
Има и друг момент. Мъж от четиридесет години нагоре, който до този момент не е поел отговорност да създаде или осинови  дете, на мен лично ми вдъхва дълбоко недоверие. Може би е малко тесногръдо от моя страна, но така ги чувствам нещата.

# 104
хич не й трябва на несемейна жена разведен мъж ,
почваш връзка не само с мъжа , но и с  проблемите му от бившия брак и защо ?

много често той не желае деца точно сега , а друг път и жената чака ли , чака наивно ...

Общи условия

Активация на акаунт