Обречени ли са връзките между жена без дете и мъж с дете?

• 34 127
  • 333
  •   1
Отговори
# 105
  • Колибите
Снежа, Естел,
Скрит текст:
Ами нещата с осиновяването не стават бързо. На 12 януари  съм вписана в регистъра на осиновителите, чакам сега да ми се обадят от някой дом.

# 106
Предполагам зависи до конкретния случай, но ако сега трябва да се събирам с друг мъж определно бих отказала, ако има дете.
Наличието на друго дете и на бивша жена обикновено съдава допълнително проблеми и напрежение. Сега при идеалният вариант жената да обича детето и да го харесва, детето да обича и да харесва втората жена, бившата жена да е разбрана, мъжът да има финансовата възможност и необдоимото време да отделя на двете семейства нещата биха могли и да се получат, но просто акотата стават прекалено много.
И аз преди да се събера с моя мъж, който имаше дете от предишен брак по принцип нямах нищо против мъже с деца, но сега след 10 годишно съжителство и късане на нервите почти ежедневно заради детето му съм на друго мнение. Предполагам, ако детето беше друго и мъжът друг нещата можеха и да са по различни, но при положение че мъжът ми боготвори детето си от първия си брак и аз и общите ни деца сме винаги на второ място чувството наистина е много неприятно.

# 107
venus, просто си натрупала опит.
Иначе и аз така разсъждавах като млада. Не виждах никакъв проблем. Какво просто дете.

# 108
но при положение че мъжът ми боготвори детето си от първия си брак и аз и общите ни деца сме винаги на второ място чувството наистина е много неприятно.
Боготвори или прости има чувство на вина там?

# 109
Последните седмици не влизах тук, но да отговоря на нещо:

Цитат
Защо си така обезверен? Някак внушаваш, че нямаш доверие в жените.

Просто имам вече страх, че вече една връзка не е толкова сигурна колкото изглежда и колкото и да ти казават че си всичко за някого, то в един момент се оказва, че всеки си гледа само интересите, а не хае толкова за теб. До колкото до детето, наистина не е важна бившата и така е, детето няма да е ценър на една нова връзка, ако жената е добра с едно дете, а то не иска да е с нея, това е проблем на детето. Не трябва детето да диктува новата връзка. До колкото до мойта, тя би приела една жена, защото разбира добре, че с майка и не се обичаме. Дори се изцепва понякога на вън по въпроса.

# 110
Както става ясно от дискусията до този момент, такива връзки не са обречени, ако са налице две много важни условия:
1.   Жената да обича деца по принцип /чувствата към собственото са от малко по-различно естество/.
2.   Мъжът да е готов да има дете и от новата си жена и да има финансова възможност да участва поне наравно с майките в осигуряването на нормален живот и на двете.
Аз лично бих гледала „чуждо” дете, но би ми било много тежко да пускам своето при чужда жена. Егоистично е, знам. Embarassed
Има и друг момент. Мъж от четиридесет години нагоре, който до този момент не е поел отговорност да създаде или осинови  дете, на мен лично ми вдъхва дълбоко недоверие. Може би е малко тесногръдо от моя страна, но така ги чувствам нещата.

Съгласен съм с това и сега за това първо гледам да оправя въпроса с финансите 

Цитат
Тупак, вЕрно какво те спира да се пробваш? Никой не е казал че ще се съберете заедно на 100%.

Затова смятам сега да спестя за зимата да си платя семестрите, да заделя за малката, а бъдещи връзки смятам когато мога да поглезя детето и бъдещата си приятелка, тоест да съм финансово по стабилен. Това лято трябва за друго да помисля, ще отложа връзките, сега само яко тренировки в залата. Това пак си е начало, тренирам стабилно от година и половина, Вчера почна и сезона на бягането почнах с 5км. Когато човек е във форма, и оправи живота си, връзка винаги ще започне. Просто сега не ми се рискува и не искам да съм в тежест на някой.

# 111
  • София
каквото и да правиш, винаги давай пари за детето! Не когато събереш някакви, а редовно. Детето има нужда от храна, топло, лекаррства и образование всеки ден. Винаги ще спечелиш уважението на една жена с това, че си добър баща за детето си.  Peace

# 112
  • София
каквото и да правиш, винаги давай пари за детето! Не когато събереш някакви, а редовно. Детето има нужда от храна, топло, лекаррства и образование всеки ден. Винаги ще спечелиш уважението на една жена с това, че си добър баща за детето си.  Peace

Уважение може и да спечели с подобно поведение, но обвързване - едва ли.

# 113
  • София
Защо? Ако не дава редовна издръжка едва ли ще бъде особено привлекателна партия и за следващата. Да не е луда да рискува с него и тя да остане евентуално за в бъдеще в подобно положение?

# 114
За себе си казвам, че мога да положа усилия в една такава връзка, за да бъда с мъж с дете. Но детето трябва да ми е симпатично, а и аз на него. Ако се установи такава симпатия между мен и едно чуждо дете, няма причина да не допусна и баща му до себе си. Мъж с дете не е бреме или наказание. И с нищо тези мъже не са превъзхождани от другите, които са без деца.

# 115

Давам и винаги издръжката + че и купувам винаги всичките дрехи аз. Отделно играчки и забавления. Затова сега не искам връзка, а да уча за да имам повече възможности.

# 116
Абсолютно прав си! Образованието ще ти даде възможности. Обърнал си реда на нещата, първо дете, после учене, но не е кой знае какво. Попътен вятър! Peace Grinning

# 117
  • Paris, France

Уважение може и да спечели с подобно поведение, но обвързване - едва ли.

Абсолютно. Срещала съм такива мъже и имат цялото ми уважение. От далече. В леглото си не бих ги допуснала. Ако мъжът разполага с достатъчно средства проблемите са по-малко. В днешно време към беден възрастен студент няма особен интерес от женска страна. Към неосигурен студент с издръжки на врата интересът би клонил към нула. Много по-лесно се учи, работи, гради бизнес, купонясва итн без деца.

Забелязала съм, че точно към точните мъже, които си гледат децата, извеждат ги редовно и плащат издръжки няма интерес. Гамени с по 5-6 деца от различни жени нямат проблем да намират жени, че и по няколко наведнъж.

# 118
  • София
айде сега, не всички жени са като описаните от теб! Както се казва, Господ е събирач, та в един момент ще се появи подходящата жена за него. За щастие свестните мъже и жени не са изчезнали, намират се доста от тях! не всичко е пари, колкото и лесно да е човек да се плъзне по материалната страна на нещата. Колкото до тези пройдохи с петте деца, по-скоро жените са патки, щом им се подлъгват.

# 119
Андариел,
винаги съм те мислила за по-материална от това, което си написала в последния си пост.
Иначе Невена я разбрах - представи си жена, която трябва да се съобразява с мъж, който обаче не се съобразява с нея, а с детето си - сега тези пари ще отидат не за почивка за нас двамата, а за началото на учебната година, после през почивните дни няма да сме двамата, а той ще вземе детето в определеното му време и ще му обръща внимание и ще харчи пари по него, ще прекъсне среща заради вдигната температура, после трябват няколко хиляди за брекети и т.н.
Невена го е казала - с пари е лесно. Но без тях трябва много търпение и такт и от двете страни - от страна на девойката е ясно, но и от страна на бащата - да не кара девойката да се чувства изолирана и пренебрегната, да намери начин да ги съвмести с детето и т.н. Съответно и от девойката трябват усилия - да приеме, че любимият не е само неин, а си има и дете, което не е от нея.

Тупак го съветвам да не се ограничава откъм контакти - тренировките не са социален живот все пак.

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 21:07 от argun

Общи условия

Активация на акаунт