Обречени ли са връзките между жена без дете и мъж с дете?

• 33 746
  • 333
  •   1
Отговори
# 285
Така, точно.
И защо обаче триете сол на главата на Тупак? Преценил е, че не може явно, че не иска, трябва ли насила да го вземе, ако детето се чувства достатъчно добре при баба си? Аз съм гледана от баба също и грам не съм си и представяла, че баща ми трябва да ме гледа, нито съм искала. Понякога острани е доста лесно да се обвинява, но човек си прави сметката. Ако няма условия, сили, пари, време?
Аз пък обвинавям майката, що за майка е да си остави детето??? Защото за мен тя е длъжна повече процентно погледнато, от бащата.

Когато не поемаш отговорност, Вилико, нямаш особено право на глас.
Уикенд-родителстването по-скоро вреди, именно заради това че, онзи, който взема детето за два дни в седмицата, компенсира за липсата си през останалото с пропуски във възпитанието, замаскирани като прекомерни прояви на обич и свобода.

Освен ако, родителите са ненадеждни, то не виждам какво го дири детето при баба си и дядо си, при положение че, има двама здрави и прави такива? А бившата не я оправдавам изобщо.

Да, детето живее с майка си, новото й гадже, от което е бременна и някаква баба, май.

Ааа, значи тупак няма право на глас, щото не гледа собственото си дете 24/7, но онзи - новия на майката - има? Та да му пазим и авторитета  ooooh!  Joy

# 286
  • София
viliko - няма такова по дефолт.... и като майката не иска да поеме грижата то е работа на бащата...
ако си в момент на криза, може да си оставиш детето някой да го гледа за някой др месец докато стъпиш на крака или да молиш да ти помагат, но не и да прехвърлиш детето  на пълно отглеждане на баби, защото така ти е по-леко....

Ако детето си живее с майка си, баба си и т.н. вече е друго положението... да при все, че майката има нов приятел, той се явава отглеждащият детето мъж 5 дни седмично и колкото и да е неприятно на биологичният татко има право на глас....освен ако откровенно не вреди на възпитанието на детето, не го тормози и т.н. неща, заради, които чрез съд може да си поиска  пълно попечителство над детето.

Иначе всички , които имат грижата за отглеждането на детето и въпитанието му би следвало да им се пази авторитета и детето да ги уважава... ако има да си изглаждат недоразумения някакви и да координират методи - насаме

# 287
Мисля, че тези хора трябва да си изяснят отношенията без присъствието на детето и когато решат да поканят новите си партньори на среща да знаят всички как се държат.

# 288
Не мисля, че на Тупак му е много леко да ви кажа - чела съм доста негови постове и той страда много от тази ситуация, а аз не виждам смисъл да му ровим из вътрешностите  Peace
Иначе, разбира се - различно е къде живее детето - дали с баба и дядо, дали с майка си и с новия, дали с Тупак...Да вземе той да уточни.

Мисля, че тези хора трябва да си изяснят отношенията без присъствието на детето и когато решат да поканят новите си партньори на среща да знаят всички как се държат.
Да, това е доста разумно решение, правилата трябва да се знаят от самото начало...както във всяко нещо. Ама пък точно в брака често не се изясняват и затов аслед години стават драмите...

# 289
След тези уточнения и аз май съм на мнението на Снежа. Да, добре е детето да бъде с някой от родителите си, но понякога получава по-стабилна среда при баба и дядо. Може би след някоя друга година, котаго стане по-самостоятелно да бъде взето при някой от родителите.

# 290
  • София
Мда много логика има...ако не можеш сама да гледаш детето, пращаш го на баба и дядо и си раждаш второ от друг, него вече може да си го гледаш, първото остава на чужди грижи...ако нещо пак не се получи и него на баба и дядо, защото сама не може да го гледаш....

Не знам как реално 3-ма души с желание не могат с общи усилия да отгледат едно дете(нали настоящият мъж на бившата също е фактор някакъв) или просто за всички е по-удобно друг да го гледа?

# 291
Мда много логика има...ако не можеш сама да гледаш детето, пращаш го на баба и дядо и си раждаш второ от друг, него вече може да си го гледаш, първото остава на чужди грижи...ако нещо пак не се получи и него на баба и дядо, защото сама не може да го гледаш....

Не знам как реално 3-ма души с желание не могат с общи усилия да отгледат едно дете(нали настоящият мъж на бившата също е фактор някакъв) или просто за всички е по-удобно друг да го гледа?

Наистина звучиш гадно.
Моята майка е искала да ме гледа, но не е можела в началото. Редовно обучение, студентка е била. След 4 години завършва и започва работа, защото е разпределена. Та моята баба е вкъщи и си ме гледа. Не виждам да съм станала кофти човек от това.

# 292
  • София
гадно звуча, но пък имам такъв пример, как жена зарязва (буквално прекратява отношения) първото си дете, по настояване на новата половинка, раждат си тяхно си, детето се отглежда от бабата...чуднинко...

И Вилико, не е казано, че няма да порастне готин човек, просто в никой случай не намирам това за добър начин на отглеждане на деца, при двама налични, прави, здрави родители.
И все пак едно е баба да гледа децата, но те като цяло да живеят при родител, друго е баба да гледа децата...а родителите да си живеят отделен живот и само да идват на посещения....(или напълно да липсват)

# 293
Разбира се, щото на теб не ти е дошло до главата. Дано и никога не ти се наложи да носиш много дини под една мишница  Peace

# 294
  • София
и да ми се наложи, ако знам, че не мога да се погрижа за едното си дете, няма да съсздавам второ, а първото да го гледа друг.... ако пък сметна, че мога да имам второ дете и да отглеждам него, то задължително ще значи, че мога да поема грижата и за това, което вече е на този свят и се нуждае от мен, нали?

# 295
А и не всеки нов партньор е склонен или способен да приеме дете от предишна връзка. Това някак е приемливо, когато става въпрос за новата връзка на мъжа, но за жените май не толкова. Деца от такива връзки също често остават при баба и дядо.

А ти вече си писала.
гадно звуча, но пък имам такъв пример, как жена зарязва (буквално прекратява отношения) първото си дете, по настояване на новата половинка, раждат си тяхно си, детето се отглежда от бабата...чуднинко...
...

Това изобщо не е непознато за нашите земи.
Ако правеха деца само хората, които са способни да поемат отговорност за тях...

# 296
и да ми се наложи, ако знам, че не мога да се погрижа за едното си дете, няма да съсздавам второ, а първото да го гледа друг.... ако пък сметна, че мога да имам второ дете и да отглеждам него, то задължително ще значи, че мога да поема грижата и за това, което вече е на този свят и се нуждае от мен, нали?

А, доийде на мойто - нали? Не Тупак е за бой май, а майката! Тогава за кое точно спориш?

# 297
  • София
argun - ако новият партьор не би бил готов да приеме детето ми, то няма как за мен изобщо да бъде партьор и част от живота ми.(знам, че има и друг тип хора)

viliko - не само тя...не съм съгласна, че бабата и дядото са най-доброто за детето, при все, че си има двама родители, все един от двамата би следвало да поеме повече отговорност за детето, ако майката не ще, то таткото....

# 298
Ами, ОК, не бъди съгласна. Но ще ти кажа, че е по-добре при баба, отколкото при нов татко, с ново бебе, пораснало дете - страдащо, че неговия татко го няма и тн...понякога, само понякога казвам - обстоятелствата друго шепнат.

# 299
argun - ако новият партьор не би бил готов да приеме детето ми, то няма как за мен изобщо да бъде партьор и част от живота ми.(знам, че има и друг тип хора)
...

Ами не всички майки и бащи са като теб.

Имаше една тема от потребителка, чиято доведена дъщеря беше останала без майка, бяха я настанили да живее при лелята, защото авторката не беше много навита да я прибира - ясно е, че е по-добре това дете да бъде с баща си в семейството му, обаче като не я искат? И ако принудят това семейство да я вземе, как ще живее с тях.
Изобщо има всякакви случаи. Ясно е кое е най-доброто, но не винаги може да бъде постигнато.

Общи условия

Активация на акаунт