Обречени ли са връзките между жена без дете и мъж с дете?

• 33 735
  • 333
  •   1
Отговори
# 315
Защо да не може? Детето е на четири години и в момента грижата по него е в по-лесна отколкото за момиче на 12, например. Сега детето се нуждае от добро възпитание и чисто физическа грижа- къпане, сресване, пране, осигуряване на храна.
Доколкото разбрах на него няма кой да помага. Живее сам и под наем.
С заплатата не може да си позволи да наеме някой когато е на работа. На детска градина това дете трябва да се води и прибира от... до... След това трябва и някой да приготви - храна , да изпере. Когато е болно? Това дете на 4-5 години не може да стой само.

# 316
  • София
Абе хайде моля ви се, ядосах се вече!
Какво значи не може? 30 годишен мъж не може???
Бабата и дядото живеят на 800 метра от тях, той сам го написа, няколко пъти. Какво точно ще му коства бабата да взима детето от градина и той на връщане от работа да минава да си я взима от бабата? Да си прекарат заедно вечерта, да я нахрани, да я изкъпе, да й прочете приказка, да я приспи. На сутринта да я вдигне, да закусят, да я заведе на детска и после да отиде на работа?
Ей, мама му стара, вие това 30 годишен мъж да гледа 4 годишно дете го изкарахте ядрена физика. Големия проблем, голямото нещо! С баба до гъза, която да я взима от градина и да я гледа, когато е болна. Ми това е мечта за всеки самотен родител, да има на две преки баба, желаеща да помага. Това за самотния родител е построен комунизъм! Вие го изкарахте не знам какъв проблем.
Моля ви се.

# 317
Не живея под наем, но ако я взема, бабата и дядото няма да я погледнат вече. Сигурен съм в това. Дори с името имахме ядове, че майката го смени на 3-тия ден. Взема ли я, край с тях. Но няма смисъл да насочваме темата към това. Май беше за друго, вие почнахте да гадаете и сценарий да правите. Не познавате дядото, който има мания да контролира всичко. Ще забрани да ходи в дома му дори. Няма да се съгласят, защото да я взема трябва да съдя майката, после война. В това съм обеден на 100%. Прави сте само, че сам ще я гледам. Не искам повече да обсъждам, защото темата беше за връзки, не мога ли или не мога. Не всеки е толкова идеален и решителен. А и детето е щастливо сега и то много. Като осъзнае нещата ще е достатъчно голяма да идва при мен всеки ден ако иска. Моля ви само да видите заглавието на темата и да спрем до тук.

# 318
Сигурна ли си, че бабата ще се съгласи?
Аз - не и само ще объркат живота на детето. За детето основно трябва да се грижи този който може и в трудните моменти да се грижи за него и да реагира правилно.
Когато детето порасне за да може да реагира само на обикновени ситуации, тогава може и да се грижи, но при тези условия при които родителя не е убеден, че ще може е крайно вредно и опасно.
Никой не казва, че ако се наложи няма да стане, но за мен решението на  2pac  относно детето е много правилно.

# 319
  • София
Абе това с бабата и дядото са пълни глупости, ама хайде, намерил си си оправданието, живей си там, все ще се намери някоя да те съжали колко страдаш по детето си, ма не можеш да го вземеш. Бабата такава, дядото онакъв, ама добре, че са те, че си жив загинал без тях. Вземеш ли я при теб, света ще обърне бабата да ти помогне. Очевидно жената не е някоя куха лейка и милее за детето.
Извинявайте, лично ми влиза тая тема, като си го представя това ангелче, което се чуди дали някой го обича и защо никой не го иска - та съм малко невъздържана.
Единици са мъжете, които сами си гледат децата и в подфорума на самотните родители всички до един казаха на тупак, че мястото на детето му е при него.
Ама нейсе, ние сме на 30, ама пишем и се държим като на 15, света ни е крив, пък жената, пък мъжа й, пък бабата, пък дядото, пък работа, пък учене, ай аман от такива дето света не е направен по техния калъп.
Аз па толко мрънкане от голям мъж не съм видяла, направо паднах като видях, че е на 30.

# 320
  • София
Стига де, товва е несериозно, вие наистина ли си вярвате, че мъж на 30 не може собственото си дете да отгледа! А майките как се оправят? само тук има цял подфорум - който се интересува може да прочете, че сами жени се изнасят на квартира с едно-две малки деца, с мижави заплати, с почти никаква помощ, и се справят някак! И тук не говоря за конкретния сллучай,  а изобщо за това как на мъжете се гледа снизходителни, щото те, видиш ли, не можели сами! А жените могат, нъл тъй! чунким на самотните майки децата има цяла армия прислужници и бавачки да ги гледат, а доходът е приказно висок!

Не вярвам бабата и дядото да не погледнат повече детето, ако са го гледали толкова време. Сега заплашват, защото искат детето за себе си и смятат, че те ще се грижат най-добре за него, и защото не искат да го делят с таткото. Но ще им мине, ако обичат наистина и са загрижени за детето, ще се посърдят и ще мирясат. Ясно е, че ще има момент на криза, но ще отмине. А ако не погледнат повече детето - те губят, и едва ли ще са готови чак толкова да си стоят на ината.

# 321
Вие го правите във всяка тема. Едва заключих една друга подобна. Не ми пукат другите и как си гледат децата. Ще си живея както искам. Вие спрете. Пък като я гледам как се е зачудила в момента, направо ми става смешно.

# 322
Аз самата живеех най-вече при баба ми докато навърша 11 години поради майка на смени и баща,на който не може да се разчита.Не съм го приемала като трагедия или като липса на обич,само от време на време се бърках на кого да викам "мамо" и на кого "бабо".В последствие нямах проблеми да се адаптирам да живея изцяло вкъщи.В действителност много хора са отгледани от бабите и дядовците си,може да не е най-добрият вариант,но пак е по-добре,отколкото липсата на внимание,възпитание или финанси за покриване на необходимия жизнен минимум.

2pac ,ще си позволя да попитам,когато правихте това детенце,как бяхте финансово?Не ми отговаряй,ако прецениш,че е прекалено лично.

Цитат
Аз па толко мрънкане от голям мъж не съм видяла, направо паднах като видях, че е на 30.

Тук съм съгласна,макар и наблюденията ми да са по друга тема.

# 323
  • София
Ха, видЕ ли сега, къде бил ключът от палатката! "ще си живея както искам"! В това е цялата работа! Да, ама не! Жена ти си живее както исска, ти си живееш както искаш, само детето живее както му сервират, и хич никой не се интересува от него! Възрастни хора се държат като 4-годишни - искам така, има кой да ми го даде, а  вие ме карате да ми е трудно! Но иначе номерът с това "аз си искам детето, ама не мога", ще ти помага да забърсваш гаджета. сигурна стратегия е, защото и жените са/сме наивни патки.

# 324
Защото иска да гледа отраснало вече дете / поне около 8-10 годишно.
За дете на 4 години се полагат и други грижи които са приоритет на майката.
Не защитавам мъжете, но с бебе и с дете до 7-8 години един мъж трудно се справя сам.

# 325
  • София
като не е гледал бебе и не познава детето си, и на 7, и на 17 трудно ще се справя!

# 326
Цитат
2pac ,ще си позволя да попитам,когато правихте това детенце,как бяхте финансово?Не ми отговаряй,ако прецениш,че е прекалено лично.

Постъпихме доста детски, решихме и хайде. Иначе имах добра работа, но тя ме накара да я напусна, защото на нея не и стигаха около 750 бяха тогава. Иначе сега си имам работа която не е зле като заплащане стига да я има. Зимата ще му мисля, но се очертава да има, защото почнахме да работим с нова строителна фирма и ни дават поръчки за сега. Но работим без работно време и пак от обект на обект сме. Е не че стигат парите, ама това е защото Връщам борчовете от Зимата Joy. Имам и книжка да оправям, и оправя ли я ще търся пак като шофьор. Осем години това бях. Пък ученето ще е просто опция, да не стоя и да не се обвинявам сам себе си.

# 327
Оставете момчето на мира! Stop Не може да се грижи сам за толкова малко момиченце, това е факт и не го подлъгвайте да си вземе белята като прибере детето при себе си. Това не е кученце или котенце, човек е, и не трябва да се правят експерименти с него. Naughty Смятам, че добре се справя като родител, нищо че друг реално му гледа детето. Момчето е свястно, само е имало лош късмет. Не разбирам защо така го нападате....има нужда от някоя добра дума, а не от набиване на канчето. И наистина...айде стига с това, че всеки сам трябва да се гърби с всичко, та да се доказва. Това е изключително грешна тактика и освен негативи, друго не носи, казвам го от опит.

# 328
 Rolling Eyes Нямам думи

# 329
Понеже темата се насочи във насока която не е работа да се обсъжда тук и не е свързана със самата тема, ако има кой нека я заключи вече.

Общи условия

Активация на акаунт