Обречени ли са връзките между жена без дете и мъж с дете?

• 33 733
  • 333
  •   1
Отговори
# 300
  • София
На мен пък ми е странно това накокошинване.

И на мен ми е странно, да ти кажа, ако не ми се беше случило, никога нямаше да го повярвам като се знам колко съм ларж  Laughing

Да, детето живее с майка си, новото й гадже, от което е бременна и някаква баба, май.

Не, Кас, живее САМО с баба и дядо.
Тати на една страна.
Мама, гадже и бебе с корема - на друга страна.

И да, за мен също майката е за бой в случая. Ама много за бой, толкова много, че ми се чувствам омерзена дори да пиша за тази жена, която буквално е захвърлила детето си и е надула корема с новия тъпкач (а такива думи аз по принцип не използвам, толкова ми е черно да я мисля). Обаче има и такива жени, какво да се прави. Но щом майката не е на място, за мен е редно бащата да е следващия в редичката.

# 301
Странно как се разви темата, не беше точно за това, но карай. Искате уточнения. Детето изобщо не живее с майка си. И ако тя не беше решила така, щяхме да я отгледаме двамата. Не страдам за нея, защото не е мой тип жена, не е за мен от към нищо. И да по лесно е, защото направих доста грешки от нерешителност и сега съм най големия неудачник на света по вашите стандарти. Работя по 10-12 часа на ден, и има работа сега, но Зимата може да няма пак за около 3 месеца. Искам да сменя професията, но не знам каква освен това че ще уча. Сам не мога да се оправя, щото съм лош родител. Имам избор и се възползвам от него. Така мога да си позволя аз и бабата с дядото да осигурим не само ядене и дрехи, а и играчки и забавления, лакомства и глезотийки. Ако я взема, ще яде само Боб, щот съм смотан. Сега като я взема я водя и коне да язди и на заведение да хапне. Ако я взема и Дядо Коледа ще ни забрави, защото сега идва всяка седмица. Пък като се разболее, ще питам индианците за разни треви. Да лош баща съм. Е поне давам повече от майката, тя защо да купува, нали е същото че го правят техните. Пък за новия, споко страх го е от мен, няма я закачи. Пък и с малката сме се разбрали, че ще живее където тя реши когато тръгне сама на училище. Все пак 800м не са голяма пречка. Ключ ще има избор също. Като се върна от работа и е в къщи, ще се радвам истински.

# 302
Според мен Тупак е дете, което има дете.
Жалко че нагона за размножаване го имат и тези, които не могат сами себе си да гледат.

# 303
2рас, приеми, че пиша не на непознат човек, а на родния си брат. Момче, не си неудачник, нито си смотльо, нито си лош родител. Просто си в дупка, криза или както там искаш го наричай.

Кофти грешка си направил, но с чудесен резултат- дъщеря ти. Заради този резултат, с притурка неадекватното отношение на майката към детето, се стегни и, ако щеш мий варненските кенефи, готви, бате, всяка вечер боб, но си вземи детето при теб! Майната им на нови връзки, майната им на бивши, настоящи, на бременната ти бивша, на новото й гадже, на бъдещото им бебе. На твоето дете му трябва семейство.  Може да е съставено само от баща засега, но детето ще го има. Чудесно е да те гледат баба и дядо, тяхната любов е незаменима, но няма нищо по-незаменимо от майката и бащата. Тя, майката като се държи като идиот, поне ти бъди на място. Започни да вземаш детето за две вечери през седмицата + уикенда. Опитай се да се организираш, да туриш една проста манджа на котлона, ей, такива дребни битови неща. И постепенно всичко ще си дойде на мястото. Може боб да рупа всяка вечер, но ще го яде с баща си, който е видно, че я обожава.

Какво ли се случва в малката детска душичка? Живея при баба и дядо, мама има нов мъж, ще има бебе. Обича ли ме? А татко защо поне той не живее с мен? Обича ли ме? Ама, Мими от моята група си има и мама, и тати...

Успех, пич!

# 304
Аз не се сърдя на никой, самоиронизирам се, защото си е така. Тая криза ме убива вече. Това лято ще си оправя книжката, защото мия взеха зимата за свършили точки и ако трябва пак разнос ще се хвана, та поне да е сигурно, а не като това строителство. Ако не поне работа ще търся цялото лято различна от сегашната. Пък сега лятото поне ще гледам вечер да сме в парка и може да остава наистина и през седмицата при мен. Поне шеф нямам и ще ида на работа като я оставя на градина. Друго, за учене няма да говоря, защото не е факт още, но ако изляза от дупката, ще дам всичко от себе си, защото поне като работя нещо се старая и винаги ме харесват. Преди години щях да стана старши от 5 шофьора, като най малък от всички, заради това че шефовете ме обожаваха, но отказах. Напуснах работа която шефовете и управителите ме обожаваха и всеки нов минаваше през мен на обучение и аз решавах ще работи ли там. Когато си подадох молбата, всички се обадиха да питат защо, а бившата ме накара. Ако бъдещия ми работодател знаеше как работя, нямаше да се колебае. Просто нямам късмет. Добре че имам бригадата, че несигурна, но я има. Пиша това, защото идея нямам как да се измъкна от това, а знам че успея ли, пак ще се издигна, но няма да постъпвам детински и да се махам заради мрънкаща жена. Не че нещо, ама искаше да работя повече, защото там бях на 15 дни, но по 50 лв на ден. Е намерих Joy за същите пари месечно ама 26 дни Joy Joy Joy Joy Joy

# 305
 Laughing Значи си се хванал на хорото и ще си го играеш, мисля, че това е похвално, само не се отказвай и успех!

# 306
Аз мисля, че на тази възраст на детето 2pac   не може да се грижи сам за детето.
Само с обич не се живее.

# 307
Аз мисля, че на тази възраст на детето 2pac   не може да се грижи сам за детето.
Само с обич не се живее.

Защо да не може? Детето е на четири години и в момента грижата по него е в по-лесна отколкото за момиче на 12, например. Сега детето се нуждае от добро възпитание и чисто физическа грижа- къпане, сресване, пране, осигуряване на храна.

# 308
  • София
Тупак, вярна ли е информацията за годините ти в профила? На 30 ли си?  Shocked
Не мога да повярвам, направо не мога  ooooh!

# 309
  • София
е, хубава работа, да не може да се грижи! То, и аз така много хубаво гледам деца, не едно, не две, а три мога така да отгледам - те при бабата и дядото, аз съботно-неделна майка! Няма да усетя кога са пораснали!
 Моите лични наблюдения показват, че ако един родител, без значение майка или баща, не се грижи съвсем практически ежедневно, и не спи под един покрив с детето си през по-голямата част от времето, а детето се отглежда основно в дома на баби и дядовци, родителят така и не успява да си устрои битието и житието достатъчно добре, че да си вземе детето и да го гледа. Все се появяват пречки - или работното време дълго, или парите не стигат, или не разбира какво да прави като детето вдигне температура, или училището по-близо до бабата и дядото (да не разкарва детето)... и детето си отрасва така.

# 310
Само с обич не се живее.

Защо да не може? Детето е на четири години и в момента грижата по него е в по-лесна отколкото за момиче на 12, например. Сега детето се нуждае от добро възпитание и чисто физическа грижа- къпане, сресване, пране, осигуряване на храна.

Ти прочете ли какво е ежедневието на тоя човек? Кога излиза, кога се прибира?
Неговата самоирония беше явно точно вашата оценка, жалко...

# 311
Ами да направи нещо по въпроса, бре! Само с реване не става, нали, Вилико?
Ирония, самоирония бла-бла, тук никой не му се подиграва! Напротив съчувстваме му и ни е яд за детето и отношението на майката към него.

Пише ясно, че няма шеф, т.е. няма работно време от 8 до 18 часа. Е, може да няма сигурни доходи, но има насреща бабата и дядото. Може просто да положи малко повече грижа за детето, като го взема не само събота и неделя. С какво ще му се наруши хармоничното съществуване, ако малката остане да спи при него в сряда вечер? М?
Реално детето е грижа на родителите на майката. Нищо не прочетох за бабата и дядото от негова страна. Прочетох само колко не може да се справи и как нещо ще направи за в бъдеще, но какво точно, не става ясно.

Защитавай го, твое право. Аз също не го нападам, но и не го жаля излишно. За детето ми е мъчно. То всъщност е по-важното и тупак и от бременната му бивша. Затова поне, надявам се, си съгласна.

# 312
О, да, как забравих, че бг-мама може всичко, работи по 25 часа дневно, на няколко места, купува жилище още на 25 и е перфектен родител.  Peace
Никого не защитавам, просто ми е ясно какво преживява човека, също така знам какво е да няма работа, въпреки желанието, да се стекат така нещата, че да паднеш леко...

# 313
Който иска намира начин, за останалите остават оправданията. Клиширано, но скромният ми опит и този на съпруга ми, работил и на три места едновременно, го показва. Айде със здраве!

# 314
 Laughing
Съпруг ли каза? Ама вие сте двама значи, а?

Общи условия

Активация на акаунт